حجت الله جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بیماری فاسییولوزیس یک بیماری انگلی دام تلقی می شود که توسط انگلی از خانواده کرم های پهن به نام فاسیولا رخ می دهد.
وی با بیان اینکه این انگل، نشخوار کنندگان و تک سمی ها را آلوده می کند افزود: فاسیولوزیس یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که میزبان واسط انگل انواع حلزون ها جنس لمینها می باشند.
جعفری تصریح کرد: تخم انگل پس از دفع از طریق مدفوع میزبان نهایی در محیط رها شده و وارد بدن میزبان واسط می شود و سپس مراحل تکاملی خود را طی کنند.
وی گفت: انگل پس از خروج از بدن حلزون به سمت گیاهان اطراف برکه یا جوی آب می رود و پس از مصرف گیاهان آلوده توسط دام وارد سیستم گوارشی دام می شود.
این مسئول بیان داشت: این انگل خود را به کبد می رساند و باعث ایجاد کیست در کبد دام و دیگر ارگانها می شود.
وی با اشاره به اینکه این بیماری باعث لاغری، کم رنگی مخاط، تورم زیر فکی و تجمع آب در حفره شکمی دام می شود افزود: درمان ضد انگلی دام با تجویز دامپزشک وعدم چرای دام در مناطق زیستگاه حلزون و بهسازی اماکن دامی در کنترل این بیماری موثر است.
مدیر شبکه دامپزشکی ریگان افزود: با توجه به اهمیت این بیماری طی هفته جاری یک مورد کلاس آموزشی با حضور 25نفر از دامداران و عشایر در محل این شبکه برگزار شد.
شهرستان ریگان با دارا بودن 250هزار راس دام سبک و14هزار راس دام سنگین یکی از قطب های مهم پرورش دام در استان محسوب می شود.
نظر شما