سید سعید حسینی ظهر چهارشنبه درهمایش مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام در دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: 73درصد بیماری های نوپدید و بازپدید در زمره بیماری های مشترک انسان و دام است که این مهم ضرورت و اهمیت مدیریت و تعامل بین بخشی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه محوریت این همایش بیماری تب کریمه کنگو است افزود: تب کریمه کنگو از بیماری های مشترک مهم انسان و دام است که امسال در کشور مشاهده شده و در استان مرکزی در 42 روستا 10 هزار لیتر سم برای پیشگیری از این بیماری توزیع شده است.
وی گفت: حسینی با بیان اینکه در حال حاضر عواملی چون تغییرات وسیع اکولوژیک، افزایش جمعیت و تجارت فرآورده های غذایی سرعت و تنوع انتشار دامی بیماری های مشترک انسان و دام را گسترده کرده است ، اظهار داشت: برنامه های پیشگیری و مقابله ای با این بیماری ها باید متناسب با نیازهای روز تنظیم شود.
وی با اشاره به اینکه بروسلوز، سل، تب کریمه کنگو، هاری و تب برفکی از جمله بیماری های شایع انسان و دام است، افزود: بر اساس مطالعات انجام شده 70 درصد عوامل بیوتروریسم منشا بیماری های مشترک انسان و دام دارد.
حسینی با تاکید بر اینکه در حال حاضر90 میلیون دام نشخوار کننده، دو میلیون تک سمی و یک و نیم میلیون طیور صنعتی و تعداد قابل ملاحظه ای وحوش در کشور وجود دارد، گفت: برای مهار و کنترل این جمعیت همکاری قوی بین دامپزشکی، بهداشت و درمان و محیط زیست ضروری است.
وی ادامه داد: سازمان دامپزشکی سالانه سه هزار میلیارد ریال در حوزه بیماری های مشترک انسان و دام سرمایه گذاری می کند که این مهم بیانگر اهمیت مدیریت این حوزه است.
حسینی در پایان تاکید کرد:در این راستا برنامه های آموزش و ترویج برای گروه های در معرض خطر، نظارت بر نگهداری 24 ساعته گوشت در سردخانه های کشتارگاه ها در استان اجرایی شده است.
نظر شما