۵ تیر ۱۳۹۱، ۱۶:۵۱

موسوی زاده:

مشکل اصلی صنایع دستی مدیریت دولتی است

مشکل اصلی صنایع دستی مدیریت دولتی است

اصفهان - خبرگزاری مهر: نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی گفت: مشکل اصلی صنایع دستی کشور در بخش تولید و صادرات، مدیریت دولتی است که نه تخصص و نه توجهی خاصی دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود موسوی‌زاده در جمع اعضای کمیسیون توسعه توان اقتصادی و بازرگانی اتاق اصفهان افزود: فعالان صنایع دستی نباید از دولت انتظار رفع مسائل و مشکلات داشته باشند بلکه باید بر همکاری و همدلی یکدیگر تکیه کنند و مسائل و مشکلات خود را حل کنند.

وی شناسایی بازارهای هدف صنایع دستی را اولویت نخست این اتحادیه برشمرد و گفت: معرفی صنایع دستی به مردم کشورهای مختلف و اطلاع رسانی نمایشگاه‌های معتبر بین‌المللی در اولویت برنامه‌های اتحادیه قرار گرفته است.

نایب رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی کشور از بانوان فعال در عرصه تولید و فروش صنایع دستی خواست که به صورت متمرکز و شبکه‌ای به معرفی توانمندی‌های خود در نمایشگاه‌های بین المللی بپردازند.

وی ادامه داد: جمع شدن چند تولید کننده و ایجاد یک واحد فروش و صادرات می‌تواند به حضور مستمر آنها در بازارهای بین المللی کمک کند.

این صادرکننده برجسته صنایع دستی  تصریح کرد: تولیدکنندگان همواره فروشندگان و صادرکنندگان خوبی نیستند، بلکه تولیدکننده باید به تولید خود بپردازد و صادرکننده به شناسایی بازارهای هدف و انتقال سلیقه مشتریان به تولید کننده توجه کند.

وی صادرات صنایع دستی را نیازمند مهارت‌های متعدد در شناسایی بازار و نمایشگاه‌های موثر برشمرد و گفت: حضور در هر نمایشگاه منجر به موفقیت در فروش و معرفی صنایع دستی نمی‌شود و باید با استفاده از تجارب به دست آمده، نمایشگاه را دسته‌بندی کرد.

موسوی زاده شناسایی الگوی مصرف مردم هر کشور را از مهم‌ترین مولفه‌های بازاریابی در نمایشگاه‌های بین المللی عنوان کرد و گفت: برای وارد شدن در هر بازار ابتدا باید نیاز مخاطب را نیازسنجی کرد که به چه چیز نیاز دارد و آنرا با توانمندی صنایع دستی تامین کنیم.

وی از طراحی بسته زندگی ایرانی در نمایشگاه‌های بین المللی توسط این اتحادیه خبر داد و افزود: در این بسته شیوه زندگی ایرانی از جمله خوراکی‌ها، پوشاک و صنایع دستی مورد استفاده ایرانیان به بازدیدکنندگان در نمایشگاه‌های بین المللی ارائه می‌شود.

موسوی زاده با اشاره به نیاز جامعه لوکس‌گرای چین به صنایع دستی ایران گفت: این جامعه بازار هدف خوبی است و باید تلاش کنیم که نیاز این بخش را تامین کنیم.

وی توجه به سلیقه کشورهای هدف در طراحی صنایع دستی را مهم دانست و ادامه داد: ارسال صنایع دستی به اروپا باید منطبق بر سلیقه و خواست اروپاییان صورت گیرد و نباید صنایع  دستی مورد توجه شرق آسیا را به اروپا صادر کنیم.

نایب رییس اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی کشور خواستار هم افزایی تشکل‌های خصوصی با شرکت‌های تعاونی با هدف قدرتمند شدن در عرصه صادرات صنایع دستی شد و گفت: حضور یک گروه فعال در بازارهای بین المللی می‌تواند زمینه حضور دائمی محصولات ایرانی را در سایر کشورها فراهم سازد.

وی تولید بر مبنای طرح اشتباه و کارشناسی نشده را عامل از بین رفتن مواد اولیه و نیروی انسانی دانست و تصریح کرد: فعالان صنایع دستی در انتخاب طرح آثار خود باید نهایت دقت را انجام دهند و در صورتی که نمی‌توانند طرح مناسبی انتخاب کنند اقدام به استخدام طراح به صورت فردی یا گروهی کنند.

حمایت مالی و معنوی رشته‌های رو به فراموشی صنایع دستی را نجات می دهد

زهرا اخوان نسب عضو هیئت نمایندگان اتاق اصفهان در این جلسه گفت: صنایع دستی دارای ظرفیت‌های بسیاری برای زنان کارآفرین است که برای حضور موفق در عرصه اقتصادی نیازمند تحول است.

رییس کمیسیون بانوان اتاق بازرگانی استان اصفهان، مسئله زنان فعال در عرصه صنایع دستی را توسعه بازار، بازاریابی و شناسایی بازارهای جدید و صادرات محصولات برشمرد و افزود: به دلیل توان مالی اندک زنان فعال در این عرصه موفقیت چندانی حاصل نشده است و حمایت دستگاه‌های دولتی در راستای توانمند سازی بانوان این بخش می‌تواند نقش مهمی در توسعه صادرات صنایع دستی ایفا کند.

وی تصریح کرد: بخشی از رشته‌های صنایع دستی در حال فراموش شدن است و بایستی حمایت معنوی و مالی از این رشته‌ها صورت گیرد.

اخوان نسب از همکاری نزدیک کمیسیون توسعه توان اقتصادی و بازرگانی بانوان اتاق اصفهان با اتحادیه تولیدکنندگان وصادرکنندگان صنایع دستی کشور خبر داد و اظهار داشت: کمیسیون تلاش می‌کند که نمایشگاه‌های بین المللی برای اعضای کمیسیون اطلاع رسانی شود.

آموزش و فروش صنایع دستی در اصفهان با چالش‌های متعددی روبرو است

سعید عصاچی که یکی از تولید و صادرکنندگان فرش از استان اصفهان است در این جلسه گفت: نمایشگاه‌های چین همواره نمایشگاه خوبی برای صنایع دستی ایران به ویژه فرش است و گروهی از فعالان صنایع دستی می‌توانند در این نمایشگاه شرکت فعال داشته باشند.

الهام نجارزاده عضو کمیسیون و تولید کننده صنایع دستی نیز در این جلسه افزود: آموزش و فروش صنایع دستی در اصفهان با چالش‌های متعددی روبرو شده است و افزایش هزینه مواد اولیه و دستمزد از یک طرف و حضور پر رنگ صنایع دستی چینی در بازارهای داخلی از جمله این چالش‌ها است.

به گزارش مهر، اشرف جبل عاملی دیگر فعال حوزه صنایع دستی در این جلسه اضافه کرد: نمایشگاه‌های صنایع دستی داخل و خارج از کشور به خوبی برگزار نمی‌شود .

کد خبر 1634959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha