به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه دهمین جشنواره سراسری داستان بانه صبح امروز جمعه 16 تیر با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، فرماندار بانه و مسئولان فرهنگی استان و شهرستان در مجتمع فرهنگی هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بانه برگزار شد.
در این مراسم، قباد میمنت آبادی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در سخنانی اظهار کرد: جشنواره داستان بانه مجال و فضای کافی را برای پیوند بین خوانندگان آگاه و نویسندگان واقعی به وجود میآورد و تلاش میکند بر اساس تعقل و اندیشیدن در حوزه ادبیات داستانی راه را برای نو قلمان در راستای ارتقای غایت این ادبیات آنچنان هموار سازد تا بستری مناسب جهت رشد و نمو جوانان داستان نویس و داستان نویسان جوان را با چنین رویدادی فراهم شود.
دبیر دهمین جشنواره سراسری داستان بانه بر خورداری از ذوق ادبی سالم تربیت یافته و غنی شده از خط و مشی فرهنگی و اصول نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را موجب تعالی و تکامل هنر داستان نویسی و رشد و پیشرفت در این عرصه دانست و خاطرنشان کرد: ما خود را مکلف به تکلیفی جدید در آغاز دهه دوم فعالیت این جشنواره و گام یازدهم آن میدانیم که همانا تخصصی کردن جشنواره سراسری داستان بانه به سمت مکتوب و ادبیات داستانی شفاهی یا فولکلور است که بخشی از وجه تمایز این جشنواره در دهه دوم فعالیت خویش نیز خواهد بود.
میمنت آبادی در پایان اظهار امیدواری کرد که این رویداد کلان فرهنگی و هنری به عنوان محفلی بتواند جهت تعامل و تبادل آرای بیشتر نویسندگان متعد و ملتزم به اصول فرهنگی نظام گهر بار جمهوری اسلامی به میزبانی شهر مرزی و شهیدپرور بانه واقع شود.
مسعود منصوری، فرماندار بانه نیز در این مراسم تصریح کرد: برگزاری 10 دوره جشنواره داستاننویسی در شهر مرزی بانه نشان دهنده توانایی و همت بلند و عزم راسخ هنرمندان و ادیبان این شهرستان است که همیشه فرمایش مقام معظم رهبری را که فرمودند «استان کردستان یک استان فرهنگی است» در ذهن تداعی میکند.
وی پاسداری از ادبیات داستانی را بر عهده ادیبان دانست و عنوان کرد: ما باید بکوشیم این میراث گرانبها را برای نسلهای آینده غنیتر کنیم؛ چرا که در عصر حاضر که دوران هجمههای فرهنگی و رسانه ای است تلاش نااهلان برای نفوذ و سلطه بر دنیا است.
در ادامه این مراسم بیانیه هیأت داوران دهمین جشنواره داستان بانه قرائت شد. در بخشی از این بیانیه ضمن تکریم و جایگاه قلم و نکوداشت یاد ابراهیم یونسی رماننویس و مترجم برخاسته از استان کردستان به وجوه تمایز این جشنواره همچون ارائه داستانهای بومی که باورها، سنتها و آیینهای مردم را با زبانی غنا یافته از واژگان و اصطلاحات مناطق مختلف ایران بازتاباندهاند، اشاره شده است.
تقدیر از برگزیدگان دهمین جشنواره سراسری داستان بانه نیز بخش دیگری از این مراسم بود. در این بخش داستانهای برگزیده بخش پایانی بدون رتبه بندی شامل داستان «آیات» اثر فریا یونسی از بانه، داستان «صداهای بیصدایی» نوشته هیمن عبداللهپور از بوکان و داستان «با عددهای زیادی شروع میشود» اثر محمدسلیمی از دیواندره تقدیر شد.
همچنین داستانهای «یک اسب چوبی خیلی بزرگ» اثر لیلا نوحی طهرانی از سقز و داستان «خرخر» اثر دانیال قندی از تهران و داستان «نامه» اثر مریم جوادی از ماسال گیلان به عنوان داستانهای برگزیده جشنواره دهم مورد تقدیر قرار گرفتند.
در بخش داستانهای کردی نیز آثاری چون «برنو پیر» اثر اللهمراد جباریان از اسلام آبادغرب و «جای پای روی برف» کاری از کیومرث بلده از اسلام آباد غرب و داستان «نیچه مدرن سبیلش را تراشید» اثر بهنام فتاحی از بانه تقدیر شدند.
این جشنواره همچنین در بخش فارسی از داستان «باغ انار» اثر سیده زهره میرعیسیخانی از زنجان، داستان «دو روز و دو ساعت» اثر حبیب پرتاری از اندیمشک و داستان «قفل» اثر محمدعلی خبیر از کرج تقدیر کرد.
در بخش مقاله فارسی نیز احمد بیرانوند از خرمآباد و در بخش مقاله کردی نیز ناصر یزدانی از دیواندره به عنوان برگزیده معرفی شدند.
همچنین داستان «شهر دفتر نقاشی» از شکوه آقامیرزایی از بیجار، داستان «چاق و لاغر» اثر غزل محمدی از تهران و داستان «فال» کاری از کبری عباسی از ملایر در بخش داستان کودکان فارسی به عنوان برگزیده معرفی و تقدیر شدند.
در بخش داستان کودکان به زبان کردی نیز داستان «په پووله» اثر سوما ابراهیم زاده از بوکان به عنوان برگزیده تقدیر شد.
نظر شما