۳۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۳:۳۸

سیاست برای سیاست

اوباما و رامنی کاری برای کشتار کلرادو انجام نمی دهند

اوباما و رامنی کاری برای کشتار کلرادو انجام نمی دهند

با وجود کشتار فجیع کلرادو و تجارب تلخ گذشته جامعه آمریکا، بعید به نظر می رسد سیاستمداران آمریکایی اقدامی عملی برای پیشگری از وقوع مجدد چنین حوادثی، انجام دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، سیاستمداران اصلی هر دو حزب اصلی آمریکا کار چندانی برای تغییر قوانین کنونی کنترل اسلحه در آمریکا  حتی پس از کشتار آرورا در کلورادو انجام نخواهند داد.

در کشتار آرورا که روز جمعه در شهر آرورای ایالت کلورادوری آمریکا به وقوع پیوست، یک جوان 24 ساله آمریکا با ورود به یک سالن سینما 12 نفر را به قتل رساند و 58 نفر را زخمی کرد.

جیمز هلمز 24 ساله هیچ سابقه جنایی نداشته است و با سه نوع اسلحه نیمه خودکار دست به این کشتار زده است. وی این اسلحه ها را به صورت کاملا قانونی خریداری کرده است.

مرکز سیاست خشونت و چندین گروه دیگر حامی کنترل اسلحه در آمریکا با انتشار بیانیه ای مشترک "صنعت نظامی شده و خارج از کنترل اسلحه" آمریکا را مقصر کشتار آرورا دانسته اند.

همچنین برخی از گروه های حامی کنترل اسلحه در آمریکا، با ابراز ناامیدی از سیاست های کنترل اسلحه اوباما انگشت اتهام را به سمت وی نشانه رفته اند. باراک اوباما پیشتر از حامیان وضع قوانین سختگیرانه تر بر نگهداری اسلحه بود اما کار چندانی برای این موضوع بحث برانگیز جامعه آمریکا انجام نداد.

 یکی از موضوعاتی که اوباما در مراسم سخنرانی مراسم معرفی خود به عنوان نامزد حزب جمهوری خواه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 آمریکا به آن پرداخت موضوع کنترل اسلحه بود که اوباما با اشاره به این موضوع حمایت خود را از ممنوعیت اسلحه های تهاجمی اعلام کرد و قول داد قوانین کنترل اسلحه در آمریکا را گسترش خواهد داد، اما وی پس از پیروزی در انتخابات کاری در این مورد انجام نداد.

پس از ابزار تاسف باراک اوباما به خاطر کشتار آرورا، سازمان بردی کمپین برای پیشگیری از خشونت با اسلحه اعلام کرد: "ما همدردی نمی خواهیم، ما عمل می خواهیم."

دن گروس، رئیس سازمان بردی کمپین برای پیشگیری از خشونت با اسلحه، با انتقاد از سیاست های کنترل اسلحه در آمریکا اظهار داشت: "در حال حاضر بحث حساب و کتاب است، برای آنها به صرفه نیست به این موضوع بپردازند."

منظور گروس از حساب و کتاب، اتنخابات پیش روی ریاست جمهور امریکا و قدرت سازمان ملی اسلحه آمریکا و چهار میلیون عضو آن است، که بسیاری از اعضای این سازمان در ایالات تعیین کننده ویرجینیا و اوهایو زندگی می کنند که می توانند برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را مشخص کنند.

البته اگر حتی خود اوباما هم خواهان وضع قوانین سختگیرانه تر برای نگهداری اسلحه هم باشد، در حال حاضر این کار امکان پذیر نیست زیرا از یک طرف مجلس نمایندگان در دست جمهوری خواهانی است که به طور سنتی مخالف قوانین سختگیرانه اسلحه هستند و از طرف دیگر اکثریت دموکرات سنا از حق داشتن اسلحه حمایت می کنند.

کاندیدای جمهوری خواهان نیز کار چندانی برای کنترل اسلحه در آمریکا انجام نخواهد داد، او نامزد جمهوری خواهان است و جمهوری خواهان حامی سرسخت نگهداری اسلحه هستند.

رامنی حتی در یک سخنرانی در سازمان ملی اسلحه گفته بود اگر اوباما برای بار دوم رئیس جمهور آمریکا شود به دنبال محدود کردن حق نگهداری اسلحه خواهد بود.

قوانین اسلحه در آمریکا همواره یکی از بحث برانگیزترین موضوعات داخلی آمریکا بوده است.

بر اساس دومین اصلاحیه قانون اساسی آمریکا (1791 میلادی) شهروندان آمریکایی مجاز به داشتن اسلحه هستند. همچنین در سال 2008، دیوان عالی آمریکا در پرونده دی. سی. علیه کلر با دیگر حق داشتن اسلحه را برای شهروندان آمریکایی محفوظ دانست.

اگر به تاریخ 200 و چند ساله آمریکا بنگریم کشتار با اسلحه همیشه یکی از پررنگ ترین حوادث سالانه تاریخ آمریکا بوده است. تا کنون چهار رئیس جمهور آمریکا توسط اسلحه به قتل رسیده اند و سیاستمداران با تدبیری همچون رابرت کندی و مارتین لوتر کینگ توسط اسلحه ترور شده اند.

تاریخ مدرن آمریکا نیز شاهد کشتارهایی بوده است که یکی از دلائل اصلی آن می تواند دسترسی آسان به سلاح کشتار باشد. کشتار مدرسه کلمباین با پانزده کشته و بیست و یک زخمی در سال 1999، حملات تک تیرانداز بلت وی با ده کشته و دو زخمی در سال 2002، کشتار دانشگاه ویرجینیا تک با سی و سه کشته و بیست و یک زخمی در سال 2007، و کشتار توسان آریزونا با شش کشته و چهارده زخمی در سال 2011 از جمله حوادث تلخ جنایت با اسلحه در آمریکا هستند.

با وجود کشتارهای بسیار و فجیعی که در جامعه آمریکا رخ می دهد تا کنون از جانب سیاستمداران آمریکایی اقدامی جهت کنترل و نظارت بر اسلحه صورت نگرفته است زیرا از یک طرف قانون اساسی و اکثریت مردم آمریکا حامی حق نگهداری سلاح هستند و از طرف دیگر لابی صنعت تولید و فروش اسلحه در آمریکا بسیار قدرتمند بوده و به هیچ وجه حاضر به مصالحه بر سر کنترل اسلحه در آمریکا نمی باشد.

کد خبر 1654674

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha