به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین سید مسعود پورسیدآقایی دبیر هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت در افتتاحیه این همایش، آموزه مهدویت را به دلایل متعدد دارای اهمیت و برجستگی دانست و افزود: این آموزه از یک سو رمز هویت شیعه است؛ چرا که «من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة» و از سوی دیگر، آموزه مهدویت راهبرد نظام های دینی درعصر غیبت است.
رئس موسسه "آینده روشن" مباحث مختلف اعتقادی و کلامی را مبتنی بر همین آموزه مهدویت دانست و افزود: علاوه بر این بسیاری از آموزه های اجتماعی، سیاسی، تربیتی و فرهنگی شیعه نیز مبتنی بر جایگاه مهدویت است و خود خاستگاه این آموزه، همان حوزه های علمیه و فضای حوزه است که باید به همین منوال اجتهادی باقی بماند.
پورسیدآقایی در ادامه افزود: دو رویکرد اساسی اعتقادی و راهبردی در خصوص آموزه مهدویت یکی از نیازهای جدی ماست و در این حوزه ما چندین هزار حدیث داریم که نیازمند بررسی سندی و دلالی و پژوهش اجتهادی است و این امر را باید در حوزه های علمیه و دانشگاهها پیگیری کرد.
دبیر همایش مهدویت ضمن تاکید بر غنی بودن فقه شیعه، بر این عقیده است که برخلاف این غنای موجود، در قسمت آموزه مهدویت بسیار کم کار بوده ایم و به برکت انقلاب اسلامی ایران بود که تلاش های جدی ای در این مسیر آغاز و اندکی به بالندگی رسید.
وی با بیان اینکه آموزه مهدویت، دکترین نظام جمهوری اسلامی است، اظهار داشت: این سخن بدین معناست که این آموزه قابلیت صورت بندی در حوزه های مختلف اجتماعی، سیاسی، تربیتی و فرهنگی را دارد و این در حالی که است که کرسی های افلاطون و ارسطو شناسی در همه جا هست، خبری از کرسی مهدی شناسی نیست.
وی با اشاره به موضوع هشتمین همایش مهدویت تحت عنوان "هنر زمینه ساز"، این زمینه را در راستای دغدغه مقام معظم رهبری دانست و گفت: مقام معظم رهبری با اشاره به غریبگی و فاصله ای که میان هنر و حوزه های اهل علم ایجاد شده است، خواستار برطرف کردن آن شده بود و خواسته بود تا زبان رسای هنر با آموزه های دینی عجین شود و این آموزه ها با این زبان بیان گردد تا رنگ جاودانگی بگیرد.
وی هنر انتظار را بخش خاصی از هنر دینی دانست و گفت: هنر انتظار هنری دینی است با محوریت امام که مکلفیم در عصر غیبت وی را ترازو و میزانی بدانیم و خود و اعمالمان را با آن بسنجیم؛ همان گونه که حضرت علی (ع) میزان الاعمال است، امام مهدی (عج) نیز میزان الاعمال است.
پورسیدآقایی یادآورشد که معرفی شاخصه های جامعه زمینه ساز، یکی از ضرورت های فعلی جامعه علمی کشور است و در همین باره افزود: ما به دنبال توصیف جامعه ای هستیم که در آستانه جامعه منتظر است و معتقدیم که اگر چنین جامعه ای را طراحی کرده و ایجاد نماییم، امام خواهد آمد.
وی جامعه ای که الگویی برای جامعه ایرانی ـ اسلامی است را همان جامعه مهدوی دانست و گفت: جامعه مهدوی جامعه ای است که در آن سخن امام بر زمین نمی ماند، آنچنان که سخن امام علی (ع) بر زمین ماند و جامعه ای که امام به شهادت نمی رسد، نه آنگونه که در دوران امام حسین(ع) رخ داد.
دبیر هشتمین همایش مهدویت تفکر ملاقات گرایی را یکی از تفکرهای انحرافی دانست و گفت: این تفکر که با وجود امام زمان دیگر نیازی به نایب امام نداریم به شدت خطرناک است؛ چرا که ما را در عصر غیبت به دست فقها سپرده اند و تنها به فقها و نه متکلمان یا دیگر علما.
وی تمام حرکات شیعه را بر مدار حجت دانست و افزود: حجت شیعه فقها هستند و اگر یکی از میان آنها رهبری را به عهده گرفت، همواره و همگی موظف هستند که به پیروی از او بپردازند و این مطلب را می توان با دلایل عقلی و نقلی به اثبات رساند.
وی در بخش پایانی سخنانش به گزارش اجمالی از برگزاری همایش مهدویت پرداخت و گفت: ما نمی توانیم نسبت به رخدادها و تحولات عظیم جهانی ساکت و خاموش بمانیم؛ چرا که معتقیدم این جنبش ها و خیزش ها متاثر از انقلاب اسلامی ایران و رهنمودهای رهبری است و به همین جهت بخش بیداری اسلامی را امسال در همایش برگزار خواهیم کرد.
پورسیدآقایی با اشاره به حضور 45 میهمان خارجی در این همایش که 25 تن از آنها به ارائه مقاله خواهند پرداخت، گفت: این میهمانان خارجی از کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس، هلند، ایتالیا، فرانسه، لیتوانی، افغانستان، عراق، مصر، لبنان، بحرین، یمن، پاکستان، فیلیپین و بورکینافاسو به ارائه مقالاتی در زمینه هنر موعود خواهند پرداخت.
وی با اشاره به چهار کمسیون این همایش، افزود: دو کمیسیون ویژه هنر زمینه ساز خواهد بود و در هر کمسیون که هر یک در یک نیم روز برگزار خواهد شد، شانزده مقاله فرصت ارائه خواهند داشت و کمیسیونی نیز ویژه بیداری اسلامی و خیزش جهانی خواهیم داشت و کمیسیونی نیز ویژه هنرمندان که هنرمندان عرصه های مختلف به ارائه دیدگاه های خود خواهد پرداخت.
گفتنی است که هشتمین همایش بین المللی دکترین مهدویت با موضوع «هنر زمینه ساز، راهبردها و راهکارها»، روزهای ۱۵ و ۱۶ تیر ماه مصادف با ۱۵ و ۱۶ شعبان المعظم در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران در تهران با حضور مسوولان کشوری، اندیشمندان ایرانی و خارجی از 18 کشور جهان برگزار می شود.
همایش دکترین مهدویت/
آموزه مهدویت، دکترین نظام است/ ارسطو شناسی داریم اما مهدی شناسی خیر!
دبیر همایش دکترین مهدویت با بیان اینکه آموزه مهدویت، دکترین نظام جمهوری اسلامی است، گفت: این آموزه قابلیت صورت بندی در حوزه های مختلف اجتماعی، سیاسی، تربیتی و فرهنگی را دارد.
کد خبر 1642899
نظر شما