۷ تیر ۱۳۹۱، ۹:۰۶

گردشگری همدان در پس تبلیغات اندک رنگ می‌بازد

گردشگری همدان در پس تبلیغات اندک رنگ می‌بازد

همدان - خبرگزاری مهر: با وجودی که سالها از مطرح شدن همدان به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین می گذرد اما پتانسیل های گردشگری این خطه از ایران هنوز ناشناخته است چراکه رونق صنعت گردشگری آن نیازمند تبلیغات گسترده است.

به گزارش خبرنگار مهر، امروزه صنعت جهانگردی به عنوان بزرگترین و متنوع‌ترین صنعت دنیا مطرح است و بسیاری از کشورها، این صنعت پویا را به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال‌زایی، رشد بخش خصوصی و توسعه ساختار زیربنایی می‌دانند و به عنوان صادرات نامرئی از آن یاد می‌کنند.

در این میان استان همدان نیز که به لحاظ جاذبه‌های غنی و متعدد گردشگری مطرح است و به عنوان یکی از قطب‌های گردشگری ایران به حساب می‌آید می‌تواند بر پایه صنعت توریسم و جذب گردشگر منبع خوبی برای پیشرفت و بهبود وضعیت اقتصادی و فرهنگی باشد اما متاسفانه همدان از این سفره گسترده، درآمد ناچیزی دارد.

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه تقویت صنعت گردشگری برای تحقق اهداف توسعه‌ای استان همدان ضروری است، گفت: طبیعت جهانگردی و گردشگری در هر جامعه‌ای متأثر از عوامل پیچیده و در هم بافته اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است و این ویژگی‌ها گردشگران را مجذوب خود می کند.

رونق صنعت گردشگری همدان نیازمند تبلیغات گسترده است

علیرضا قاسمی رونق صنعت گردشگری استان همدان را نیازمند تبلیغات گسترده دانست و گفت: این امر تنها بر عهده سازمان میراث فرهنگی نیست و همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد.

وی اضافه کرد: بکارگیری شیوه‌های نوین، معرفی آثار و اماکن تاریخی و برنامه ریزی برای ارائه خدمات مناسب به گردشگران نقش بسیار مهمی در شناسایی جاذبه‌های گردشگری و تقویت صنعت گردشگری استان همدان دارد.

وی برگزاری همایش‌‌های مختلف بررسی موانع گردشگری را برای افزایش و توسعه گردشگری مفید دانست و اظهار داشت: همکاری همه جانبه مسئولین برای توسعه این صنعت در استان ضروری است.

معرفی مکان‌های دیدنی همدان زیربنای رونق صنعت گردشگری است

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با تأکید بر شناسایی و معرفی مکان‌های گردشگری و تفریحی استان همدان اظهار داشت: این امر از کارهای زیربنایی و اولیه توسعه و رونق صنعت گردشگری است.

علیرضا قاسمی با اشاره به اینکه رسانه و تبلیغات در معرفی جاذبه‌های گردشگری استان همدان از اهمیت بسیار زیاد برخوردار است، اضافه کرد: همدان به لحاظ بهره‌مندی از جاذبه‌های طبیعی و جغرافیایی جاذب بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است اما افزایش ماندگاری و توقف بیشتر مسافران در استان همدان از مهمترین مقوله‌های رونق صنعت گردشگری است.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های اقامتی مسافران در استان همدان اظهار داشت: زیرساخت‌های لازم در این زمینه فراهم شده به صورتی که برای رفاه حال گردشگران و مسافران اماکن اقامتی و هتل‌ها درجه‌بندی شده‌اند.

اجاره دهندگان منازل غیرمجاز برخورد قضایی می شوند

قاسمی با اشاره به اجاره مکان‌های غیرقانونی در شهر برای اقامت مسافران یادآور شد: بر اساس برنامه‌ ریزی‌های صورت گرفته هر ساله فراخوانی برای ارائه مجوز برای افرادی که قصد اجاره دادن منازل خود دارند داده می‌شودو با افرادی که مجوز اجاره نداشته برخورد جدی صورت می‌گیرد.

قاسمی همچنین به حمایت از سرمایه گذاران صنعت گردشگری اشاره کرد و اظهار داشت: قوانین و ضوابطی با همکاری ادارات و دستگاه‌های اجرایی از جمله استانداری، شورای اسلامی شهر و شهرداری در نظر گرفته شده است که انتظار می‌رود نتیجه بخش باشد.

فرماندار همدان نیز با بیان اینکه گردشگری همدان باید به دنبال درآمدزایی برای این شهرستان باشد، افزود: همدان از پتانسیل های بسیاری در جذب بیشتر گردشگر بهره مند است.

باید از پتانسیل های موجود برای سودآوری گردشگری همدان بهره برد

حسن قهرمانی مطلق با بیان اینکه طبیعت زیبای همدان و آب و هوای معتدل آن در جذب مسافر و گردشگر نقش به سزایی دارد، گفت: باید از پتانسیل های موجود برای سودآوری گردشگری بهره برد.

وی تاکید کرد: شهرداران باید با الگو قرار دادن شهرهای گردشگرپذیر و نحوه پذیرش میهمان و درآمدزایی آنان، برای همدان نیز ظرفیت‌های گردشگری و درآمدزایی ایجاد کنند.

قهرمانی مطلق تاکید کرد: نماد‌ها و مکان‌های گردشگری و جذابیت‌های موجود در همدان در افزایش درآمد نقش به سزایی دارد و باید برای این موارد برنامه‌ریزی کرد.

در همین خصوص کارشناس میراث فرهنگی همدان نیز گفت: حمایت از بخش خصوصی مهم‌ترین اولویت‌ برای توسعه صنعت گردشگری است.

همدان دارای قابلیت‌های فراوان و مناطق منحصربه فرد گردشگری است

احمد معینی با اشاره به قابلیت‌های فراوان و مناطق منحصربه فرد گردشگری در همدان اظهار داشت: افزایش تسهیلات و خدمات اقامتی از جمله ضروریات برای جذب گردشگر است اما عدم تعامل صنف‌ها و تاسیسات گردشگری تهدیدی برای توسعه این صنعت به شمار می‌رود.

معینی افزود: ساختار دولتی در صنعت گردشگری نه تنها رشدی را ایجاد نمی‌کند بلکه مانع رشد این صنعت می‌شود، بنابراین باید بخش خصوصی برای حرکت در این صنعت روشهایی متناسب با وضعیت فعلی را به اجرا درآورد.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان همدان نیز با تاکید بر اینکه حمایت از سرمایه‌گذاران احیا زیرساخت‌ها در صنعت گردشگری را به دنبال دارد، افزود: احیا زیرساخت‌ها نیازمند حضور سرمایه‌گذاران در صنعت گردشگری است و باید برای تسهیلاتی که در اختیار فعالان گردشگری قرار می‌گیرد برنامه‌ریزی‌های منسجم‌تری انجام شود.

نبود تسهیلات بانکی از مشکلات سرمایه گذاری در بخش گردشگری است

وی یکی از موانع در این بخش را نبود تسهیلات بانکی و تاخیر در تخصیص آن‌برشمرد و گفت: قوانین سختگیرانه در روند اختصاص وام به درخواست‌کنندگان در حوزه سرمایه‌گذاری موجب اعتراض افرادی می‌شود که قصد استفاده از این تسهیلات را دارند.

بیات در ادامه افزود: برخی از فعالان گردشگری برای گسترش و توسعه فعالیت‌های خود نیازمند حمایت‌های بیشتری هستند و در این زمینه باید تمهیداتی اندیشیده شود.

رونق صنعت توریست، تحول اقتصادی همدان را به دنبال دارد

رئیس هیئت مدیره دهکده تفریحی ورزشی گنجنامه نیز جهانگردی و صنعت گردشگری را از بزرگ‌ترین و پر رونق‌ترین صنعت‌های جهان دانست وگفت: صنعت گردشگری قدرتی اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است و پدیده‌ای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی محسوب می‌شود

سعید ترابیان با اشاره به اینکه رونق صنعت گردشگری تحول اقتصادی در استان همدان ایجاد می‌کند، گفت: فرهنگ گردشگری در استان همدان ضعیف است و باید این فرهنگ نهادینه شود.

ترابیان با بیان اینکه مهمترین چالش صنعت گردشگری همدان این است که هنوز در سطح کلان استراتژی برای گردشگری ندارد، گفت: فراهم کردن زیرساخت‌های صنعت گردشگری از جمله تأمین وسایل حمل و نقل عمومی مورد نیاز برای بها دادن به بخش خصوصی و ترسیم نقشه راه درست برای ساختار و زیرساختها، از جمله راهکارهای رونق صنعت گردشگری در استان همدان است.

ترابیان افزود: بر همین اساس، مطالعه نیازهای جدی جامعه برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری همچون توسعه تاسیسات و مراکز اقامتی، این امکان را به وجود ‌می‌آورد که جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی آسان‌تر شود.

رونق صنعت گردشگری در افزایش اشتغال موثر است

رئیس هیئت مدیره دهکده تفریحی ورزشی گنجنامه ارائه تسهیلات ویژه برای رونق صنعت توسعه را بسیار مهم دانست و گفت: رونق صنعت گردشگری در افزایش اشتغال موثر است.

وی اضافه کرد: این صنعت بار مالی برای دولت ندارد و بدون ایجاد آسیب‌های اجتماعی در تحول اقتصادی استان همدان مفید خواهد بود.

ترابیان بر حفظ سرمایه گذار در این صنعت تأکید کرد و اظهار داشت: در صورت حمایت سرمایه گذاران این بخش و رونق این صنعت بسیاری از مشکلات تحریم‌ها حل شدنی است.

وی ادامه داد: استان همدان دارای اماکن دیدنی و آثار ماندگاری از گذشتگان است که نه تنها باید در حفظ و نگهداری آنها در امر صنعت گردشگری کوشا بود بلکه باید از ظرفیت‌های نقاط مختلف استان از جمله طبیعت زیبای آن با ایجاد فضاهای تفریحی، رفاهی و فرهنگی در جذب هرچه بیشتر توریسم اقدام کرد.

باید در زمینه افزایش تعداد روزهای ماندگاری گردشگر در همدان برنامه‌ریزی‌ کرد

ترابیان تأکید کرد: باید در زمینه افزایش تعداد روزهای ماندگاری گردشگر در استان برنامه‌ریزی‌های مناسبی صورت پذیرد.

رئیس هیئت مدیره دهکده تفریحی ورزشی گنجنامه همچنین با اشاره به موانع سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری اظهار داشت: برخی از فعالان گردشگری برای گسترش و توسعه فعالیت‌های خود به حمایت‌های بیشتری نیاز دارند که در این زمینه باید تمهیداتی اندیشیده شود.

ترابیان با اشاره به اینکه در صورت جذب سرمایه‌گذار، گردشگران با ارائه خدمات مطلوب روبرو می‌شوند، افزود: تاثیرات شگرف گردشگری در کاهش نرخ بیکاری وافزایش سطح درآمد ملی بخشی از مزایای این صنعت است.

با این تفاسیر پرواضح است که استان همدان به لحاظ برخورداری از جاذبه‌های طبیعی فراوان می تواند در ردیف پردرآمدترین استان‌ها از نظر جلب و جذب گردشگر قرار گیرد که رسیدن به این جایگاه نیازمند برنامه‌ریزی صحیح و غنی است.

کد خبر 1636229

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha