به گزارش خبرنگار مهر، وجود منابع غنی نفت و گاز، مهمترین ظرفیت برای توسعه و پیشرفت استان ایلام است و منابع خدادادی نفت و گاز چشماندازی روشن و مطلوبی را فراروی استان قرار داده است.
ایلام با دارا بودن ۱۱ درصد از ذخایر نفت و گاز کشور از ظرفیت بسیار مناسبی برای سرمایهگذاری در این بخش برخوردار است.
کارشناس مسائل اقتصادی در استان ایلام در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: ویژگی های زمین شناسی و ساختاری استان ایلام شباهت کامل با سایر نواحی پهنه ساختاری - رسوبی زاگرس دارد به همین رو همانند سایر مناطق، از جمله مناطق نفت خیز کشور است.
اکبر رضایی بیان داشت: یکی از استعدادهای با ارزش استان ایلام در زمینه استفاده از سوختهای فسیلی و منابع سرشاری که در این حوزه وجود دارد نهفته است.
وی ادامه داد: در مرحله اول ما باید تلاش شود مردم منطقه از این مواهب استفاده کنند در واقع استان ایلام با همه ذخایر گازی و نفتی که دارد یکی از محرومترین استانها در بهرهبرداری از گاز طبیعی است و همه ما باید تلاش کنیم هرچه سریعتر شهرها و روستاهای واقع در این استان را به شبکه سراسری گاز طبیعی متصل کنیم تا مردم محروم منطقه بتوانند از این موهبت الهی استفاده کنند.
رضایی بیان داشت: به دلیل وجود چاه های نفتی، پالایشگاه های گاز، واحد پتروشیمی و شهرک های صنعتی در استان ایلام، ااین استان جزو استان نفت خیز ایران محسوب می شود.
وی عنوان کرد: این استان دارای ۱۱ درصد منابع گاز و چهار درضد ذخائر ایران است و روزانه ۱۵۴ هزار بشکه نفت خام از چاه های نفت دهلران استخراج و از طریق لوله به پالایشگاه ها در جنوب ایران منتقل می کند.
این کارشناس تصریح کرد: وجود میادین نفتی آذر و چنگوله در مرزهای استان ایلام با کشور عراق می طلبد به منظور استفاده بهینه از ثروت ملی، هرچه سریعتر نسبت به ایجاد پالایشگاه نفت در منطقه اقدام شود.
وی افزود: اکنون نفت خام تولید شده در استان ایلام در استانهای همجوار پالایش می شود و ایجاد صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و..می تواند نقش مهمی در توسعه استان داشته باشد.
رضایی عنوان کرد: استفاده بهینه از این منابع تنها با طراحی چشماندازی مناسب، نقشه ای راهبردی و طرح ریزی برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت میسر خواهد بود.
وی گفت: برای رسیدن به اهداف مورد نظر در حوزه نفت و گاز استان، فرصتها فراوان است اما چالشهایی نیز وجود دارد.
وی افزود: برای استخراج منابع نفت و گاز و طراحی چشماندازی مناسب برای بهرهمندی از این منابع خدادادی، مدیران حوزه نفتی استان ایلام آگاهترین افراد برای ارائه مشاوره به مدیریت کلان استان هستند.
رضایی با اشاره به دو مصوبه دولت در زمینه احداث پالایشگاه نفت در دهلران و مهران اظهار داشت: این دو مصوبه هنوز اجرایی نشده اند.
وی با اشاره به اینکه برآوردهای اولیه بیانگر تولید 130 هزار بشکه نفت در مناطق آذر و چنگوله در آینده است، افزود: این ذخئر می تواند به منبعی عظیم برای ایجاد پالایشگاه به منظور فراوری تولید نفت منجر شود.
رضایی عنوان کرد ایجاد پالایشگاه نفت در ایلام زمینه ساز فراوری نفت خام، اشتغال پایدار برای جوانان و شکوفایی منطقه است.
نظر شما