۱۵ تیر ۱۳۹۱، ۹:۵۹

داور جشنواره نمایش های آیینی:

آیین انسان را به تعادل می رساند/ضروت آشنایی نسل جوان با نمایش آیینی

آیین انسان را به تعادل می رساند/ضروت آشنایی نسل جوان با نمایش آیینی

کرمانشاه - خبرگزاری مهر: داور نخستین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی غرب کشور گفت: آیین موجب تعادل انسان و شور و شعف پایدار و باطنی در زندگی بشر می شود.

کارشناس ارشد تئاتر اداره کل هنرهای نمایشی منطقه 2 کشور و از داوران نخستین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی غرب کشور که در کرمانشاه برگزار شد، پس از این جشنواره در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آنچه که امروز می تواند انسان را از میان چرخ دنده های زندگی ماشینی بیرون آورده و از این هیاهوی سرسام آور به سوی آرامش هدایت کند، مناسک آیینی و دینی است.
 
وی افزود: آیین انسان را به تعادل می رساند و بهره گیری از کارکرد آیینی موجب شور و شعف در انسان می شود.
 
حسن رونده داور نخستین جشنواره نمایش های آیینی و سنتی غرب کشور با اشاره به اینکه درراستای آگاه سازی هرچه بیشتر نسل جوان می توان از کار کرد نمایش های سنتی بهره گرفت، گفت: پرداختن به موضوعات محلی و بومی و نمایش های آیینی بسیار حائز اهمیت است و وقتی که بااین رویکرد به موضوع نگاه می کنید، اهمیت برگزاری چنین جشنواره ای بیش از پیش احساس می شود.
 
رونده در رابطه با گسترش زیر ساخت های نمایشی اضافه کرد: با برگزاری چنین جشنواره هایی می توان تاثیرات مفید آن را در بین جوانان و نوجوانان مشاهده کرد که در این راستا ضرورت ایجاد و گسترش زیر ساخت های نمایش آیینی و سنتی در جامعه هر چه بیشتر حس می شود.
 
وی خاطر نشان کرد:  با گسترش زیر ساخت های نمایش آیینی چه در حوزه سخت افزاری و چه از بعد نرم افزاری می توان هنرمندان را بر اساس برنامه ریزی ها و پتانسیل های موجود، به سمت سیاست های ملی و محلی سوق داد.
 
وی افزود: نمایش های آیینی ریشه در اعماق تاریخ این مرز و بوم دارد و برگرفته از آیین و مناسک دینی ما است.
 
رونده تصریح کرد: باید با برگزاری این جشنواره ها به بازسازی آیین هایی که در خلال زندگی روز مره ما کم رنگ  و یا به فراموشی سپرده شده اند، پرداخته و به آنها جان تازه ای ببخشیم.
 
وی افزود: نمایش آیینی با معرفی مناسک، رسوم و موسیقی های اقوام مختلف می تواند اشاعه دهنده فرهنگ آن منطقه باشد.
 
داور نخستین جشنواره  نمایش های آیینی و سنتی غرب کشور تأکید کرد: نمایش آئینی می تواند با پرداختن به مسائل و معضلاتی که بشر امروز با آن دست به گریبان است، می تواند  پل ارتباطی خوبی بین دانشگاه ها و مسئولین (موسسات عالی، سازمان گردشگری و...) برای شناسایی و حل این مشکلات ایجاد کند.
 
رونده در ادامه این گفتگو یادآور شد: در ایران، 2 سالانه نمایش های آیینی سنتی برگزار می شود که در آن علاوه بر استان های مختلف کشور، بسیاری از کشورها شرکت می کنند که باعث تعامل فرهنگی در بین ملل جهان می شود.
 
کارشناس ارشد تئاتر اداره کل هنرهای نمایش منطقه 2 کشور با تأکید بر معرفی بهتر و بهره مندی مردم و مسئولین از نمایش آیینی، گفت: اگر درک صحیحی از نمایش های آیینی داشته باشیم و از آن درست استفاده کنیم شاهد رشد اجتمایی و فرهنگی تولیدات ملی که همان نمایش ایرانی است، خواهیم بود.
کد خبر 1641804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha