به گزارش خبرگزاری مهر، اقیانوس منجمد جنوبی یکی از مهمترین مناطق اقیانوسی برای فرو بردن کربن در دنیا است یعنی حدود 40 درصد انتشار دی اکسید کربن سالانه جهان را جذب می کند.
این دانشمندان نشان دادند که به جای آنکه کربن به طور یکنواخت به اعماق اقیانوس ها در مناطق گسترده جذب شود، توسط جریان هایی با عرض یک هزار کیلومتر در آب غوطه ور می شود و از جو فاصله می گیرد.
بادها، جریان ها و گردابهای عظیم که آبهای سرد و گرم را در اقیانوس ها حرکت می دهند، مسیرهای موضعی و به عبارتی قیف هایی را برای ذخیره سازی کربن در اعماق اقیانوس ها فراهم می کنند.
دکتر "جین – باپتست سالی" از مرکز تحقیقات قطب جنوب انگلیس و مجری این تحقیقات گفت: اقیانوس منجمد جنوبی پنجره عظیمی است که به وسیله آن اتمسفر به دنیای زیر اقیانوس مرتبط می شود.
وی افزود: تا کنون دقیقا نمی دانستیم چه فرایندهای فیزیکی در جذب کربن به اعماق اقیانوس نقش دارد اما به تازگی دریافته ایم این فرایندها ترکیبی از بادها و جریان ها و گردابهایی است که این مسیرهای غوطه وری کربن را به اعماق اقیانوس از سطح آن فراهم می کند.
به گفته این دانشمندان، اکنون به شناخت مهمی از سازوکارهای جذب کربن توسط اقیانوس ها دست یافته ایم و از این رو می توانیم تاثیرات تغییرات اقلیم و جذب کربن در آینده توسط اقیانوس ها را بهتر درک کنیم.
نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Geoscience منتشر شده است.
نظر شما