به گزارش خبرنگار مهر، از چند سال قبل تاکنون و بنا به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور روز 11 تیرماه مصادف با ولادت حضرت علی اکبر (ع) به عنوان روز ملی جوان نامگذاری شد و تا زمانی که سازمان ملی جوانانی وجود داشت حداقل در این روز یکی دو جشن و مراسم شاد برای جوانان برگزار می کرد ولی در سال جاری همه نسبت به این مناسبت بی تفاوت بودند و خبری از هیچ برنامه و مراسمی نبود.
نبود برنامه ریزی مناسب و حتی عدم برگزاری یک برنامه و در بدترین حالت عدم نصب یک بنر اطلاع رسانی در مراکز شهرها برای اینکه نیمی از جمعیت استان کردستان اطلاع داشته باشند که روزی به نام روز ملی جوان در تقویت کشور ثبت شده است از جمله اتفاقاتی است که تنها در کردستان روی می دهد و به همین دلیل است که همواره تصمیمات و برنامه ریزی ها در این استان کاملا بر خلاف سایر نقاط کشور است.
روز گذشته در استانها، شهرستانها و مناطق مختلف کشور برنامه های مناسبتی به دلیل قرار گرفتن در روز و هفته جوان برگزار شد و حتی در شماری از استانها نیز جشنواره های متعددی تدارک دیده شده بود ولی در کردستان باید یکی را پیدا کرد که به خود سازمان های متولی گوشزد کند که روزی به نام جوان هم در تقویت کشور ثبت شده است و باید فکری به حال این روز کرد.
هر چند که نمایندگان ملت در سال 89 و به دلیل عدم تمکین معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان از قوانین کشور، رای به ادغام دو سازمان تربیت بدنی و جوانان دادند ولی علیرغم اینکه هم اکنون این دو سازمان عریض و طویل به شکل وزارت خانه هم درآمده اند خبری از تمکین به برنامه های جاری هم نیست و باید به حال سالهای نه چندان دور گذشته که سازمانی به نام جوانان وجود داشت و حداقل برنامه ای را به این مناسبت برگزار می کرد حسرت خورد.
این درحالی است که معاون امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان کردستان بیش از یک سال از تشکیل این اداره کل و در روز 10 تیرماه معرفی شد و بدون شک متولیان هم هیچ گونه پاسخی برای این کم کاری خود ندارند.
بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران از جمعیت 1.5 میلیون نفری استان کردستان رقمی بیش از 600 هزار نفر از آنها را جوانان رده سنی 14 تا 29 سال تشکیل می دهند و به همین دلیل هم باید مسئولان و مدیران استانه نسبت به این قشر با نگاه ویژه تری توجه داشته باشند و حداقل در دیگر روزهای سال که نمی شود در ایام روز و هفته جوان برای آنها برنامه های مناسبی را تدارک ببینند.
بی تفاوتی نسبت به نیمی از جمعیت استان کردستان و عدم برنامه ریزی برای پرکردن اوقات فراغت آنها در حالی همچنان ادامه دارد که در طول سالهای اخیر تا مسئول کشوری و استانی به حرف می آید اولین جمله اش تهاجم فرهنگی و مورد حمله قرار گرفتن جوانان است ولی مشخص نیست که برای دفع این تهاجم فرهنگی و مقابله با آن چگونه باید وارد عرصه شد.
عدم برگزاری برنامه های مناسبتی و بی تفاوتی نسبت به جمعیت 600 هزار نفری جوانان استان کردستان و عدم توجه به آنها هشدار به مدیران و مسئولانی است که تنها می توانند در حد حرف اهمیت این قشر در استان را تبیین کرده و وقتی که وارد عمل می شوند خبری از وعده ها و حرف های آنها در میان نیست.
بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران بیشترین بیکاری در حال حاضر در بین جوانان است و وقتی که این آمارها در کنار زیرساخت های فرهنگی و تفریحی استان کردستان قرار می گیرد داستان تازه غم انگیزتر می شود و اوضاع بی سامان و بدون متولی حوزه جوانان خودنمایی می کند.
نبود شغل، کمبود زیرساخت های فرهنگی و تفریحی در کنار بی تفاوتی مدیران و مسئولان زنگ خطر جدی است که چندی دیگر تازه صدای آن به گوش می رسد و وقتی همه متوجه می شوند که دیگر خیلی دیر شده است و نمی توان برای درمان آن راه چاره ای یافت.
هر چند که قرار بود با تبدیل شدن دو سازمان تربیت بدنی و جوانان به یک وزارت خانه میزان نظارت وکلای ملت و نمایندگان مجلس بر فعالیت های این حوزه ها افزایش یابد ولی در عملی خبری از این نظارت هم نیست و وکلای ملت حداقل در کردستان در این مورد لام تا کام حرفی بر زبان نیاورده اند در حالی که اگر روز اخذ رای سری به شعبه های شلوغ استان می زدی تازه نقش و حضور جوانان در صحنه برای همگان عیان می شد.
به هر حال روز جوان دیگری در کردستان بدون سر و صدا گذشت و بدون شک مسئول و مدیری هم به دلیل این بی تفاوتی مورد مواخذه قرار نمی گیرد چرا که ناظری وجود ندارد و مسئول ارشدی هم حوصله رصد کردن این موارد را به خود نمی دهد ولی چه بهتر است که حداقل به اندازه یک صدم حرف ها و شعارهای که مدیران در جلسات مطرح می کردند وارد فاز عملیاتی می شدند تا دیگر این موارد تکرار نمی شد.
نظر شما