۳۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۵:۲۵

اخبار شیلات/

تولید ماهی پس از سه سال خشکسالی در آلاگل آغاز شد

تولید ماهی پس از سه سال خشکسالی در آلاگل آغاز شد

گرگان - خبرگزاری مهر: مدیر کل شیلات گلستان گفت: بعد از سه سال خشکسالی تولید ماهی در منطقه آلاگل آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر پاسندی در این زمینه افزود: با ریزش‌های اخیر و آبگیری سد آلاگل تعداد 16 شرکت با مساحت هزار هکتار توانستند مزارع خود را آبگیری کرده و نسبت به پرورش ماهیان گرم آبی اقدام نمایند.

به گفته وی در این مزارع تعداد سه میلیون قطعه بچه ماهی از گونه‌های فیتوفاک، کپور، آمور، بیگ‌هد ذخیره سازی شده است.

مدیر کل شیلات گلستان اظهار امیدواری کرد: با توجه به شرایط اقلیمی مناسب و تلاش آبزی پروران در پایان دوره پرورش، حدود سه هزار تن ماهی تولید شود.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود 18 هزار تن از انواع ماهیان گرم آبی در استان تولید شود که نسبت به سال قبل 30 درصد افزایش داشته است.

وی یادآور شد: در سه سال گذشته آبزی پروران منطقه آلاگل به علت نبود آب کافی برای پرورش ماهی متحمل خسارات سنگینی در این بخش شده بودند.

اجرای بزرگترین طرح پرورش ماهیان خاویاری در گلستان

مدیر کل شیلات گلستان گفت: در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی بزرگترین طرح پرورش ماهیان خاویاری با استفاده از آب دریا و چاه در استان اجرا می‌شود.
 
به گزارش مهر، پاسندی افزود: اجرای این طرح با اخذ موافقت اصولی توسط شیلات کشور به شرکت "جهاد نصر حمزه"  محول شده و با انجام آن یک هزار تن گوشت و 20 تن خاویار در زمینی به مساحت 20 هکتار در اراضی ساحلی شهرستان بندرترکمن تولید می‌شود.

به گفته وی، گلستان ظرفیت بالقوه‌ تولید و پرورش ماهیان خاویاری را داراست که با اجرای این طرح بخشی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان به فعلیت می‌رسد و زمینه لازم برای ایجاد فرصت شغلی پایدار در این بخش فراهم می‌شود.

مدیر کل شیلات گلستان افزود: با پیگیری‌های شیلات گلستان در سفر اول و سوم ریاست جمهوری و انجام مطالعات امکان‌سنجی پرورش ماهیان خاویاری در اراضی خلیج گرگان، گلستان یکی از بزرگترین ظرفیت‌های تولید ماهیان
خاویاری را داراست.

پاسندی افزود: گلستان در مسیر توسعه تکثیر و پرورش ماهیان خاویاری می‌تواند گام‌های بلندی بردارد.

وی همچنین از تخصیص مجوز تکثیر ماهیان خاویاری با ظرفیت 500 هزار قطعه در سال با وزن 3 الی 5 گرم در زمینی به مساحت یک هکتار با استفاده از آب چاه در شهرستان بندرترکمن، روستای چپاقلی خبر داد و افزود: این مجوز می‌تواند
در روند توسعه پرورش ماهیان خاویاری نقش موثری داشته باشد.

مدیر کل شیلات گلستان یادآور شد: با توجه به اینکه گلستان عمده‌ترین تولید کننده بچه ماهیان خاویاری در کشور می باشد اجرای این طرح می تواند نقش مهمی در بازسازی ذخایر دریا و تامین کننده بچه ماهیان خاویاری برای سرمایه گذاران در سراسر کشور باشد.

وی از تمام سرمایه گذاران علاقمند به این فعالیت خواست جهت سرمایه‌گذاری در این زمینه اقدام نمایند.
 
رهاسازی 15 هزار قطعه انوع بچه ماهیان گرمابی در  آ‌ق قلا

مسئول نمایندگی شیلات شهرستان آق‌قلا از رهاسازی 15 هزار قطعه انواع بچه ماهیان گرمابی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی منطقه آق‌قلا خبر داد.

به گزارش مهر، رجب دوردی طاطار گفت: این طرح با هدف توسعه آبزی‌پروری، افزایش درآمد خانوار روستایی، ایجاد ا شتغال و
افزایش تولید در منطقه اجرا شده است.
 
به گفته وی، میزان رهاسازی انواع بچه ماهیان گرمابی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی شهرستان آق‌قلا در سالجاری نسبت به سال گذشته سه برابر افزایش یافته است.

طاطار با بیان اینکه روند مراجعه کشاورزان جهت اجرای طرح‌های شیلاتی به اداره شیلات شهرستان آق قلا رو به افزایش است، گفت: این شهرستان دارای پتانسیل خوبی در این زمینه است.

وی از آمادگی کامل اداره شیلات آق‌قلا برای همکاری و مشارکت با کشاورزان منطقه خبر داد و افزود: در سال گذشته به میزان 22 تن انوع ماهیان گرمابی در استخرهای دو منظوره کشاورزی تولید شده است و این میزان نسبت به سنوات
گذشته رشد قابل چشمگیری داشته است.
کد خبر 1654835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha