به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه مرفا الحوار شبکه الکوثر میزبان دو نفر از مهمانانی که برای شرکت در کنگره زن و بیداری اسلامی به ایران آمده بودند بود. همچنین حجه الاسلام و المسلمین نجفعلی میرزائی پژوهشگر اسلامی از استودیوی قم نیز در برنامه شرکت کرد و هریک از مهمانان به بیان نظرات خود در خصوص نقش زنان در بیداری اسلامی پرداختند.
کوکب عیدان فلیح از عراق از مهمانان کنفرانس زنان و بیداری اسلامی با حضور در برنامه زنده " مرفأالحوار" شبکه جهانی الکوثر اظهار کرد: زن ایرانی به دور از هر تعارف متفاوت از سایر زنان در کشورهای اسلامی است ودر جامعه بسیار پیشرو است. چنانکه من آرزومندم به سطح و مقام زن ایرانی دست یابم.
نقش کودکان در برنامههایشان کمرنگ است
سودابه سالم از فعالان عرصه موسیقی کودک، دومین نشست تخصصی طنز رادیویی را با موضوع بازیهای آوازی در رادیو فرهنگ برگزار کرد.
وی در این برنامه که در حاشیه برگزاری سومین هماندیشی طنز برگزار شده، در جمع برنامه سازان رادیو گفت: مادران در فرهنگ ایران زمین، نقش بسیار مهمی در انتقال فرهنگ شفاهی به کودکان داشته اند و فرهنگ شفاهی از طریق آنان سینه به سینه به نسل های امروز رسیده است.اما آنچه امروز در برنامههای رسانه می بینیم، صدای کودک نیست، کودک را نمیبینیم، کودک را نمیشنویم.
این فعال موسیقی کودک با تاکید بر بهره گیری از فرهنگ غنی و بومی سرزمین ایران برای انتقال مفاهیم و آموزش کودکان اظهار کرد: کودک موسیقی را با تمام وجود درک کرده و آن را بخشی از زندگی خود میکند، با موسیقی قصه میگوید، تخیل میکند، میخواند، حرکت میکند و دست به خلاقیت میزند که همه ما درکودکی خود چنین تجربههایی از مادران خود داریم. آنچه امروز نسل امروز بدان نیازمند است تحکیم ریشههای فرهنگ بومی ایران زمین است.
وی که قطعاتی فلکلور ازموسیقی کودکانه را اجرا کرد، درباره اهمیت این قطعات سنتی گفت: بسیاری از قطعات آوازی که در فرهنگ سرزمین ما از گذشته وجود داشته است، ریشه در فرهنگ دینی و بومی ما دارد که شاید این قطعات در وهله اول ساده به نظر برسند، اما دربرگیرنده مفاهیم عمیقی است که در آموزش غیر مستقیم کودکان نقش بسزایی دارد.
سالم با انتقاد از برنامه های کودک رسانه ملی گفت: نقش خود کودکان در برنامه سازی های رسانه کمرنگ است، جایی که باید کودکان به ایفای نقش بپردازند و مشارکت داشته باشند، از بزرگسالان بیشتر استفاده می شود و تنه ابا وعظ و سخنرانی است که با کودکان سخن می گوییم، پدیده ای که برای نسل امروزکسالت بار است.
تأثیرگذاری هماندیشی طنز در ادبیات کودک
شهرام شکیبا طنزپرداز و نویسنده که عضو هیات داوران سومین هم اندیشی طنز نیز هست، درباره طنز در حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان گفت: زندگی کودکان با موضوع شادی و نشاط عجین است و همین موضوع ما را به سمت هم سوق میدهد. اما آنچه که ما درباره کودکان و نوجوانان در حوزه ادبیات میبینیم، مفهوم طنز به معنای واقعی آن نیست. آنچه که مراد ماست و وجه انتقادی طنز است به این معنا نیست و بیشتر به سمت فکاهه، لطیفه و جوکها میرویم. آنچه که در ادبیات کودک و نوجوان می بینیم موضوعات شادیآور و شوخ است تا آنچه که به معنا و تعریف طنز شناخته میشود. التزام و لازمه و اقتضای ادبیات کودکان و نوجوان نیز همین است.
وی ادامه داد: در حقیقت طنز در حوزه کودکان و نوجوانان به معنای آن زبان کنایی و بیان برخی انتقادات و ... نیست. وجه اصلی طنز که شاید بیان انتقاد است، در ادبیات این گروه سنی تحلیل می رود و طبیعی هم هست. طنز یک نگاه فلسفی عاقلانه است که نمی توان به راحتی در ادبیات کودکان به کار برد. نه به این معنا که ادبیات کودکان ادبیات کم ارزشی است، بلکه ذات مخاطب ما نمی طلبد که آن میزان لازم از انتقاد را در طنز آنها داشته باشیم.
شکیبا در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: موضوعاتی است که بسیار اهمیت دارد و الزام آن را همه می دانیم، ولی هنوز به اندازه کافی وجود ندارد. در داوری آثار نیز به همین نتیجه رسیدیم که برنامهای که زبان و بیان شوخ طبعانه داشته باشیم کم است. در چنین شرایطی دوستان ما در رادیو فرهنگ متوجه این کمبود شدهاند و شرایطی فراهم کردهاند که بتوانند بخشی از این خلاء را پر کنند، اما هنوز این موضوع جدی گرفته نشده است.
وی ادامه داد: در حوزه کودکان و نوجوانان به قدر کفایت آثار تولید شده اقناع کننده وجود ندارد و این موارد لزوم پرداختن به وجهه علمی برنامهسازی در این حوزه را بیشتر میکند. به ما نیز گوشزد میکند که کارگاههای آموزشی و جلسات و کلاسها موارد چنینی آموزش داده شود و حتی هشدار بدهیم که ما چنین کمبودهایی در رادیو داریم و باید به آنها پرداخته شود.
این طنزپرداز در پایان سخنانش گفت: برگزاری سومین هم اندیشی طنز رادیویی قطعا در حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان تاثیرگذاراست و جزو الزامات ما در رادیو به شمار میرود. این موضوع نکتهای است که در درازمدت تاثیر آن را در جامعه می توان دید. ترویج شادی و نشاط جزو دستورات و نکات مهمی است که حتی مورد نظر مقام معظم رهبری نیز بوده است و ایشان هم بر این نظر هستند که باید جو شادی و نشاط در جامعه پراکنده شود. تاکید ایشان بر این موضوع نشانگر اهمیت شادی در جامعه است . به نظر من یکی از مهم ترین ابزار انتشار نشاط و شادی می تواند رادیو باشد و ما باید از این رسانه کمال استفاده را ببریم.
سومین برنامه از سری جدید مجله سینمایی "هفت" با حضور جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی، برگزار میشود. معاون سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش گفتوگوی ویژه این برنامه پاسخگوی سوالاتی در خصوص جریانات حاکم پیرامون اکران فیلمهاو آینده سازمان سینمایی کشور خواهد بود.
همچنین در این برنامه نقد و بررسی فیلم سینمایی "شور شیرین" و نشستی نیز به مناسبت سالروز درگذشت خسرو شکیبایی برگزار میشود.
برنامه هفت با بخشها و آیتمهای مختلف هر جمعه با سردبیری و اجرای محمود گبرلو و تهیهکنندگی علی قانع از ساعت 23 از شبکه سوم سیما روی آنتن میرود.
پخش مستند "به رنگ انار"
کودکان و نوجوانان و فن آوری های نوین ارتباطی
نشست تخصصی کودکان و نوجوانان و فن آوریهای نوین ارتباطی امروز 20 تیر با حضور رئیس مرکز تحقیقات، برنامه سازان، مدیران و پژوهشگران در سالن جلسات مرکز تحقیقات صدا و سیما برگزار شد. مهدی محسنیان راد دکتری جامعه شناسی مسعود کوثری عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و مهدی منتظر قائم دکتری جامعه شناسی ارتباطات اجتماعی به عنوان سخنرانان جلسه به ایراد سخنرانی پرداختند.
مراحل ساخت و پشت صحنه فیلم سینمایی "مادر" ساخته ارزشمند علی حاتمی، پنجشنبه 22 تیر، ساعت 17 در برنامه "یک فیلم ، یک تجربه" نمایش داده میشود. این مستند ساخته ناهید دل آگاه سلسله برنامه ای است که در آن روند تولید آثار از نگاهی نو بازنگری میشود و در این قسمت با عنوان "مادر در آینه" ساخته حمید هنری به بررسی فیلم به یادماندنی "مادر" میپردازد.
نظر شما