وزيرعلوم ، تحقيقات و فناوري در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر"، گفت: بخش آموزش عالي و تحقيقات در برنامه سوم توسعه يكي از موفق ترين بخش ها بوده است و طبق گزارش هاي عمده تكاليف مندرج در برنامه سوم دروزارت علوم، تحقيقات و فناوري به وقوع پيوسته است.
وي افزود : به عنوان مثال در شاخص هاي آموزشي و شاخص هاي پژوهشي به تكاليف محول شده در برنامه سوم توسعه عمل شده است. يكي از مهمترين بخش ها كه در ماده 99 قانون برنامه سوم توسعه به آن اشاره شده است انسجام بخشي در سياست گذاري و برنامه ريزي توسعه علمي بوده است كه خوشبختانه با ابلاغ لايحه تغيير ساختار وزارت علوم قدم مهمي در جهت يكپارچگي، وحدت رويه و هماهنگي بين دستگاه هاي مختلف برداشته شده است
وزير علوم ابراز اميدواري مي كند در ادامه با وحدت و انسجام بيشتري با كليه دستگاه ها قدم برداريم و تاكيد مي كند در كل ارزيابي من از عملكرد وزارت علوم در برنامه سوم مثبت است.
دكتر جعفر توفيقي در ادامه افزود: براي نزديك شدن هر چه بشتر نظام عملي به نظام اقتصادي برنامه هايي در برنامه سوم توسعه پيش بيني شده بود كه مي توان به توجه بيشتر به تحقيقات كاربردي و توسعه اي اشاره كرد.
وزير علوم افزود : در اين بخش موفق به ارتباط هر چه بيشتر دانشگاه با صنعت شده ايم و چندين مركز مشترك تحقيقاتي با همكاري دانشگاه ها و صنعت ايجاد شده است. اين مراكز محل فعاليت مشترك دانشگاه و صنعت هستند و به تجاري سازي نتايج تحقيقات علمي مي پردازند. درسال 1382، يكصد و بيست شركت مشترك بين دانشگاه و صنعت تاسيس شده است كه كارهاي تحقيقاتي را به عمل منتج مي كنند.
دكتر توفيقي با اشاره به اينكه تعداد اين شركت هاي مشترك بين دانشگاه و صنعت در سال جاري به ببش از 400 شركت خواهد رسيد گفت: بنابراين به حذف فاصله توسعه علمي و اقتصادي كه در برنامه سوم توسعه به آن اشاره و تاكيد شده بود، جامه عمل پوشانديم.
وي تصريح كرد: در برنامه سوم توسعه به طور گسترده وارد نهاد سازي شديم و پارك هاي فناوري و شهرك هاي تحقيقاتي را را در جهت تكميل نهادهاي علمي كشو راه اندازي كرديم. همچنين كانون هاي تفكر را راه اندازي كرديم.
نظر شما