به گزارش خبرگزاری مهر، دومین هماندیشی مدیران رادیویی با حضور عزتالله ضرغامی رییس سازمان صداوسیما، محمدحسین صوفی معاون صدا و مدیران رادیو در استودیوی شماره یک ساختمان شهدای معاونت صدا برگزار شد.
صوفی در این نشست اظهار کرد: برنامههای ماه مبارک رمضان رادیو برنامههای متنوع، با کیفیت خوب و در شأن رادیو و مخاطبان است و این از ویژگیهای رادیوست که هماهنگ با مردم است.
وی استراتژی رادیو را در دهه 90 حضور بیشتر و بهتر آن در سپهر رسانهای کشور برشمرد و افزود: حفظ مخاطب فعلی، جذب مخاطب بیشتر و افزایش رضایتمندی براساس سیاستهای ابلاغی در دستور کار ما قرار دارد که برای تحقق این امر نیاز به هدفگذاری کمی و کیفی و برنامهریزی برای تحقق آن است.
معاون صدا تصریح کرد: یکی از برنامههای موجود برای تحقق استراتژی مدنظر، تحول در محتوای برنامههاست که میباید تحول در محتوا به ارتقاء کیفیت منتهی شود.
صوفی در جمع مدیران رادیو گفت: تحقق استراتژی حفظ مخاطب و افزایش آن منوط به پایبندی، وفاداری و باورداشتن همه ارکان رادیو به ویژه مدیران آن به مسیری است که در پیشرو دارند و یکی از اهداف برگزاری این هماندیشی کمک به همافزایی شبکهها است.
وی گفت: ماه مبارک رمضان ماه اخلاق است و موضوع نشست اخیر افق رسانه که مهندس ضرغامی رییس محترم رسانه ملی آن را فرمودند "اخلاق در رسانه" است یعنی تعهد به خوب بودن و شایستگی داشتن و اخلاق در مدیریت یعنی اجرای مطلوب و نظارت دقیق بر اجرای دستورالعملها و قوانین سازمانی، پاسخگو بودن، مسئولیت پذیربودن و پرکار بودن.
صوفی التزام عملی به اخلاق رسانهای را از اولویتهای رادیو برشمرد و عنوان کرد: یکی از الزامات اخلاق رسانهای ارائه یک برنامه با کیفیت و مطلوب است که در آن رعایت احترام به مخاطب صورت گرفته باشد و توجه به دستورالعملها و ضوابط سازمانی و خودداری از اعمال سلیقههای شخصی در آن منظور شده باشد.
معاون صدا مقوله نظارت را نیز جز و مؤلفههای اخلاق حرفهای رسانه برشمرد و افزایش حضور رادیو را در سپهر رسانهای جمهوری اسلامی از راهبردهای رادیو عنوان کرد. وی روند جذب مخاطب را توسط شبکههای رادیویی روندی رو به رشد دانست و در عین حال تصریح کرد: این روند باید ادامه پیدا کند.
صوفی رویکرد امسال رادیو را "ایدههای نو و تحول در محتوا" عنوان کرد و گفت: ایدههای نو و تحول در محتوا را باید در همه عرصههای برنامهسازی شاهد باشیم و این رویکرد با توجه به آمار و ارقام ارائه شده در حال تحقق است به طوریکه تعداد عناوین برنامههای موجود رادیو در سال 90 از 700 عنوان برنامه به 900 عنوان برنامه در سال 91 رسیده است که این نشان از تنوع و ابتکار حوزه برنامهسازی رادیو دارد.
معاون صدا در جمع مدیران رادیو توجه به اولویتها و اهداف شبکههای رادیویی را مهم برشمرد و تصریح کرد: تعداد شبکههای رادیویی در پایان سال 1400 به 50 شبکه خواهد رسید که این شبکهها نیاز به نوآوری و تنوع دارند.
وی روند اجرای مهندسی و مدیریت پیام را در رادیو خوب توصیف کرد و ضمن خواستار استمرار آن اظهار کرد: امیدآفرینی از اولویتهای برنامهسازی در رادیو است و باید برنامههای شاد و مفرح رادیو افزایش یابد نه تنها در برنامههای طنز شبکهها بلکه در لایههای دیگر برنامهها باید شادی و نشاط وجود داشته باشد منهای مناسبتهای عزا که برنامههای خاص خود را میطلبد.
صوفی اطلاعرسانی مناسب از پیشرفتهای علمی، فرهنگی، صنعتی و ... را به مردم از مقولههای امیدآفرینی در مخاطبان و نتیجه آن را پیشرفت در عرصههای تولید برشمرد و با اشاره به رعایت نظارت درونی در برنامهسازی شبکهها بر صرفهجویی و استفاده بهینه از اعتبارات تأکید و اظهار کرد: توجه به زبان معیار وز بان فارسی از دیگر مؤلفههایی است که باید در برنامهسازی رادیو رعایت شود و برگزاری آزمونهای حافظخوانی، گلستان و بوستانخوانی در راستای افزایش سطح دانش گویندگان و حفظ زبان معیار صورت گرفته است.
معاون صدا از برگزاری جشنواره رادیو و اقتصاد که برای کمک به تحقق شعار سال صورت خواهد گرفت تا پایان سال 91 خبر داد و گفت: مسابقههایی که توسط ادارهکل طرح و برنامه رادیو و دیگر واحدها انجام میشود در جهت تبیین و کمک به تحقق شعار سال است و باید برنامهسازی در این عرصه افزایش یابد.
وی توجه به گزارشهای نظارتی و ترمیم نواقص شبکهها را لازم دانست و عنوان داشت: از برنامههای دیگر رادیو در سال 91 انتخاب شبکه برتر است و این انتخاب، معرفی و سنجش در طول سال و از تاریخ اول تیرماه 91 تا سیو یکم فروردین ماه 92 انجام خواهد شد.
در ابتدای این هماندیشی حجتالاسلام و المسلمین شهسواری استاد اخلاق به ارائه فضائل مرتبط با ماه مبارک رمضان و تعهد و مسئولیت اخلاقی و شغلی افراد در مشاغلشان پرداخت و در پایان مراسم هم مهندس ضرغامی رییس رسانه ملی سخنرانی کرد.
نظر شما