به گزارش خبرنگار مهر، محمود گلزاری بعد از ظهر سه شنبه در جمع شهروندان مشتاق و علاقمند گرگانی و گلستانی به مسائل روانشناسی اعلام کرد: جوانان ایرانی نجیب ترین جوانان دنیا هستند، اما پدران و مادران نمی توانند آنها را جذب کنند و چرا جوان شما به صحبت های یک روانشناس گوش می دهد اما حاضر نیست صحبت های والدین خود را گوش کند.
وی با تشبیه این موضوع که سن نوجوانی سن وزیر بودن است از پدر و مادر ها خواست که اجازه بدهید فرزندان صحبت و انتقاد خود را مطرح کنند.
دکتر گلزاری در همین رابطه از مسئولان شهر گرگان و استان گلستان خواست: برای چاره جویی مشکلات خانوادگی شهروندان، مشاوران روانشناس را به کار گیرند تا با دوره های آموزشی بتوانند اطلاعات مورد نیاز خانواده ها را در اختیار آن ها قرار دند.
وی افزود: سن نوجوانی، سن استقلال، کنجکاوی، نشان د ادن خود و خطر پذیری است، وقتی نوجوان شما به کشیدن سیگار روی می آورد باید با صبر و حوصله از او بخواهی که حالا بزرگ شدی و می خواهی نشان بدهی که بزرگ شده ای چقدر خوب است که با کار بهتری این بزرگ شدن را نشان دهید و به نوجوان و جوان مسئولیت بدهید و آنها را تحویل بگیرید.
دکتر گلزاری در تعریف ارتباط موثر با اعلام اینکه ارتباط یعنی تبادل احساس ها و اطلاعات بین دو طرف در جامعه، گفت: اگر در جامعه سکوت باشد این ارتباط نیست، اگر در خانواده ای یک طرفه حرف زده شود این ارتباط نیست و اگر همسری در خانه روی از همسر و خانواده برمی گرداند این ارتباط نیست، ارتباط و تبادل احساس و اطلاعات یعنی اینکه تو به من اجازه بدهی که وارد خانه قلب تو بشوم.
مدیر گروه آموزشی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران ضمن اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) مبنی بر اینکه اگر مردی به همسرش بگوید دوستت دارم از قلب من خارج نمی شود، گفت: ارتباط یعنی اینکه در را به روی یکدیگر نبندید و اجازه دهید با یکدیگر صمیمانه حرف بزنید.
وی اعلام کرد: سکوت، پرخاشگری و دوری از عوامل اختلال در ارتباط است.
دکتر گلزاری در باره شیوه های فرزند پروری نیز اعلام کرد: محبت، احترام، حمایت، آگاهی دادن و کنترل و مراقبت 5 موضوع مهمی است که پدر و مادر با کمک یکدیگر باید به فرزندان خود بدهند.
وی در باره نقش پدر و مادر در تربیت فرزندان گفت: تا سن 7 سالگی این مادر است که نقش و وظیفه پررنگی در تربیت کودک به عهده دارد اما از سن 7 سالگی به بعد پدر و مادر به موازی یکدیگر عهده دار تربیت فرزندان هستند.
وی در پایان انتخاب مادری پاکدامن و شایسته، نام نیکو گذاشتن، فراهم کردن روزی پاک و حلال، آموزش قرآن، آموزش خواندن و نوشتن و محبت و اکرام، تربیت خوب، آموزش ادب، آموزش شنا و تیراندازی را حقوق فرزندان از دیدگاه پیشوایان دین اعلام کرد.
نظر شما