به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا توگه عصر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه آیین افتتاح ساختمان سازمان منطقه ای انتقال خون استان سمنان با عنوان اینکه بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی ایران جزو پنج کشور اول جهان در سلامت خون است، افزود: از هر سه انسان، یک نفر در طول زندگی خود به فرآورده های خونی نیاز پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه از پلاسمای خون اشخاصی که داوطلب اهدای پلاسمای خون خود هستند برای تولید پلاسمای ضد هاری استفاده می شود، اظهار داشت: با تلاش این سازمان سرم ضد هاری از پلاسمای اهداکنندگان خون کشور در سال جاری تولید می شود.
به گفته مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران، به جز سه فرآورده اصلی خون، 13 فرآورده خونی در سازمان انتقال خون ایران تولید می شود و تولید سرم ضد کزاز و ضد هپاتیت نیز در سالهای آینده در سازمان انتقال خون ایران به بهره برداری می رسد.
توگه گفت: هم اکنون در کشور جداسازی پلاکت از یک فرد به جای اهدای خون "پلاکت آفریزیس"، فرآورده های اشعه دیده برای تضمین بیشتر برای بیماران در شرف پیوند و کیسه های مخصوص اطفال با ظرفیت یک سوم کیسه های معمولی برای جلوگیری از اتلاف خون انجام می شود.
وی با بیان اینکه اهدای خون در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، 5.4 درصد رشد دارد، افزود: در سه ماهه امسال بین 500 تا 700 هزار واحد خونی توسط هموطنان اهداء شده است.
وی عنوان کرد: طبق قوانین بین المللی هیچ کشوری حق صدور یا وارد کردن خون را ندارد و خون اهدایی هر کشوری در داخل همان کشور باید به مصرف برسد.
توگه افزود: در کشور 45 درصد اهداء کنندگان مستمر هستند و استان سمنان با داشتن 65 درصد اهداء کننده خون مستمر از نظر میزان و درصد اهدا کننده مستمر در کشور رتبه اول را دارد.
مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران همچنین گفت: در جمعیت کشور نام 2.5 درصد مردم در اهدای خون ثبت شده که این آمار بیش از شاخص جهانی است.
نظر شما