۲۱ تیر ۱۳۹۱، ۹:۰۱

گزارش خبری/

حاجی آباد قطب معادن هرمزگان/ فعال سازی معادن راهی برای اشتغالزایی

حاجی آباد قطب معادن هرمزگان/ فعال سازی معادن راهی برای اشتغالزایی

حاجی آباد - خبرگزاری مهر: حاجی آباد را می توان قطب معادن هرمزگان با دارا بودن معادن بزرگ کرومیت، منگنز، مس، سیلیس، سنگ آهن و سنگ چینی نامید که نیازمند توجه بیشتر مدیران استانی در فعال سازی معادن و ایجاد اشتغال پایدار است.

به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان حاجی آباد با دارا بودن معادن بزرگ کرومیت، منگنز، مس، سیلیس، سنگ آهن و سنگ چینی یکی از غنی ترین شهرهای استان هرمزگان به لحاظ سرمایه‌های خدادادی و زیرزمینی است که البته به گفته کارشناسان هنوز معادن بسیار دیگری نیز دارد که دست نخورده و کشف نشده باقی مانده اند.

شهرستان حاجی آباد در شمال استان هرمزگان واقع شده و علاوه بر توانمندی‌های بالقوه در زمینه‌های کشاورزی، دامداری، صنایع دستی و فرش دستباف، پتانسیلهای گردشگری و نیز طبیعت بکر و منحصر به فرد، به علت دارا بودن معادن بزرگ کرومیت، منگنز، سنگ آهن و سنگ چینی یکی از غنی ترین شهرهای استان از لحاظ سرمایه‌های خدادادی و زیرزمینی است.

معادن بزرگ کرومیت این شهرستان که در دهستان کوه شاه بخش احمدی در ‌فاصله 130 کیلومتری این شهرستان واقع شده‌اند ذخیره‌ای بالغ بر 202 هزار تن خالص دارند که از این حیث از جایگاه ممتازی در سطح کشور برخوردار است.

علاوه بر معادن کرومیت، تعداد 58 معدن منگنز، مس، آهن، سنگ چینی وسیلیس در این شهرستان به ثبت رسیده است که 18 معدن دارای پروانه بهره برداری و 11 معدن مجوز برداشت دارند و ما بقی در مرحله اکتشاف هستند، همچنین در حال حاضر بیش از چهار معدن کرومیت  فعال و قابل بهره برداری در حاجی آباد در حال تولید و استخراج هستند که سالانه بیش از ‌ 18 هزار و 600 تن کروم شامل سنگ، خاک و غیره از این شهر به صورت خام خارج می شود.

در حالی معادن معدنی بزرگ با ذخایر غنی در شهرستان حاجی آباد وجود دارد که بسیاری از جوانان حاجی آبادی به دلیل بیکاری به سمت مرکز استان در حال مهاجرت هستند، از سوی دیگر مردم شهرستان حاجی آباد از نظر معیشتی و مالی در تنگنا قرار دارند و بسیاری از روستائیان با هم مجبور به مهاجرت به مرکز استان هستند.

توجه و ایجاد زیرساختهای ارتباطی با معادن و حمایت از سرمایه گذاران و ارائه بسته های تشویقی می تواند در پویایی و رفع بیکاری و مشکلات معیشتی مردم این شهرستان تاثیرگذار باشد تا جائیکه راه اندازی کارخانجات بهره وری و صنایع مرتبط در کنار این معادن می تواند حتی در بحث صادرات و بی نیازی از واردات برخی مواد اولیه برای کارخانجات فولاد و آلومینیوم از کشورهای مختلف موثر باشد.

تحول اقتصاد و اشتغال در منطقه با احداث کارخانه های فراوری معدنی

بهرام پوراشرف فرماندار حاجی آباد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از وجود معادن غنی در حاجی آباد می‌توان به عنوان سرمایه‌ای گرانبها برای توسعه اشتغال و بهبود اوضاع اقتصادی منطقه بهره برد.

وی افزود: می‌توان برای توسعه اقتصادی منطقه در کنار معادن سنگ کارخانه‌ها فرآوری سنگ‌های معدنی دراین شهرستان ایجاد کرد تا علاوه بر بکارگیری چند صد نیروی کار در معادن ،سهمی از محل درآمدهای معادن به این شهرستان اختصاص یابد.

پوراشرف تصریح کرد: با تحقق این امر علاوه بر رونق اقتصادی منطقه و جذب سرمایه گذاری های کلان برای توسعه همه جانبه شهر مشکل بیکاری نیز تا حد چشمگیری حل خواهد شد.

وی یادآور شد: احداث و راه اندازی چنین کارخانه هایی در شهری همچون حاجی آباد که ثروت‌های غنی معدنی دارد بسیار ضروری و حیاتی جلوه می‌کند و می‌تواند با برچیدن عوامل محرومیت زا این شهرستان را به نقطه مطلوبی از توسعه برساند.

پوراشرف افزود: با اخذ مالیات و عوارض و تخصیص یک در صد از درآمد معادن سنگ به امور شهری و عمران شهری و روستایی می‌توان برای همیشه موانع فراروی توسعه در این شهرستان را از بین برد.

تمایل شرکت چینی برای سرمایه گذاری در معادن حاجی آباد

فرماندار حاجی آباد در ادامه از تمایل یک شرکت چینی برای سرمایه گذاری در معادن حاجی آباد خبر داد و اظهارداشت: این شرکت با نام "چری" یک از کمپانی های بزرگ چینی بوده که در کشورهای مختلف دنیا از جمله اندونزی، مالزی، روسیه، آرژانتین، برزیل نمایندگی و کمپانی های فعال دارد.

وی افزود: نمایندگان شرکت "چری" به دعوت گروه بازرگانی صنعتی فردای ماندگار برای سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع وابسته به فولاد وارد استان کرمان شده بودند که سپس به دعوت فرمانداری حاجی آباد به این شهرستان آمدند.

پوراشرف ادامه داد: شرکت چینی چری طی بازدید میدانی که از معادن حاجی آباد به عمل آورد اعلام کرد که تمایل زیادی به سرمایه گذاری در این شهرستان دارد.

وی اظهار امیدواری کرد: ما از شرکت چینی چری خواسته ایم که کارخانه های فرآوری معادن در همین مکان دایر شود تا هزینه های گزاف حمل و نقل حذف شود و بتوانیم به جهشی در بهره برداری از معادن در منطقه دست یابیم.

مسئولان طعم خدمت را به کام جوانان بچشانند

برخورداری شهروند حاجی آبادی نیز در این خصوص می گوید: چندی پیش با خبر شدیم نمایندگان یک شرکت چینی برای بررسی سرمایه گذاری در معادن به حاجی آباد سفر کرده اند که موجب خوشحال ما شد.

وی اضافه کرد: قطعا باید به صورت عملی و اجرایی با شرکت های بزرگ داخلی و خارجی وارد مذاکره شد تا بتوانیم برای استفاده بهتر از نعمات خدادادی این شهرستان کاری کرده باشیم.

وی گفت: شهرستان حاجی آباد دارای پتانسیل ها و ظرفیت های زیادی است و با توجه به موقعیت جغرافیایی و آب و هوای خوبی که دارد می تواند سرمایه گذاران را به خود جذب کند.

این شهروند حاجی آبادی همچنین خواستار بکارگیری جوانان بومی در معادن شهرستان شد و بیان داشت: مسلما مردم باید از این نعمات بهره مند شوند و این کار مسئولین است که طعم شیرین خدمت را به کام جوانان شهرستان با دادن کار به آنها بچشانند.

شهرستان حاجی آباد با ‌11 هزار هکتار وسعت و ‌65 هزار نفر جمعیت در شمال استان هرمزگان واقع شده است.

-------------------------------------

گزارش: محسن بختیار

کد خبر 1646700

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha