به گزارش خبرنگار مهر، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در جلسه علنی روز سهشنبه شورای شهر تهران با اشاره به سالروز حمله شیمیایی و میکروبی رژیم بعث صدام به منطقه سردشت گفت: هنوز برخی از بازماندگان این بمباران با رنج و زحمت زندگی میکنند و امیدواریم روزی برسد که قدرتها به قوانین بینالمللی احترام گذاشته و از سلاحهای شیمیایی و میکروبی استفاده نکنند و روزی برسد که جنگی در دنیا وجود نداشته باشد هرچند قدرتهای استکباری با جنگ زندهاند.
پیشنهاد جایزه ملی شهید بهشتی به مناسبت روز شوراها
احمد مسجد جامعی در ادامه این جلسه با بیان اینکه خوشبختانه خانه شهید بهشتی توسط شهرداری خریداری شده است گفت: درخواست دارم به دلیل تلاشهای مرحوم شهید بهشتی برای قوانین مندرج در قانون اساسی که مربوط به شوراها است جایزه ملی شهید بهشتی را ایجاد و این خانه را به محل دبیرخانه این جایزه تبدیل کنیم.
وی در ادامه پیشنهاد داد: محل حزب جمهوری اسلامی ایران که مدتی نیز دانشگاه الهیات بوده است و بسیاری از برجستگان نیز در این دانشگاه حضور داشتند به محلی برای ایجاد تکیه شهر بدل شود.
عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا با اشاره به حضور تکیههای قدیمی ماند پیرعطا، بنی فاطمه و سادات اخوی که هنوز نیز آیینهای خاص خود را در مراسمهای عزاداری دارند، گفت: هنوز هم در ایام محرم تکیهها از منطقه سرچشمه حرکت خود را آغاز میکنند که پیشنهاد میکنم براساس تصاویر قدیمی که از تکیه دولت باقی مانده تکیه شهر را در این منطقه بسازیم که این پیشنهاد مورد موافقت چمران قرار نگرفت و گفت امروز این محل در حال افتتاح دوباره است.
مسجدجامعی با بیان اینکه شهید بهشتی بیشتر با قوه قضائیه شناخته میشود، گفت: این به دلیل آن است که ما کمتر درباره نقش وی در رابطه با ایجاد شوراها حرف زدهایم.
وی با ذکر جملهای از شهید بهشتی که شورای عالی استانها را همطراز با مجلس دانسته بود گفت: اگر از قانون اساسی 4 بند آن استناد به قرآن داشته باشد 2 بند مربوط به شوراهاست که این آینده نگری مرحوم بهشتی را نشان میدهد.
چمران نیز از پیاده کردن تمامی مذاکرات مجلس خبرگان در خصوص شوراها خبر داد و گفت: این مذاکرات بسیار ارزشمند است و صحبتهای جدی و مهمی در آن انجام گرفته است.
ابتکار: تبعات برخورد با اقلیت به کل جامعه تسری پیدا میکند
در ادامه این جلسه معصومه ابتکار عضو شورای شهر تهران با اشاره به طرحهایی که در حوزه اجتماعی در فصل گرم سال اجرا میشود، گفت: این طرحها در نامهای طرح امنیت اجتماعی، اخلاقی و برخورد با بدپوششی است و قطعاً همه این افراد دغدغه سالم سازی جامعه را دارند و همه می خواهیم جامعهای سالم و با نشاط داشته باشیم.
وی ادامه داد: همه ما میخواهیم جوانان ما پوشش ظاهری و قلب و دلشان سالم و اخلاقی باشد اما چطور به این موضوع دست پیدا کردن روشهای مختلفی دارد که خوشبختانه فرمانده نیروی انتظامی در سخنانی خواستار پیشنهاداتی در رابطه با طرحهای جایگزین این موضوع شده است.
ابتکار افزود: برخوردهایی که انجام میشود در اقلیت است اما انعکاس این اقلیت در جامعه و رسانهها بسیار گستردهتر است و آثار و عوارض زیادی دارد.
ابتکار با بیان اینکه نه آن نوع پوشش و نه این نوع رفتار زیبنده جامعه نیست، گفت: راه حلهای قهرآمیز مختص مجرمان است و ما با مجرمان سر و کار نداریم و باید به دنبال راهکارهای فرهنگی باشیم.
وی اضافه کرد: انتظار این نوع برخوردها با سایر آسیبهایی مانند اعتیاد و... است اما ما برای این نوع رفتارها نیازمند پژوهشهای روانشناسی و جامعه شناسی هستیم.
عضو شورای شهر تهران از اعضای شورای شهر در کمیسیون فرهنگی اجتماعی درخواست کرد نسبت به این موضوع بیتفاوت نبوده و در حال حاضر که نیروی انتظامی خواستار ارایه پیشنهادهای جایگزین شده بررسیهای کارشناسانه با حضور خود جوانان، روانشناسان، جامعه شناسان و کارشناسان دینی برگزار شود و راه حلهای جایگزین انتخاب شود.
چمران در ادامه در پاسخ به ابتکار گفت: سالهای سال است که این صحبتها به نتیجه نمیرسد. در یک جلسه و 4 کلمه نمیتوان موضوعی که مطالعات عمیقی را نیاز دارد مطرح کرد.
حبیب کاشانی عضو دیگر شورا نیز گفت: مطمئناً طرح نیروی انتظامی غیرکارشناسی نبوده و ناجا از روانشناسان و جامعه شناسان کمک گرفته است.
چمران درخواست کرد موضوع را کش نداده و سایر اظهارنظرها در این رابطه جلوگیری کرد و توضیح داد: در جلسه نیروی انتظامی به شورا دعوت می شود تا در این رابطه توضیح دهد.
وی ادامه داد: این انتقادات 30 سال است که از هر دو سو مطرح میشود.
نظر شما