به گزارش خبرگزاری مهر، سید عقیل عابدی افزود: با توجه به تغییر عادات غذایی در ایام ماه مبارک رمضان که موجب تغییر در روندهای فیزیولوژیک و متابولیک بدن شده و سرعت متابولیسم و دفع داروها را نیز دستخوش تغییر می کند، لازم است علایم حیاتی مربوط به کنترل بیماری با دقت بیشتر و در فواصل کوتاه تری بررسی شود.
وی بیان کرد: در مورد بیمارانی که لازم است بیش از یک بار در روز دارو مصرف نمایند، ممکن است پزشک معالج قادر باشد با تعویض دارو با داروی دیگری که نیمه عمر طولانی تری داشته و یا تجویز اشکال دارویی طولانی اثر، موجب کاهش دفعات مصرف داروها و فراهم شدن امکان روزه داری برای فرد شود.
عابدی افزود: در برخی موارد نیز با جایگزین کردن انواع خوراکی داروها با نمونه غیرخوراکی آنها، امکان روزه داری برای فرد فراهم می شود.
روزه داران خمیردندان کمتری برای مسواک زدن استفاده کنند
کارشناس مواد غذایی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بهتر است پس از صرف سحری، برای تحمل میزان کمتری از خشکی دهان و تشنگی در طول روز، از میزان کمتری خمیردندان برای مسواک زدن استفاده شود.
راضیه نجات زاده افزود: برای اینکه در طول روز کمتر تشنه شوید، بهتر است علاوه بر خوردن آب کافی در فاصله افطار تا سحر، از کربوهیدرات هایی مانند نان، غلات و ماکارونی سبوس دار که سبب حفظ گلیکوژن بدن در حد نرمال می شود، استفاده کرد.
وی تصریح کرد: روزه داران باید در وعده سحری از خوردن غذاهایی چون انواع کوکو، بادمجان، سویس و کالباس، سس مایونز، سیر، پیاز و همچنین غذاهای چرب و پرنمک که سبب تشنگی زیاد در طول روز می شود، پرهیز کنند.
این کارشناس مواد غذایی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، عنوان کرد: ماه رمضان امسال به دلیل مصادف شدن با روزهای گرم تابستان، دارای حساسیت و تحمل بیشتری بوده که با یک برنامه تغذیه ای مناسب، می توان از مشکلاتی مانند ضعف بدنی، افت فشار و کاهش آب بدن جلوگیری کرد.
پیشگیری از نارسایی های بهداشتی مهمترین پیامد آموزش بهداشت عمومی است
مسئول آموزش بهداشت مرکز بهداشت بویراحمد گفت: کمک به اعضای جامعه در پیشگیری از نارسایی های بهداشتی و حفظ تندرستی که منجر به فعالیت برای بهبود تندرستی خود و اعضای خانواده می شود، از جمله مطلوب ترین پیامدهای آموزش بهداشت عمومی است.
فاطمه بنی عامریان افزود: مهم ترین هدف آموزش بهداشت این است که مردم را قادر سازد تا مشکلات و نیازهای خود را شناخته و بدانند برای رفع این مشکلات با توجه به منابع خود و پشتیبانی های خارجی، چه توانایی هایی دارند.
وی بیان کرد: آموزش بهداشت، انتخاب مناسب ترین اقدام برای ارتقاء زندگی سالم و رفاه شخصی و اجتماعی را تسهیل نموده و افراد جامعه به استفاده صحیح از خدمات بهداشتی، تشویق می شوند.
بنی عامریان افزود: آموزش بهداشت در واقع یک نوع تغییر رفتار در مردم و جایگزین کردن عادات صحیح بهداشتی به جای عادات غیربهداشتی با هدف پیشگیری، ارتقاء و حفظ سلامت افراد است.
مسئول آموزش بهداشت مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد تاکید کرد: دست اندرکاران حوزه بهداشت و آموزگاران جامعه، می توانند مهم ترین پیام آوران اصول بهداشت در میان آحاد جامعه باشند.
نظر شما