به گزارش خبرگزاری مهر،" استفان رول" از کارشناسان مسائل خاورمیانه موسسه علم و سیاست برلین در گفتگو با روزنامه سوئیسی "تاگس انسایگر" به بررسی چشم انداز آینده مصر در سایه ریاست جمهوری نامزد اخوان المسلمین یعنی "محمد مرسی" پرداخته و در پاسخ به این پرسش که سیاستمداران غربی همواره حکومت اسلامگراها را بسیار خطرناک ارزیابی می کرده اند اما بعد از پیروزی مرسی اروپا و آمریکا به وی تبریک گفتند. در پس این چرخش و دگرگونی افکار غرب چه چیزی نهفته است؟ اظهار داشت: بسیاری از سیاستمداران غربی فهمیده اند که دنبال کردن صرفا خواسته های خود بر خلاف خواست ملتها هیچ نتیجه ای ندارد. آنها به این نتیجه رسیده اند که اسلامگراها آن حد که ما با عینک غربی خود نگاه می کردیم بد نیستند.
این کارشناس آلمانی در ادامه خاطر نشان کرد: غرب حالا باید منصف باشد. چرا که ما سالها از رژیمهای دیکتاتوری حمایت کرده ایم . حالا ما نباید با شک و تردید به دولت اسلامگراها در مصر بنگریم بلکه باید آنها را در نظر گرفته و به آنها توجه کنیم. غرب نباید خطاهای گذشته خود را تکرار کند.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که شما نتیجه انتخابات در مصر را چگونه ارزیابی می کنید اظهار داشت: در هر صورت هیچ تقلبی در انتخابات وجود نداشته است. شرایط این کشور در هر حال بهتر از زمانی است که احمد شفیق پیروز این انتخابات می شد.
استفان رول در بخش دیگری ازاین مطلب چالش های فراوانی را پیش روی رئیس جمهوری اسلامگرای مصری دانسته و اظهار داشت: وی باید حالا نشان دهد که رئیس جمهوری برای همه مصریهاست.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: پیروزی مرسی در انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که کودتای سردی از طرف نظامیان در کار نبوده است. طبیعتا ارتش می خواهد قدرت خود را در بسیاری زمینه ها از جمله دفاعی و در قلمرو شخصی و همچنین معافیت رهبران نظامی از مجازات حفظ کند. طبیعتا مرسی در چهارچوب قوانینی که ارتش ارائه داده است قدرت کمی دارد. با این همه من محمد مرسی را دست پایین نمی گیرم. وی رئیس جمهوری منتخب مصریها است و از قدرت اخلاقی برخوردار بوده و اگر مهارت داشته باشد می تواند امور را پیش ببرد.
وی در بخش دیگری از این مطلب با تاکید بر اینکه تمام سیستم سیاسی مصر با پیروزی مرسی در دست اخوان المسلمین نخواهد بود و ارتش همچنان یک بازیگر برتر خواهد بود و اخوان المسلمین هم به خوبی به این حقیقت واقفند در عین حال تاکید کرد: اخوان المسلمین در طولانی مدت خواهد توانست در برابر ارتش قد علم کند اگر آنها به دنبال ائتلاف با نیروهای لیبرال باشند.
این کارشناس آلمانی در بخش دیگری از این مطلب در پاسخ به این پرسش که سیاست مصر در قبال اسرائیل با روی کار آمدن محمد مرسی چگونه خواهد بود اظهار داشت: در هر صورت در عرصه سیاست امنیتی و خارجی میدان عمل مرسی محدود است. ارتش قدرت خود را حفظ کرده است. ارتش مصر متحد اسرائیل بوده است. مرسی آشکارا اعلام کرده است که در مناسبات خود با اسرائیل تغییرات اساسی ایجاد نخواهد کرد اما از طرف دیگر وی می خواهد مناسبات کشورش با ایران را بهبود بخشد. این مسئله طبیعتا برای اسرائیل دردناک خواهد بود.
وی در بخش پایانی این مطلب خاطر نشان کرد: من امیدوارم که مصر در صورتی که به پایداری دست یابد قدرت رهبری در منطقه را در دست گیرد. مصر بزرگترین کشور عربی بوده و بخصوص در ارتباط با سوریه می تواند با بهبود روابط خود با تهران تاثیرات مثبتی را در حل بحران سوریه داشته باشد.
نظر شما