۱۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۲:۲۱

گزارش تحلیلی مهر/

آخرین نفس پست بانک‌های روستایی فیروزکوه/ حساب‌های کلان در بانک ملی

آخرین نفس پست بانک‌های روستایی فیروزکوه/ حساب‌های کلان در بانک ملی

فیروزکوه - خبرگزاری مهر: با تعطیلی نیمی از پست بانک‌های روستایی ict در فیروزکوه، آخرین نفس این مراکز به گوش می رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، با آمدن پیمانکار جدید مخابرات در اول اسفند 90 و عدم تمدید قرارداد نیروهای پست بانک روستایی، بیش از نیمی از پست بانک های روستایی تعطیل و مابقی هم به صورت پاره وقت، با کارمزدهایی که از حساب های قرض الحسنه پس انداز، جاری و بلند مدت و کارمزد قبوضی که به صورت سیستمی استخراج شده، اداره می شوند.

نکته مهم و جالب توجه اینجاست که مبالغ این کارمزدها در ماه به 500 هزار ریال هم نمی رسد.

تعطیلی نیمی از پست بانک های روستایی فیروزکوه

در سال گذشته 22 روستای شهرستان فیروزکوه دارای پست بانک فعال و 13پست بانک هم در شرف تأسیس بود، اما در حال حاضر نه تنها پست بانک های جدید راه اندازی نشده، بلکه نیمی از پست بانک های موجود نیز تعطیل شدند.

از خدمات پست بانک در روستاها می توان به پرداخت قبوض، سپرده بلند مدت، افتتاح حساب جاری سیمیا(حساب آنلاین پست بانک های سراسر کشور)، گواهی سپرده، صدور ضمانت نامه ها، ارسال حواله به دورترین نقاط کشور، نمایندگی فروش( بیمه ایران و لوازم خانگی)، پرداخت حقوق مستمری بگیران، وصول چک های همه بانک ها، طرح برکت، دریافت یارانه ها و انواع خدمات پستی اشاره کرد.

افتتاح حساب هزار خانوار روستایی برای دریافت یارانه ها

در همین راستا از نکات قابل توجه در این پست بانکها این است که هزار خانوار روستایی برای دریافت یارانه ها، این بانک را برای افتتاح حساب انتخاب کرده اند. در این باره از افتتاح حساب جاری 100 نفر از روستاییان نیز در این خصوص می توان نام برد.

یکی از مسئولان دفاتر روستایی در خصوص معضلات به وجود آمده گفت: با توجه به پیگیری های مکرری که در ابتدای سال 90 در مورد انتقال حساب های دهیاری و شوراهای اسلامی روستاها به پست بانک به عمل آمد، متأسفانه این مراکز نسبت به انتقال وجه به پست بانک اقدامی نکرده اند.

این مسئول ادامه داد: اگر اقدامی صورت می گرفت، در حال حاضر مقداری از مشکلات این دفاتر حل می شد و به این روز دچار نمی شدند.

مرهمی بر روی زخم های سرگشاده پست بانک های روستایی فیروزکوه

در حال حاضر که تعداد معدودی از روستاییان، حسابشان را به پست بانک انتقال داده اند، به طور میانگین مبلغ یک میلیون ریال کارمزد به این دفاتر تعلق می گیرد که در هر حال، مرهمی بر روی زخم های سرگشاده پست بانک های روستایی فیروزکوه است.

روستاییان شهرستان فیروزکوه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اعلام داشتند: در صورت تعطیلی پست بانک ها، برای پرداخت یک قبض با مبلغ ناچیز، همچنین برای دریافت یارانه ها و واریز مبلغی وجه به حساب فرزندشان(دانشجو یا سرباز) باید با پیمودن مسافت طولانی به شهر مراجعه کنند.

مبالغ ناچیز در پست بانک و حساب های کلان در بانک ملی

نکته مهم و قابل تأمل اینجاست که انتقال حسابهای جاری(تنخواه و مبالغ ناچیز) دهیاری های برخی از روستاها به پست بانک در سال های گذشته صورت گرفته و حسابهای عمرانی که مبلغشان هم قابل توجه است و حسابهای کلان محسوب می شوند، هنوز نزد بانک ملی است.

گفتنی است جلوگیری از سفرهای غیرضروری روستاییان به شهرها، کاهش هزینه های آنان وارائه خدمات کیفی به آنها باید از کارگزاران دفاتر خدمات بانکی پستبانک وICT روستایی و حمایت جدی توسط مسئولان صورت پذیرد.

با توجه به اینکه هدف پست بانک ایران در روستاها و مناطق محروم کشور، ارتقای فرهنگ آنان برای استفاده از خدمات الکترونیکی و تلاش برای رونق اقتصادی و آبادانی این مناطق است، بایستی برنامه مدونی برای فعالیت آنها در نظر گرفت.

گسترش خدمات نوین پست بانک در روستا‌ها و مناطق محروم

به گفته رئیس هیئت مدیره، مدیرعامل و رئیس شورای عالی برنامه ریزی پست بانک کشور، اهداف توسعه ای پست بانک و ایجاد تنوع در خدمات و گسترش آن براساس برنامه ریزی و عملیاتی کردن آن در واحدهای اجرایی و ستادی به ویژه در روستا‌ها و مناطق محروم کشور است.

محمد حسن محبیان عراقی اعلام کرده که با همفکری و مشارکت تمام کارکنان در سال جاری، حجم برنامه های بانک را در زمینه خدمات و جذب منابع به دو برابر افزایش خواهیم داد تا بتوان سهم خود را در تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی ادا کنیم.

وی از تقویت سامانه های الکترونیکی خدمات نوین بانک در سطح کشور به ویژه در روستاها و مناطق محروم خبر داد.

لزوم برنامه ریزی بهتر برای نهادینه کردن فرهنگ استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک در میان روستاییان

در حال حاضر بیش از ۱۶ هزار دفتر خدمات بانکی شهری و روستایی و ۴۰۰ شعبه پست بانک در کشور به صورت لحظه ای((Onlinخدمات متنوع و نوین بانکی را به هموطنان ارائه می کنند که با حمایت دولت و برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان برنامه پنجم توسعه کشور، تعداد دفا‌تر خدمات بانکی به ۲۰هزار دفتر افزایش خواهد یافت.

اگر قرار باشد فرهنگ استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک در میان اقشار جامعه به خصوص روستاییان نهادینه شود، باید برای آن برنامه ریزی بهتری داشت، نه اینکه با تعطیلی برخی پست بانکها، روستائیان مجبور شوند مسافت طولانی را برای انجام کارهای خود به شهرها بروند؛ با این شکل نمی توان فرهنگ استفاده از خدمات الکترونیک را در بین مردم ثبات داد.

گزارش از مجید بلوری

کد خبر 1639410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha