به گزارش خبرگزاری مهر، رویا صدر روزنامهنگار، پژوهشگر و طنزپرداز گفت: استعدادهای زیادی در زمینه طنز مکتوب در کشور ما وجود دارد و باعث ناراحتی و حسرت است که زمینه مناسبی برای ارائه آثاری که این طنز پردازان تولید میکنند، وجود ندارد.
صدر ادامه داد: طنز به دلیل ارتباط عمیقی که با اجتماع و مخاطبان خود دارد، باید در زمان مناسب و با شیوه شایستهای ارائه شود و هنگامی که جایگاه ارائه اثر طنز مکتوب برای طنز پردازان وجود نداشته باشد، موجب دلسردی و ناامیدی آنها خواهد شد.
این پژوهشگر طنزپردازی با تاکید بر اینکه در حال حاضر به سختی میتوان نشریهای برای ارائه طنز مکتوب پیدا کرد، بیان کرد: بنا بر فرض اگر هم چنین جایگاهی پیدا شود طنزپرداز مجبور است آنقدر خودسانسوری داشته باشد و اثرش را از انواع فیلترهای ذهنی بگذراند تا بتواند به کار خود ادامه دهد و دچار مشکل نشود.
وی درباره روی آوردن طنزپردازان به فضاهای مجازی گفت: وقتی طنزپرداز جایگاهی برای ارائه اثرش در فضای رسانهای رسمی نمیبیند به اینترنت و دنیای مجازی روی می آورد که این فضا علیرغم برخورداری از سرعت و آزادی در انتقال اثر، آفات خاص خودش را هم دارد.
صدر در پایان توضیح داد: آثار ارائه شده در فضای مجازی معمولا در پاسخ به نیاز آنی مخاطب عجول اینترنت است و از نظر عمق و غنای ادبی، معمولا با طنز مکتوب چاپ شده در نشریات یا کتاب ها فاصله دارد.
نظر شما