۱۲ تیر ۱۳۹۱، ۱۶:۳۹

توسط شورای امنیت/

مخالف آل سعود از لیست تحریم های سازمان ملل خارج شد

مخالف آل سعود از لیست تحریم های سازمان ملل خارج شد

شورای امنیت سازمان ملل متحد شب گذشته نام یکی از مخالفان خاندان سلطنتی عربستان را از لیست تحریم های خود خارج کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، به رغم مخالفت های عربستان سعودی و بنا بر تصمیم 15 عضو شورای امنیت نام "سعد الفقی" از لیست تحریم های سازمان ملل خارج شد.

الفقی که هم اکنون در انگلیس ساکن است در سال 2004 از سوی وزارت خزانه داری آمریکا متهم به ارتباط با القاعده و شخص "بن لادن" رهبر سابق القاعده شد و چند روز بعد در دسامبر همان سال در لیست تحریم های سازمان ملل قرار گرفت.

خارج شدن الفقی از این لیست بواسطه رای تمامی اعضای شورای امنیت انجام شده و اگر فقط یک کشور با خروج وی مخالفت می کرد این منتقد حکومت عربستان همچنان در لیست تحریم های سازمان ملل باقی می ماند.

سعد الفقی کیست ؟

در دانشنامه ویکیپدیا آمده که "سعد راشد الفقی" ملقب به سعد الفقی شهروند عربستان در دوم ژانویه 1957 در "از زبیر" عراق  متولد شد و هم اکنون رهبر "جنبش اصلاحات اسلامی" عربستان است.

وی تا سال 1994 در عربستان زندگی و در دانشگاه ملک سعود تدریس می کرده و پزشک جراح بوده و از آن سال تا کنون در لندن زندگی می کند.

پیش از آنکه نام الفقی در لیست تحریم های سازمان ملل قرار بگیرد وی به دلیل ارسال دو نامه انتقادی در سال 1991 به ملک فهد با نام های "نامه درخواست ها" و "یاداشت نصیحت" که به امضای جمعی از منتقدان معروف عربستان رسیده بود معروف شد.

الفقی از اینکه وی را به وهابیت ارتباط دهند متنفر است و گروه وی با سیاست های مذهبی و اجتماعی و فرهنگی خاندان سعود مخالفت می کند.

این منتقد حکومت عربستان مقالاتی نیز در انتقاد از آل سعود در روزنامههای و سایت های انگلیسی از جمله گاردین به چاپ رسانده است. برای مثال وی در تاریخ 12 فوریه سال جاری میلادی در مقاله ای با عنوان "عربستان مننتظر بهار خود است" که در روزنامه گاردین به چاپ رسید با شااره به آغاز بیداری اسلامی در کشورهای عربی و با توجه به فساد موجود درعربستان سعودی و سرکوب مخالفان از سوی حاکمیت این کشور نوشته بود که زمان انقلاب در این کشور فرا رسیده است.   

در بخشی از مقاله الفقی در روزنامه گاردین آمده است : عربستان زیر فساد و سرکوب قرار دارد لذا شرایط برای انقلاب آماده است. اما اصلاح‌ طلبان در عربستان مردد هستند. اکثر عوامل و شرایطی که باعث انقلابهای جهان عرب شد، در عربستان نیز وجود دارد به عنوان مثال رژیم سعودی دهها هزار زندانی سیاسی را در بازداشت دارد که اکثر آنها بدون تفهیم اتهام زندانی هستند، سطح فساد رو به افزایش است و تنها در بودجه اخیر عربستان صدها میلیون دلار مفقود شده است.

الفقی در ادامه این یادداشت خود آورده است: خاندان سعودی با عربستان و ملت آن به گونه ای برخورد می‌ کنند که انگار ملک آباء و اجدادی و شخصی آنهاست.
 
این نویسنده، رسانه‌های غربی را به خاطر تمرکز بر تظاهرات شیعیان و وضعیت زنان (در عربستان) سرزنش کرده و مقاله خود می نویسد : رژیم سعودی از تظاهرات شیعیان و اعتراضات آنها به نفع خود سوء‌استفاده و تلاش می‌کند که با اشاره به این اعتراضات، اکثریت سنی عربستان را درخصوص خطر سلطه شیعیان قانع کند.
 
در آن مقاله همچنین، فقیه درباره وضعیت زنان در عربستان هشدار داد که تمرکز رسانه‌های غربی بر وضعیت زنان در عربستان نتایج معکوس دارد زیرا این دیدگاه رسانه‌ ها، با ارزشهای غرب منسجم است که در بین مردم عربستان طرفداری ندارد.
کد خبر 1640315

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha