۲۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۱:۴۷

پیتر سینگر در گفتگو با مهر:

نقد در فضای مبتنی بر زور بی‌معناست/ استدلال برتر میزان سنجش تفکر

نقد در فضای مبتنی بر زور بی‌معناست/ استدلال برتر میزان سنجش تفکر

فیلسوف برجسته اخلاق و استاد فلسفه دانشگاه پرینستون با اشاره به اینکه نقد در فضای مبتنی بر زور بی‌معناست، گفت: قدرت استدلال برتر میزان سنجش یک فکر به شمار می‌رود.

پروفسور پیتر آلبرت دیوید سینگر فیلسوف برجسته اخلاق و استاد فلسفه دانشگاه پرینستون در مورد فرهنگ نقد و اصول و ضوابط آن به خبرنگار مهر گفت: نقادی نیز مانند خود تفکر دارای ضوابط و اصول خاص خود است.

وی در ادامه یادآور شد: این ضوابط ما را به نقد منصفانه هدایت می کنند. البته این اصول و ضوابط باید در یک فرهنگ نهادینه شوند و افراد آن جامعه باید آن اصول را در خود درونی سازند.

مؤلف "اخلاق کاربردی" در ادامه تصریح کرد: در نقد افراد اولین چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد فضای نقد است. در فضای نقد باید قدرت استدلال صرفاً حاکم باشد. یعنی در فضای نقد طرفین باید آزاد باشند و آنچه ملاک سنجش قرار گیرد قدرت استدلال برتر است.

استاد فلسفه دانشگاه پرینستون تأکید کرد: یعنی افراد فارغ از زور و تسلیم و فشار باید بتوانند آزادانه به نقد آرای دیگران بپردازند. مسلماً در این فضا احترام به آرای دیگران وجود دارد ولی این قدرت استدلال است که نشان می‌دهد کدام تفکر دارای برتری است.

بنیانگذار مرکز اخلاق زیستی در دانشگاه موناش استرالیا یادآور شد: فردی که مورد نقد قرار می‌گیرد باید مسائل و موضوعات مورد طرح را با گشاده‌رویی پذیرا باشد و آنها را به دقت بررسی و مطالعه کند.

وی در پایان تأکید کرد: وقتی فرد با مطالعه به انتقادات پاسخ داد و جواب دریافت کرد و این داد و ستد ادامه پیدا کرد می توان انتظار داشت که غنای فکری در یک جامعه و فرهنگ صورت گیرد.

پیتر آلبرت دیوید سینگر فیلسوف برجسته اخلاق و استاد فلسفه دانشگاه پرینستون امریکا است. او متخصص اخلاق عملی (کاربردی) است. مواجهه او با مسائل اخلاقی از رهگذر فایده‌گرایی اخلاقی است.

او مؤسس مرکز اخلاق زیستی در دانشگاه موناش استرالیا است. کتاب او با عنوان آزادسازی حیوانات از شهرت جهانی برخوردار است. علاوه بر این کتاب، اثر وی با عنوان "اخلاق عملی(کاربردی)" که در سال 1979 به نگارش درآمده از آثار قابل توجه در این حوزه به شمار می‌رود. او در این کتاب به نقد فلسفه جان استوارت میل پرداخته است.

بر اساس رویکرد اخلاق سینگر حمایت نکردن از کودکان فقیر در حال مرگ، با کشتن آدم‌ها تفاوت چندانی ندارد. او با همین نوع نگرش از فقیران حمایت می‌کند و راه‌حلی نیز برای از میان بردن فقر جهانی ارائه می‌دهد که بر مبنای کمک افرادی است که درآمدی بیش از نیاز خود دارند.
................

گفتگو از جواد حیران‌نیا

کد خبر 1647566

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha