به گزارش خبرنگار مهر، منصور شیشهفروش ظهر دوشنبه در گردهمایی فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی منطقه زاگرس اظهار کرد: بهرهبرداری بیش از حد از منابع، بارگذاری بیش از حد صنایع، برداشتهای غیرمجاز و کاهش بارندگی سبب خشک شدن زایندهرود به عنوان شاهرگ حیاتی اصفهان شده است.
وی با تاکید بر اینکه تغییرات اقلیمی صورت گرفته در جهان، افزایش جمعیت و کاهش منابع آبی از چالشهای مهم در فرا روی کشورهای جهان به شمار میرود، اضافه کرد: امروز این چالشها سبب خشکی رودخانه زایندهرود شده است.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه به دنبال کاهش حجم سد زایندهرود 18 دشت استان خشک شده است، بیان داشت: اصفهان طی سالهای گذشته با بحران کمآبی و خشکسالی زایندهرود مواجه شده و در حال حاضر300 کیلومتر از طول مسیر رودخانه زایندهرود خشک شده است.
وی با با بیان اینکه در حال حاضر 50 تا 60 درصد از چشمهها، چاهها، قنوات استان خشک و کم آب شده است، افزود: تأمین آب برای باغات، صنایع و پنج میلیون نفر بهرهبردار از آب شرب از مهمترین دغدغههای مدیریت بحران استانداری اصفهان محسوب میشود.
شیشهفروش با اشاره به اینکه زایندهرود به عنوان حیات مرکزی و شریان حیاتی اصفهان خشک وکمآب شده است، تاکید کرد: اثرات خشکسالی در کشور هویدا و آشکار است و طی سالهای اخیر 15 استان کشور از کانونهای گرد و غبار رنج میبرند.
وی با تاکید بر اینکه امروزه کانونهای گرد و غبار داخلی و خارجی به عنوان یک تهدید جدی برای کشور محسوب میشود، ادامه داد: استان اصفهان در مرکزکشور قرار دارد و از لحاظ سیاسی، اقتصادی و ظرفیتهای گردشگری از رتبه ممتازی در سطح کشور برخوردار است.
مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه هر حادثهای که در سطح کشور روی میدهد اصفهان با 30 هزار نیروی امدادی به استانهای دیگر کمک کرده است، تصریح کرد: اصفهان از نظر حوادث و کمکرسانی معین هشت استان کشور است.
نظر شما