۱۲ تیر ۱۳۹۱، ۲۰:۲۸

در چهارمحال و بختیاری/

صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی با کمبود نقدینگی روبرو هستند

صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی با کمبود نقدینگی روبرو هستند

شهرکرد - خبرگزاری مهر: مدیر صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری با کمبود نقدینگی روبرو هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، طهمورث فتاحی  اظهار داشت: استان چهار محال وبختیاری با منابع و محصولات کشاورزی فراوان و با کیفیت بالا بدلیل عدم وجود صنایع تبدیلی مناسب قادر به نشان دادن ظرفیت واقعی تولید و صادرات خود نیست و این در حالیست که صنایع تبدیلی نقش بسزایی در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی ایفا می کند.

وی با اشاره به اینکه استفاده از تکنولوژی های جدید در صنعت غذایی نه تنها می تواند بخش اعظم ضایعات را حفظ کند، افزود: همچنین می تواند آنها را به مواد مفید و قابل مصرف برای صادرات تبدیل کند.

وی تصریح کرد: ساخت و توسعه واحدهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی مزایای متعددی از جمله اشتغال زایی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی ، دسترسی به این محصولات در غیر فصل تولید، ارزش افزوده در محصول و ارز آوری را به دنبال دارد.
 
وی ادامه داد: با وجود اینکه صنایع غذایی در مقایسه با سیر فعالیت های صنعتی از توجیه اقتصادی لازم جهت توسعه سرمایه گذاری در این بخش برخوردار است اما رشد ارزش افزوده صنایع غذایی در کشور و بخصوص در استان نسبت به سایر منابع، دارای شتاب لازم نیست.
 
وی عدم تنوع در تولید، افزایش قیمت تمام شده صنایع غذایی به دلیل افزایش قیمت محصولات کشاورزی، فرسودگی دستگاهها، پایین آمدن کیفیت و فعالیتهای زیرزمینی را از عمده مشکلات صنایع غذایی و عامل بازدارنده صادرات تولیدات این صنایع دانست.
 
وی با بیان اینکه از دیگر مشکلات صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی عواملی نظیر نقدینگی، ارتباط با صنایع همراه و سرمایه گذاری ، مشکلاتی را برای این بخش بوجود آورده است، گفت: برای رونق بخشیدن به صنایع تبدیلی و غذایی باید سرمایه گذاری در صنایع تبدیلی و تکمیلی گسترش پیدا کند و باور کنیم که توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی منجر به رشد اقتصادی و توسعه همه جانبه بخش کشاورزی خواهد شد و اگر می خواهیم ارتباط مستقیمی بین صنایع کشاورزی تبدیلی و تکمیلی ایجادکنیم باید نسبت به افزایش سرمایه گذاری در بخش صنایع کشاورزی اقدام و راهکارهایی برای تشویق و جذب سازی و رفع موانع قانونی، تسهیلات ویژه ای برای صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی مهیا کنیم.
 
ورود کمباین داران فاقد کارت معاینه فنی به مزارع ممنوع است
 
رئیس اداره امورفناوریهای مکانیزه کشاورزی گفت: از ورود کمباین دارانی که کارت معاینه فنی ندارند ویا از رعایت اصول فنی سرباز می زنند به مزارع جلوگیری می کنیم وسوخت به این کمباین داران داده نمی شود.
 
فاطمی با بیان اینکه 29هزار هکتار سطح زیر کشت گندم است که 90 درصد قابل برداشت با کمباین است، ادامه داد: سالانه 54دستگاه کمباین بومی و60دستگاه کمباین غیر بومی در استان عملیات برداشت را انجام می دهند.
 
وی تصریح کرد: هدف اصلی ستاد برداشت غلات جلوگیری از ریزش وضایعات است که برای این منظور نظارت فنی بر کمباین داران وفعالیت 35اکیپ فعال در شهرستانها از جمله اقدامات این ستاد است.
 
فاطمی در ادامه از کشاورزان خواست همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند و ازورود کمباین داران فاقد کارت معاینه به مزارع جلوگیری کنند.

آغازبرداشت سیر در شهرستان فارسان
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فارسان گفت: برداشت سیر از پنج هکتاراز اراضی شهرستان فارسان آغاز شد.
 
شیرانی با اشاره به اینکه برداشت سیر از نیمه دوم تیرماه آغاز شده وتا پایان تیرماه ادامه دارد، افزود: امسال نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری در سطح زیر کشت سیر داشته ایم.
 
وی تصریح کرد: این طرح برای پنج نفر اشتغال زایی ایجاد کرد وپیش بینی می شوداز این سطح زیر کشت،50تن سیر برداشت شود.
 
آغاز کشت کلم در شهرستان فارسان
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فارسان از کشت کلم برگ سفید و کلم برگ قرمز در هشت هکتار از اراضی روستای گوجان خبر داد.
 
شیرانی بیان کرد: کشت کلم برای دومین سال متوالی در این شهرستان انجام شد وپیش بینی می شود در هر هکتار 60 الی 100تن کلم برداشت  شود.
 
شیرانی افزود: این طرح برای 10نفر اشتغال زایی کرده وعلاوه بر مصرف داخلی به استانهای هم جوار نیز فرستاده می شود.
 
وی گفت: در کشت کلم از کود آلی استفاده شده است.

دوره آموزشی ترویج تغذیه سالم  در چهارمحال و بختیاری برگزار شد
 
دوره آموزشی ترویج تغذیه سالم در مرکز توانبخشی سالمندان در روستای سرتشنیز از توابع شهرستان کیار برای نخستین بار در استان برگزار شد.
 
معاونت امور دام  جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری از برگزاری طرح ترویج مصرف تخم مرغ در افراد سالمند با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان و شبکه بهداشت و درمان شهرستان کیار خبر داد.
 
برزو هیبتیان هدف از برگزاری این دوره را ترویج تغذیه ی سالم در سالمندان با تأکید مصرف تخم مرغ بیان کرد و افزود: این ماده غذایی دارای بهترین منبع پروتئینی است بطوریکه به علت کیفیت بسیار بالای پروتئین آن به عنوان استانداردی برای مقایسه سایر پروتئین ها استفاده می شود و ارزش غذایی تخم مرغ بسیار بالا است که مصرف یک تا دو تخم مرغ در روز معادل 60 تا 90 گرم گوشت قرمز، ماهی و مرغ است.
کد خبر 1640905

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha