دکتر "عظیم حمزئیان" درمورد تعریف ربا در اسلام به خبرنگار مهر گفت: ربا در اسلام به معنی گرفتن اضافه در همان جنسی که مورد معامله قرار گرفته بدون کار جدید یا اضافه ارزش افزوده برآن است.
وی در مورد میزان قبح ربا در اسلام نیز اظهارداشت: قبح ربا در اسلام از آن جهت است که باعث فساد اقتصاد جامعه میشود. نوعی بدست آوردن پول ناشایست و بی زحمت است که مورد نکوهش اسلام قرار گرفته است.
استاد گروه ادیان و فلسفه دانشگاه سمنان در مورد اثرات ربا بر جامعه و اقتصاد هم تصریح کرد: اولین اثر ربا بر جامعه این است که رکود و کسالت و تنبلی افراد جامعه را به همراه میآورد. در اقتصاد هم باعث میشود که فعالیتهای اقتصادی از وضعیت تولیدی و کارآفرینی و ارزش جدید در جامعه به سمت کارهای خدماتی و انجام کارهای جانبی کشیده شود که این اوضاع تورم در جامعه را افزایش میدهد.
مدیر گروه ادیان و فلسفه دانشگاه سمنان درمورد اینکه وضعیت کنونی جامعه ایران در سطح فردی و چه در سطح سیستماتیک در خصوص ربا چیست؟ آیا سیستم ربوی در برخی از بخشها وجود دارد؟ نیز یادآورشد: متأسفانه به واسطه ناسالم بودن بخش عمده ای از اقتصاد ما سیستم ربوی با سیستمهای دیگر اقتصادی چندان قابل تشخیص نیست و راههای گریز زیادی برای افراد از این سیستمها وجود دارد.
این مدرس دانشگاه در آخر عنوان کرد: سیستمهای ربوی در کشور را نمیتوان در ظاهر به راحتی تشخیص داد و مردم هم بر اساس ظاهر عمل میکنند و مشکل چندانی برای آنها از این جهت پیش نمیآید.
نظر شما