رضا عصاری در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مهر افزود: بیشترین خسارت سیل اخیر از بین رفتن محصولات زراعی بوده که کارشناسی و برآورد خسارات، بعد از 24 ساعت از سیل اخیر اعلام شد و 9 هکتار زمین های کشت سیب زمینی و یک هکتار باغ هلو و گردو و تعدادی دام های سنگین و سبک جزو این خسارات بود.
تمدید وام کشاورزان و دامداران منطقه سیل زده
وی بیان داشت: با توجه به اینکه این شعبه پرداخت خسارت سیل را در بعضی از مزارع و دام حداکثر اعلام کرده است، پرداخت خسارات باید خارج از شهرستان مورد ارزیابی قرار بگیرد و به این ترتیب خسارات فوق، بعد از تأیید استان، به سرعت به حساب سیل زدگان واریز خواهد شد.
رئیس بانک کشاورزی فیروزکوه افزود: از دیگر کمک های این بانک به سیل زدگان، تمدید وام کشاورزان و دامداران منطقه سیل زده است که آنها با مراجعه به بانک و پرداخت سود سال گذشته، وامشان به طور مجدد تمدید خواهد شد.
بانک کشاورزی فیروزکوه 8 برابر حق بیمه متضرر شد
عصاری از نهادینه شدن فرهنگ بیمه در بین کشاورزان خبر داد و گفت: با توجه به اینکه در سال گذشته یک میلیارد و 572 میلیون ریال حق بیمه دریافت شد اما مبلغ 9 میلیارد و 483 میلیون ریال خسارت پرداخت شد، بانک کشاورزی فیروزکوه 8 برابر حق بیمه متضرر شد.
وی ادامه داد: اگرچه در کل، این نوع حوادث به ضرر این بانک است اما از اهداف اصلی بانک کشاورزی، حمایت از بخش کشاورزی با بیمه محصولاتشان برای جبران خسارت در مقابل حوادث طبیعی است.
رئیس بانک کشاورزی فیروزکوه یاد آور شد: مبلغ پرداخت خسارت بیمه بر اساس نوع بیمه و بیمه گذار است و بیمه کشاورزی علاوه بر تحت پوشش قرار دادن 22 محصول کشاورزی، خود درخت را نیز بیمه می کند تا اگر به هر دلیلی درخت از بین رفت، خسارات بیمه به غیر از محصول، به بیمه گذار پرداخت شود.
فیروزکوه در بیمه آبزیان رتبه اول استان است
عصاری گفت: شهرستان فیروزکوه از نظر سطح بیمه آبزیان رتبه اول را در استان تهران در دست دارد که بیمه ماهیان و آبزیان در فضایی به میزان 9661 مترمربع بوده است.
وی به کل بیمه های کشاورزی شهرستان فیروزکوه نیز اشاره کرد و گفت: بیمه زراعت به میزان 1366 هکتار، باغات 249 هکتار، مراتع 45241 هکتار، دام صنعتی 915 رأس، دام سبک 18895 رأس و زنبور عسل 3450 کلونی در سال گذشته بوده است.
بیمه گندم دیمه فیروزکوه برای اولین بار در کشور
وی اظهار داشت: برای اولین بار در کشور، گندم دیمه شهرستان فیروزکوه تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گرفت که بر همین اساس، سال گذشته به 750 هکتار از اراضی دیمه گندم مبلغ 490 میلیون ریال خسارت پرداخت شد.
رئیس بانک کشاورزی فیروزکوه از کشاورزان و دامداران این منطقه خواست تا با مراجعه به بانک کشاورزی یا دفاتر خدمات بیمه ای کشاورزی با پرداخت حداقل مبلغ، از خدمات بیمه ای این بانک استفاده کنند.
گفتنی است، بارش شدید باران و تگرگ که در 20 سال اخیر در فیروزکوه بی سابقه بود، غروب 10 تیرماه 1391 باعث جاری شدن سیل و وارد کردن خسارات زیادی به کشاورزان و دامداران روستاهای فیروزکوه شد.
بارندگی شدید در شرق فیروزکوه موجب جاری شدن سیل در منطقه "ارو" و "طرود" شد که این حجم بارندگی در 20سال اخیر کم سابقه بود و جاری شدن سیل موجب خسارت به دام های سبک و سنگین، زمین های کشاورزی وعشایر بالادست شد.
همچنین جاری شدن سیل از رودخانه "کلارخان" باعث خسارت به ابنیه و پل های روستایی و زمینهای زراعی در روستاهای سرانزا، کمند، امیریه، مهاباد، خمده و شهر فیروزکوه شد و بسیاری از سربندهای زراعی مسیر را تخریب کرد.
به گفته فرماندار شهرستان فیروزکوه، میزان تقریبی خسارت حدود 300 تا 350 هکتار از مزارع و باغات است و این مزارع و باغات در حاشیه رودخانه آسیب دیده اند که بیشتر کشت سیب زمینی، گندم و صیفی جات بوده است.
نظر شما