۱۲ تیر ۱۳۹۱، ۸:۳۹

برگزاری چهارمین جایزه کتاب سال دکتر معین منتفی شد

برگزاری چهارمین جایزه کتاب سال دکتر معین منتفی شد

فرزند دکتر محمد معین با اعلام برگزاری دو مراسم برای بزرگداشت این استاد فقید زبان و ادبیات فارسی در سالگرد درگذشتش، از منتفی شدن برگزاری چهارمین جایزه کتاب سال محمد معین خبر داد.

مهدخت معین، فرزند زنده‌یاد دکتر محمد معین در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به نزدیک شدن به 13 تیر سالروز درگذشت این استاد فقید زبان و ادبیات فارسی گفت: امسال هم طبق معمول سال‌های قبل مراسم بزرگداشت دکتر معین در آرامگاه ایشان و در آستانه اشرفیه برگزار می‌شود.

به گفته وی این مراسم ساعت 18 روز سه‌شنبه هفت جاری و با حضور استادانی از تهران و گیلان و سخنرانی چهره‌هایی مانند توفیق سبحانی و احمد سمیعی گیلانی درباره شخصیت و آثار زنده‌یاد محمد معین و در محل آرامگاه او برگزار می‌شود.

فرزند دکتر معین در عین حال از منتفی بودن برگزاری چهارمین دوره جایزه کتاب سال دکتر محمد معین خبر داد و تاکید کرد: برگزارکننده این جایزه مرکز رشد و توسعه آستانه اشرفیه است و من از دلیل لغو دوره چهارم جایزه اطلاعی ندارم.

جایزه کتاب سال دکتر مععن هر ساله در سالگرد درگذشت وی برگزار می‌شود و در آن از پژوهشگران ایرانی و خارجی در حوزه‌های مختلف زبان و ادبیات فارسی تجلیل می‌شد. تاکنون سه دوره از جایزه کتاب سال دکتر محمد معین برگزار شده است.

مهدخت معین همچنین گفت: روز چهارشنبه هفته جاری نیز در خانه فرهنگ رشت برنامه‌ای برای بزرگداشت دکتر معین برگزار می‌شود که طی آن فیلم «یاد آر ز شمع مرده یاد آر» به کارگردانی منوچهر مشیری به نمایش درخواهد آمد.

دکتر محمد معین 9 اردیبهشت سال 1297 شمسی در خانواده‌ای متدین در رشت به دنیا آمد و تحصیلات دبستانی را در مدرسه اسلامی به پایان برد. وی پس از سپری کردن دوره متوسطه در رشت برای ادامه تحصیلات رهسپار تهران شد و با پایان بردن دوره تحصیلات تکمیلی به عنوان استاد رشته ادبیات فارسی دانشگاه تهران شناخته شد.
 
استاد معین اولین دکترای زبان و ادبیات فارسی را در ایران کسب کرد. وی که در این زمان 67 سال داشت در دفاعیه‌اش استاد ملک الشعرا بهار، استاد تدین و استاد ابراهیم پورداوود حضور داشتند.
 
دکتر معین همچنین در سال 1338 پیشنهاد تاسیس دایرةالمعارف شیعه را مطرح و مرحوم آیت‌الله طباطبایی، شهید مطهری، زنده‌‌یاد دکتر سید جعفر شهیدی، سیدحسین نصر و احمد آرام را به عنوان اعضای اصلی این بنیاد و پرفسور لویی ماسینیون نویسنده کتاب «سلمان پاک» و هانری کربن را به عنوان اعضای وابسته بنیاد دایرة‌المعارف شیعه پیشنهاد کرد.
 
سرانجام دکتر معین در 9 آذر 1345 پس از بازگشت از ترکیه کسالت پیدا کرد و روز 13 تیرماه 1350 درگذشت.
 
علاوه بر فرهنگ فارسی 6 جلدی معین، کتاب‌های «حافظ شیرین سخن»، «یک قطعه شعر در پارسی باستان»، «یوشت فریان و مرزبان نامه»، «شاهان کیانی و هخامنشی در آثار الباقیه»، تصحیح «ارداویراف‌نامه»، «روزشماری در ایران باستان و آثار آن در ادبیات پارسی»، «پورداوود؛ ترجمه احوال و آثار»، «مزدیسنا و تأثیر آن در ادبیات پارسی با مقدمه مشروح به زبان فرانسه به قلم هانری کربن»، «حکمت اشراق و فرهنگ ایران» از جمله آثار دکتر معین به شمار می‌آید.

کد خبر 1640066

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha