به گزارش خبرنگار مهر، همایش راویان صبح، شب گذشته در سالن رضوان مرکز بسیج صدا وسیما برگزار شد. این همایش برای نکوداشت شاعران درگذشته شعر انقلاب، مهرداد اوستا، محمود شاهرخی، نصرالله مردانی، سیدحسن حسینی، احمد زارعی، قیصر امینپور، طاهره صفارزاده، سپیده کاشانی، سلمان هراتی و محمدرضا آغاسی برگزار شد.
اولین نکتهای که درباره این همایش جلب توجه کرد، آغاز به کار آن با یک ساعت تاخیر بود که این امر توسط مشاور رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس مرکز بسیج این سازمان به دلیل تاخیر شاعران در حضور در این مراسم بود.
ـ قرار بود علی معلم دامغانی در این همایش به سخنرانی بپردازد که در مراسم حاضر نشد و محمدرضا سنگری به عنوان تنها سخنران تخصصی این برنامه به بیان سخنانی درباره شعر انقلاب و شاعران آن پرداخت. البته جعفری مشاور رئیس سازمان صدا و سیما و رئیس مرکز بسیج این سازمان هم ضمن خوشامدگویی به حاضران، در سخنان کوتاهی درباره شعر انقلاب سخنرانی کرد.
ـ با وجود تاخیر یک ساعته در شروع برنامه، حتی نیمی از ظرفیت سالن رضوان هم از جمعیت پر نشد و جمعیت کمی در این برنامه که همایش نامیده شد، حضور یافتند.
ـ از نقاط ضعف این همایش، کمبود سخنرانیهای تخصصی و پخش مداوم کلیپهایی درباره شاعران انقلاب بود که چون تعداد شاعران درگذشته از طیف شاعران انقلاب 10 نفر بود، 10 کلیپ یا نماهنگ درباره این افراد پخش شد که نماهنگها حاوی سخنان دوستان این شاعران درباره آنها بود و حداقل این امکان وجود داشت که در انتخاب افراد مورد نظر برای مصاحبههای این کلیپها، گستره وسیعتر و متفاوتتری از آرا و نظرات شاعران کشور را در نظر گرفت.
ـ حضور کودکان و خردسالان و ترددشان در سالن برگزاری مراسم هم از دیگر عواملی بود که موجب برهم زدن تمرکز حاضران میشد و این برنامه را یک قدم دورتر از یک مولفههای یک همایش ادبی قرار میداد.
ـ نکته دیگر زمان طولانی این همایش بود که طبق کنداکتور برنامه، 170 دقیقه بود. به نظر میرسد برگزاری چنین همایشی آن هم با موضوع شعر انقلاب، حداقل باید در ساعات میانی روز یا زمانی که حاضران شادابی و قبراقی بیشتری نسبت به ساعات 18 تا 21 دارند، صورت بگیرد. اصولا در برنامههایی که همایش نامیده میشوند، در ابتدا چندین سخنرانی رسمی و نیمه تخصصی ارائه میشود و سپس همایش وارد بخش پنلهای تخصصی خود میشود و سخنرانیها و مقالات کاملا تخصصی درباره موضوع در آن برنامه ارائه میشوند. حال باید قضاوت کنیم که با برگزاری چنین برنامههایی درباره شعر و شاعران انقلاب که با عنوان همایش برپا میشوند، میتوان رسالت حقیقی شاعران انقلاب را تکمیل کرد و صدای شعر آنان را به گوش مردمشان رساند یا خیر؟
ـ حسین اسرافیلی، محمدحسین نعمتی، صادق رحمانی و علی داوودی از کسانی بودند که در این همایش شعرخوانی کردند.
نظر شما