به گزارش خبرنگار مهر، علی باز پور بعدازظهر سه شنبه در نشست پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو افزود: این استان دارای جمعیت عشایر کوچروی بالایی است و از آنجا که این بیماری بیشتر از طریق گزش کنه به انسان منتقل می شود، پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است.
بازپور بیان کرد: بیماری تب کنگو از طریق تماس بافرآورده های خونی و بافت های آلوده حیوانی به انسان منتقل می شود.
وی تب ناگهانی، ضعف، سردرد شدید، درد شدید در ناحیه پشت، کمر و بی اشتهایی را از علائم شایع این بیماری عنوان کرد و گفت: خونریزی های زیرپوستی از روز چهارم بیماری و خونریزی از لثه، بینی، ریه، روده و رحم در موارد شدید و مرگبار بیماری مشاهده می شود.
این مسئول انجام حفاظت فردی در کشتارگاهها و رعایت ایمنی ااز سوی پزشکان و پرستاران را در پیشگیری از این بیماری ضروری دانست و اظهار داشت: دامداران، دباغان، کارکنان کشتارگاه ها، چوب داران، قصابان و کشاورزان که با دام های آلوده نظیر گاو، گوسفند و بز سرو کار دارند در ردیف گروه های پرخطری هستند که از راه خراشهای پوستی ممکن است مبتلا شوند.
معاون فنی اداره کل دامپزشکی کهگیلویه بویراحمد تاکید کرد: مردم برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و سایر بیماریهای مشترک انسان و دام، گوشت مصرفی خود را از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.
وی آموزش و ترویج از طریق رسانه ها، سمپاشی رایگان در مناطق پرخطر و برگزاری کلاس آموزشی برای دامداران را از برنامه های پیش رو برای پیشگیری از وقوع احتمالی بیماری تب کریمه کنگو در استان عنوان کرد.
بازپور همچنین کنترل ورود دام به استان و نظارت بر صنف قصابان را از دیگر برنامه های دامپزشکی استان برای پیشگیری از این بیماری عنوان کرد.
نظر شما