محمدباقر مقدس در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در راستای افزایش راندمان تولید مرغ سالم در طول یک سال گذشته اصلاح تهویه هوای مرغداریها برای کاهش بیماریها و ورود و خروج هوای سالم اجرایی شده است.
وی به مهمترین اقدامات تلفات مرغ بر اثر آلودگی محیط داخلی مرغداریها اشاره کرد و افزود: کلاسهای اصلاح تهویه مرغداریها، نحوه ضد عفونی کردن مرغداریها در شهرستانهای نجفآباد، کاشان، اردستان، و نایین برگزار شده است.
مسئول اداره طیور و آبزیان استان اصفهان به نظارت بر مرغداریها، عقیمسازی کود مرغی و اصلاح ساختار اشاره کرد و گفت: به طور متوسط در طول سال از هر مرغداری دو بار بازدید صورت میگیرد.
وی همچنین به شیوع برخی از بیماریهای مخصوص دام و طیور اشاره کرد و ادامه داد: هر جا نیاز به کار پزشکی باشد مرغدار موارد را به اداره طیور گزارش میکند.
مقدس با تاکید به اینکه بین زمان جوجهریزیها باید فاصله باشد، گفت: در سال سه تا چهار بار جوجهریزی صورت میگیرد که باید فاصله بین دو جوجهریزی حداقل 80 روز باشد تا محل مرغداری از هر گونه آلودگی احتمالی پاک و تصفیه شود.
وی اضافه کرد: مجوز جوجهریزی در صورتی صادر میشود که مرغداریها شرایط لازم برای تولید مجدد داشته و کود از محل جمعآوری و ضد عفونی شده باشد.
مسئول اداره طیور و آبزیان استان اصفهان به بیماریهای شایع بین طیور اشاره کرد و افزود: بیماری تنفسی نیوکاسل در بین طیوراستان با توجه به وجود پدیده گرد و غبار هوا بیشتر شایع است.
وی گفت: تولید واکسن دام و طیور به صورت مستمر در طول سال تأمین می شود و چنانکه کمبودهایی باشد براساس نیاز استانها و نیز مرغداریها سهمیهای را شرکت سازنده اختصاص میدهد.
مقدس با تاکید بر اینکه نیاز واکسن استان اصفهان براساس جوجهریزی و ظرفیت مرغداریها توزیع میشود، بیان داشت: در استان اصفهان مشکل حاد کمبود واکسن برای طیور وجود ندارد.
وی تلفات مرغ در مرغداریهای استان را نسبت به سال گذشته روندی رو به کاهش دانست و گفت: باید در راستای کاهش تلفات مرغ واکسن به موقع به مرغداریها توزیع شود.
مسئول اداره طیور و آبزیان استان اصفهان زمان واکسیناسیون طیور را متناسب با سن جوجهها متفاوت عنوان کرد و افزود: دو هزار واحد مرغداری در استان اصفهان وجود دارد که واکسن مورد نیاز این مراکز با وجود کمبودها تأمین شده است.
نظر شما