راضیه خزاعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این کتاب اظهار کرد: کتاب «جامعهشناسی کاربردی در زندگی روزمره» حاصل پژوهش «زیگموند بامن» استاد دانشگاه لیدز انگلستان است که در طول چندین سال تدریس و پژوهش در حوزه جامعهناسی تدوین شده است.
وی ادامه داد: همه ما به طور معمول با مسائل اجتماعی زیادی روبرو هستیم که هریک از آنها به نوعی میتواند در قامتی آسیبشناسانه به صورت شخصی و یا از نگاه خاص آکادمیک مورد بررسی و تحلیل قرار بگیرد و به نوعی دغدغها باشد. کار باومن در این کتاب ایجاد یک رابطه بینامتنی میان این دو شیوه نگاه به این مقوله است؛ یعنی از سویی با نگاه دقیق جامعهشناسانه به این دست از موضوعات نگاه کرده و از سوی دیگر مخاطبان عادی را نیز برای دریافت پاسخ مناسب درباره آن به دنبال خود کشانده است.
خزاعی افزود: باومن در کتاب خود موضوعاتی که انسان عادی را و نیز جامعهشناسان را توامان تحت تاثیر خود قرار میدهد با طبقهبندی و به زبانی ساده، اما سرشار از نکات و قوانین جامعهشناسانه مورد بررسی قرار داده است و پاسخ به این سوالات به نوعی بازگشای گرههای ذهنی متعددی است که بسیاری از مردم اجتماع با آن درگیر خواهند بود.
این مترجم ادامه داد: نویسنده در این کتاب سعی کرده در پاسخ به سوالات مطرح شده استنادات آکادمیک را زیاد به کار نبرده و همین موضوع در نهایت منجر به این شده که مخاطب به راحتی با کتابش برخورد داشته باشد.
وی ادامه داد: آنچه این کتاب را برای ترجمه بیش از پیش جذاب میکرد، حضور عناصری در آن بود که گاه به زندگی ایرانی بسیار نزدیک میشد و مسائل خاص تمدنی ایران را در خود میگنجاند و در نتیجه این اثر را میتوان الگویی برای بررسی جامعهشناسی بومی مسائل اجتماعی روزمره ایران نیز به شمار آورد.
کتاب «جامعه شناسی کاربردی در زندگی روزمره» با مقدمهای از تقی آزاد ارمکی از سوی نشر لوح فکر و با قیمت 7 هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما