۱۸ تیر ۱۳۹۱، ۱۲:۳۰

گزارش خبری/

ایجاد مناطق حائل حربه ای دیگر علیه سوریه/ پشت پرده سفر مک کین به لبنان

ایجاد مناطق حائل حربه ای دیگر علیه سوریه/ پشت پرده سفر مک کین به لبنان

خبرگزاری مهر - گروه بین الملل : ایجاد مناطق حائل در مرزهای سوریه با کشورهای همسایه از جمله اردن، عراق، ترکیه و لبنان یکی از سناریوهایی است که آمریکا سخت به دنبال اجرای آن است و سفر مک کین به لبنان نیز در راستای تحقق همین هدف ارزیابی می شود.

غرب و همپیمانان منطقه ای آن برای به زانو درآوردن محور مقاومت به ویژه حزب الله و نظام سوریه از هیچ اقدامی چشم پوشی نکرده اند.

آنها علیه حزب الله جنگ 33 روزه را به راه انداختند به این امید که بتوانند با حذف مقاومت لبنان، گروههای طرفدار خود را تقویت کنند، اما این تیر آنها که از سوی رژیم صهیونیستی پرتاب شد، به سنگ خورد.

پس از وقوع انقلابهای مردمی در کشورهای عربی آنها به بهانه حمایت از مردم سوریه تلاشها برای حذف یکی از ارکان مقاومت یعنی سوریه را آغاز کردند.

آنها برای دستیابی به اهداف خود در سوریه تلاشهای زیادی را به کار گرفتند که از جمله آنها می توان به کارگیری ابزار شورای امنیت، گروههای مسلح، انفجار و ترور و به راه انداختن کشتار در مناطق مختلف و کمک تسلیحاتی و مالی به گروههای مسلح اشاره کرد.

اما تلاش جدیدی که آمریکایی ها برای ضربه زدن به نظام سوریه درصدد تحقق آن هستند موضوع ایجاد مناطق حائل در مرزهای سوریه است و سفر جان مک کین نیز در همین راستاست.

شبکه المنار با اشاره به این سفر در مطلبی با عنوان مک کین و مناطق شمالی آورده است : مدتی است که موضوع حمایت از آوارگان سوری از سوی مسئولان آمریکایی از جمله "هیلاری کلینتون" وزیر خارجه و نیز برخی مسئولان لبنانی ضد نظام سوریه مطرح می شود.

برخی لبنانی ها و آمریکایی ها مدعی هستند که از این آوارگان باید محافظت شود، اما به راستی این آوارگان کیستند؟ آیا به احدی از آنها اهانتی شده است؟ آرام آرام مشخص می شود که طرحهایی برای ایجاد مناطق حائل به بهانه حمایت از آوارگان که هدف آن ایجاد پایگاه نظامی علیه سوریه است در حال طرح و اجراست.

با مرور زمان، شکست گروههای مسلح در برابر ارتش سوریه و شکست سیاستهای غرب علیه نظام بشار اسد عیان تر شد از همین رو آنها سیاست محاصره و جنگ و گریز در مرزهای سوریه و ایجاد مناطق حائل را در پیش گرفته اند.

سفر "جان مک کین" سناتور آمریکایی به لبنان نیز در این راستاست به ویژه اینکه پس از دیدار با سمیر جعجع رئیس حزب نیروهای لبنانی(فالانژیستهای سابق) به طور آشکار موضوع ایجاد مناطق امن را برای گروههای مسلح سوری مطرح کرد.

المنار می افزاید: پس از دیدار هر هیئت آمریکایی از لبنان بحران در شمال لبنان اوج می گیرد.

"سرکیس ابوزید" نویسنده و تحلیلگر لبنانی تاکید می کند: آمریکا به دنبال ایجاد مناطق و پایگاههای نظامی در مرزهای سوریه است و اظهارات مک کین از لبنان در واقع مشوقی برای ایجاد پایگاه نظامی در مناطق شمالی لبنان است.

وی افزود: آمریکا به دنبال ایجاد منطقه ای حائل در لبنان برای کمک به گروههای مسلح سوری است و آمریکایی ها به دنبال اجرای این طرح در لبنان یا اردن یا عراق یا ترکیه هستند.

ابوزید بیان کرد: در اردن مخالفتهای سیاسی اجازه ایجاد چنین منطقه ای را نمی دهد، موضع عراق با توجه به روابط قوی که با نظام سوریه دارد کاملا روشن است در ترکیه نیز به دلیل اوضاع سیاسی و امنیتی پیچیده این موضوع به تعویق افتاده است.

وی اظهار داشت : بنابراین بهترین منطقه در این میان لبنان است زیرا دولت آن ضعیف است و نمی تواند تصمیمات قوی اتخاذ کند و نیروهای مسلح لبنان نیز متحد نیستند و از تصمیمات سیاسی پیروی می کنند و از همین رو شرایط لازم را از نگاه مجریان طرح دارا است.

ابوزید می افزاید: اما هدف از تشکیل این منطقه قاچاق سلاح برای گروههای مسلح و آموزش آنهاست. این اظهار نظر مک کین برای اولین بار نیست، زیرا قبلا نیز مسئولان آمریکایی از شمال لبنان دیدن کرده بودند که حضور یک هیئت نظامی در یک ماه  قبل و نیز هیئتی دیگر در مناطق مرزی با سوریه و منطقه عکار نشان دهنده تمرکز آنها بر منطقه "وادی خالد" است.

تلاشهایی برای تبدیل منطقه شمالی لبنان به پایگاهی برای حمایت از مخالفان سوری  و همپیمانان آن از جمله سمیر جعجع مطرح است. به ویژه اینکه وی ید طولائی در زمینه تجزیه لبنان دارد و از همین رو از ایجاد این مناطق حمایت قوی می کند.

وی اظهار داشت : هنگامی که مک کین پس از دیدار با جعجع از ایجاد  مناطق حائل سخن می گوید این نشان دهنده این است که از ایجاد مناطق ویژه در شمال لبنان حمایت می کند به ویژه اینکه وی رویایی تشکیل امارت مسیحی نشین در شمال لبنان را در سر می پروراند.

جعجع هم اکنون به دنبال تحقق رویای خود از طریق تشویق برخی گروههای افراطی برای ایجاد مناطق ویژه در شمال لبنان است.

ابوزید بیان کرد: هدف از این اقدامات محاصره مقاومت و سلاح آن است.

المنار در ادامه می افزاید: تحولات روزانه و درگیری های مرزی در شمال و حمله به ارتش لبنان نگرانی ها درباره تبدیل مرزهای شمالی به پایگاهی ضد سوری را به دنبال داشته که برای امنیت و ثبات لبنان خطرناک بوده و نقض حاکمیت آن محسوب می شود.

کد خبر 1644528

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha