"نورالدين زرين كلك" انيماتوركارشناس سينماي انيميشن، درگفت وگو با خبرنگار سينمايي "مهر" در مورد سطح برگزاري جشنواره پويانمايي گفت: تعداد فيلم هايي كه در فاصله جشنواره سوم و چهارم ساخته شده بسيار زياد است و بخش مسابقه ايران خيلي غني و پربار برگزار مي شود. بنابراين لااقل تا امروز مي توانيم به لحاظ كميت، جشنواره را مثبت ارزيابي كنيم، ولي از لحاظ كيفي، نمي شود تا پايان ديدن همه فيلم ها اظهار نظركرد.
وي درادامه افزود: ولي اميدوارم وقتي تعداد فيلم ها زياد است، درميان آنها تعداد فيلم هاي خوب و ارزشمندي فراواني ديده شود.
وي در مورد نقاط ضعف و قدرت انيميشن ايران گفت: اگر انيميشن هاي ما در سطح ملي و جهاني ارزيابي شوند، به دو نتيجه متفاوت خواهيم رسيد. در سطح ملي اعتقاد دارم، پتانسيل ساخت كارهاي خوب و شاخص را داريم و مي توانيم شبكه هاي مختلف تلويزيوني داخلي را بي نياز از خريد و پخش محصولات خارجي بكنيم و داراي منابع و انديشه و قريحه هاي بي شماري درنزد انيماتورهاي ايراني هستيم، ولي بايد با راهنمايي و هدايت انيماتورها آنها در بستر مناسبي قرارداد و نمي شود انتظار داشت، به طورخود جوش شاهد كارهاي شاخص بود. در بحث بين المللي ما واقعا علي رغم پيشنه خوبي كه داشتيم ، نتوانستيم آن را به شكل دائم و در مورد حضور انيميشن هاي ايراني در بازار جهاني تداوم ببخشيم و سالهاي زيادي غافل مانديم از روند پيشرفت وگسترش انمييشن روز دنيا.
زرين كلك در ادامه افزود: الان شاهد نزول انيميشن بعضي از كشورهاي صاحب نام دراين عرصه نظير روسيه ، چك واسلواكي ، يوگوسلاوي هستيم و در مقابل برخي از ديگر كشورها مثل كره، ژاپن ، فيليپين ، هند، به سرعت گام در توليد انبوه و گسترده برداشته اند، خب اينها همه اش كارهاي اتفاقي وتصادفي نيست. ما در دنياي امروز بايستي در جستجوي هويت ايراني خودمان باشيم . منظورم از هويت، شخصيت داشتن انيميشن ايراني است كه انيميشن ما را از ديگر كشورهاي دنيا متمايز مي كند.
وي در مورد سطح جشنواره پويانمايي در قياس با جشنواره هاي شاخص بين المللي گفت: ميزان توسعه و پيشرفتي كه درچهارمين دوره شاهد آن بودم، من را اميدوار كرد. چون هم از نظر تعداد فيلم ها و هم از نظر سازمان دهي وبرگزاري جلسات و اقتصادي فضايي مطلوب براي غرفه هاي انيميشن سازي نسبت به سالهاي قبل حرفه اي تر ، موفق تر عمل كرده بوديم ، اينها نشانه هاي خوبي است ولي هنوز راه دارزي براي رسيدن به سطح فستيوالهاي شاخص جهاني داريم ولي اين فاصله با تلاش و برنامه ريزي و هدايت درست قابل دستيابي است و بايد همه فعل خواستن را صرف كنند.
وي درادامه افزود: يكي ديگر از راههاي بين المللي شدن جشنواره حضور در آسيفاي بين المللي است و به گونه اي مسئولين جشنواره كوشش كنند، در طول برگزاري جشنواره مقررات و شئونات آسيفا را رعايت كنند ، تا از طريق آسيفا مورد حمايت قرارگيرند. اين حمايت مثل مهر استانداري است كه در پاي كالاهاي شاخص و بين المللي وجود دارد.
نظر شما