به گزارش خبرنگار مهر، سید علیرضا هاشمی پیش از ظهر روز سه شنبه در نشست مشترک کمیته های فرهنگی و پیشگیری کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان سمنان با اشاره به اینکه طرح شبنم با هدف کاهش عاملان توزیع کالای قاچاق و حمایت از تولید داخلی اجرا می شود، گفت: حمایت از تولید باعث بهبود فرهنگ مصرف یک جامعه میشود.
رئیس دبیرخانه کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان سمنان با بیان اینکه اجرای طرح شبنم برای حمایت از حقوق تولید کنندگان و مصرف کنندگان است گفت: اگر این مصرف در خط سیر مناسبی قرار گیرد، بسیاری از معایب و مشکلات بخش تولید و عرضه رفع خواهد شد.
هاشمی با اشاره به کاهش عاملان توزیع کالای قاچاق در این طرح اظهار داشت: با بار کدگذاری دو بُعدی تمام مردم میتوانند اصالت کالا را ارزیابی کرده و هویت کالا مشخص میشود.
وی موفقیت این طرح را منوط به همکاری مردم و دستگاه های مرتبط عنوان کرد و گفت: رویکرد طرح شبنم در راستای حمایت مردمی، کاری فرهنگی برای افزایش دانش و تعیین اصالت کالا در حداقل زمان ممکن است.
رئیس دبیرخانه کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان سمنان اطلاعرسانی را نیازمند داشتن آگاهی عنوان کرد و اظهار داشت: دستگاههای فرهنگی بهترین گزینههایی هستند که میتوانند با مشارکت مردم نسبت به آگاهسازی اقشار مختلف جامعه اقدام کنند.
هاشمی این طرح را از طرحهایی دانست که با مشارکت مردم و زیر نظر خود آنها انجام خواهد شد و میتواند کنترل کالای غیر مجاز را سامان دهد.
وی افزود: انتظار است دستگاه های مجری همکاری لازم را با اصناف برای اجرای بهتر این طرح داشته باشند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت و معدن استان سمنان نیز در این جلسه ضمن بیان اینکه با اجرای این طرح از توزیع کالای قاچاق جلوگیری میشود افزود: طرح شبنم با الویت لوازم خانگی، آرایشی و بهداشتی، اسباب بازی و لوازم پزشکی از سال گذشته آغاز شده و تمام کالاهای وارداتی در این قلم کالاها مشمول بارکد گذاری شده اند.
مهدی یحیایی با اشاره به اهداف طرح شبنم اظهار داشت: اجرای طرح شبنم باعث تسهیل در اجرایی شدن سیاست های دولت در کنترل بازار، افزایش امنیت و جلوگیری از توزیع کالای قاچاق است.
وی تصریح کرد: طرح شبنم یا همان طرح شبکه بازرسی نظارت مردمی در حقیقت ایجاد سامانهای را دنبال میکند که در آن همه مردم میتوانند تنها با داشتن یک گوشی تلفن همراه دارای دوربین و با استفاده از نرمافزاری که در اختیارشان قرار گرفته است، علاوه بر اطمینان از اصالت کالای خریداری شده، یاری دولت در شناسایی عوامل توزیع کالای قاچاق و جعلی باشند و علاوه بر آن از مشوقهای اعتباری نیز برخوردار شوند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت و معدن استان سمنان تصریح کرد: در واقع این طرح ضریب نفوذ بازرسی و کنترل کالاهای قاچاق و غیر مجاز را گسترش میدهد.
یحیایی تصریح کرد:از سوی وزارت صنعت، معدن، تمهیداتی اندیشیده شده است که مردم با داشتن موبایل معمولی دوربین دار و نصب نرم افزار مربوطه میتوانند به اطلاعات مورد نیاز یک کالا نظیر کشور تولید کننده، تاریخ تولید و انقضاء و... دست یابند.
وی با بیان اینکه طرح شبنم یک طرح زیرساختی است گفت: یکی از مهمترین وظایف این طرح مبارزه با قاچاق است.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت و معدن استان سمنان با اشاره به بحث رهگیری و مدیریت کالا در این طرح اظهار داشت: این کد مانند یک پلاک است و با کمک آن میتوان بفهمیم که یک کالا از کجا حرکت کرده و به کجا رسیده است.
به گفته وی: اجرای طرح شبنم در ابتدا برای چهار گروه کالایی رایانه و تلفن همراه، تجهیزات پزشکی، لوازم آرایشی و لوازم خانگی آغاز شده که به تدریج گروههای کالایی افزایش خواهد یافت.
یحیایی خاطر نشان کرد: در اجرای این طرح چهار گروه کالایی عنوان شده که اگر بدون بارکد دو بعدی باشند از سطح بازار جمعآوری شده و به عنوان کالای مشکوک به قاچاق محسوب میشوند.
جانشین رئیس کمیته فرهنگی این کمیسیون و قائم مقام صدا و سیمای مرکز سمنان نیز در این جلسه با اشاره به مزایای اجرای این طرح گفت: با فراگیر شدن قاچاق کالا درکشور مشکلات جامعه از جمله مشکل اشتغال بیشتر خواهد شد.
علی مسلمان بر استفاده تمام ابزار های تبلیغاتی برای اجرای طرح شبنم تاکیدکرد و تهیه گزارش های خبری، گفتگوی خبری، برنامه رادیوئی کنکاش و دعوت از کارشناسان طرح شبنم را از برنامه های مرکز صداوسیمای استان سمنان برشمرد.
بنا بر این گزارش: مردم می توانند با ارسال بارکد شبنم به شمار پیامک 3000392 از اصالت کالا مطلع شوند و یا برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت شبنم مراجعه نمایند.
نظر شما