به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی بعدازظهر دوشنبه در ادامه تفسیر سوره احزاب که در شبستان بزرگ امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد فرارسیدن رحلت حضرت خدیجه را تسلیت گفت و افزود: بعضیها در مقایسه جایگاه زنان پیغمبر با هم دچار اشتباه هستند.
وی ادامه داد: بدون شک حضرت خدیجه کبری از برترین زنان پیغمبر بود و ویژگیهای داشت که هیچ کدام از زنان پیغمبر نداشتند.
این مرجع تقلید به افتخارات این بانوی بزرگ اسلام اشاره کرد و گفت: حضرت خدیجه اولین زنی بود که به اسلام ایمان آورد و این افتخار را هیچ زنی از زنان پیامبر پیدا نکرد.
آیتالله مکارم شیرازی تاکید کرد: دومین افتخار حضرت خدیجه این است که هر چه داشت در راه اسلام و پیغمبر هزینه کرد. حضرت خدیجه زن ثرونمندی بود که تمام هستی خودش را در راه اسلام و پیامبر گذاشت.
وی ادامه داد: حضرت خدیجه تنها زنی بود که در دوران طوفانی زندگی پیغمبر با ایشان بود و 25 سال با ناملایمتی و مشکلاتی که بر پیامبر اسلام روا میشد زندگی کرد.
وی افزود: 15 سال قبل از اسلام، پیامبر با مشکلات زیادی مواجه بود و 10 سال بعد از رسالت پیغمبر هم دوران طوفانی بود که حضرت خدیجه با پیغمبر همراهی کردند. در آن زمان دشمنان سنگ بر بدن پیغمبر میزدند و خدیجه شاهد بود و حتی بدن پیامبر را پانسمان می کرد.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه حضرت خدیجه اواخر عمرش سه سال در دره بیآب و علف به همراه پیامبر در محاصره بودند اظهار داشت: هیچ یک از زنان پیغمبر دوران طوفانی عمر ایشان را درک نکرده است اما خدیجه در مقابل همه اینها ایستادگی کرد. ایشان تنها زنی بود که پیغمبر بعد از وفاتش دائما یادش میکردند.
وی مهمترین امتیاز حضرت خدیجه نسبت به سایر زنان پیامبر را تداوم نسل پیامبر از حضرت فاطمه دانست و تاکید کرد: مهمترین نسل پیغمبر از فاطمه است و فاطمه هم از خدیجه کبری است. آیا این امتیاز از برترین امتیاز نیست که زنی مثل فاطمه در دامان خدیجه پرورش یافت؟ آیا میشود هیچ یک از زنان پیغمبر را با خدیجه کبری برابر دانست؟
مبارزه پیامبران با خرافات
آیتالله مکارم شیرازی در بخش دیگری از سخنان خود در ادامه تفسیر سوره احزاب گفت: یکی از کارهای مهم انبیا و پیغمبران خدا مبارزه با خرافات بود، یعنی کارهای غیرعقلانی و غیرمنطقی که در میان امتها رایج شده پیغمبران با آنها مخالفت میکردند که مهمترین آن خرافه بت پرستی بود که انسان اشرف مخلوقات خودش را با سنگ و چوبی که با دست خودش ساخته ذلیل کند و برای او فرزندش را قربانی کند.
وی با اشاره به اثرات سوء خرافات گفت: خرافات، عقل و منطق انسان را از کار میاندازد و این بزرگترین خطر برای انسان و جامعه انسانی است.
این مرجع تقلید تاکید کرد: خرافات، بسیاری از کارهای زشت و زننده و بد را در نظر انسان خوب جلوه میدهد، یعنی زشتیها در سایه خرافات به صورت خوبیها و نقاط قوت در میآید.
به گفته آیتالله مکارم شیرازی سرانجام خرافات، شرکت و بت شرسیت یا آلودگی به افکار شرک آلود است.
این استاد برجسته حوزه به چگونگی نفوذ خرافات در زندگی انسانها اشاره کرد و گفت: یکی از خرافاتی که در زمان جاهلیت، خاتم انبیاء با آن مبارزه کرد مسئله فال بد زدن بود.
وی عطسه را یکی دیگر از خرافات عنوان کرد و گفت: متاسفانه برخی از خرافات در عصر و زمان ما هم وجود دارد و هنوز برخیها معتقدند عطسه بد است، در حالی که روایت داریم عطسه از سوی خداست و انسان با آن نشاط پیدا میکند، بنابراین نباید عطسه مانع کار شود.
آیتالله مکارم شیرازی با بیان اینکه برخیها معتقدند عدد 13 نحس است تاکید کرد: میگویند در خارج از کشور شماره اتاقهای هتل عدد 13 ندارد یا در برخی از پروازهای مهم صندلی شماره 13 ندارد.
پنج عامل بروز خرافات
این مرجع تقلید به بیان پنج عامل بروز خرافات اشاره کرد و گفت: اولین منشا خرافات، جهل به واقعیتهاست.
آیتالله مکارم شیرازی گریز از زیربار مسئولیتها را دومین عامل بروز خرافات عنوان کرد و افزود: سوء استفاده شیادان یکی دیگر از عوامل بروز خرافات است و همیشه یک عده شیادان در گوشه و کنار هستند که با کار کم سودجویی میکنند.
وی اغفال مردم برای اهداف سیاسی را چهارمین عامل بروز خرافات عنوان کرد و افزود: گاهی مستکبران جهان میخواهند هدف سیاسی انجام دهند و سر مردم را به کاری بند کنند تا کار خودشان را انجام دهند.
این مرجع تقلید پناه بردن به اوهام و خیالات را از دیگر عوامل پیدایش خرافات دانست و با ذکر مثالی در این مورد گفت: به عنوان مثال در چهارشنبه سوری برخیها خیال میکنند که اگر از روی آتش بپرند بیماریاشان برطرف میشود یا بختشان باز میشود.
آیتالله مکارم شیرازی تاکید کرد: انبیای الهی مرد عقل و منطق بودند و با خرافات مبارزه کردند تا بشر عقلانی فکر کند و به سوی واقعیتها برود و گرفتار خرافات و بدبختیها و اوهام نشود.
آیتالله مکارم شیرازی:
حضرت خدیجه از برترین زنان پیغمبر بود/ تشریح پنج عامل بروز خرافات
قم - خبرگزاری مهر: یکی از مراجع تقلید با اشاره به جایگاه و منزلت حضرت خدیجه(س)، ایشان را از برترین زنان پیغمبر اسلام دانست.
کد خبر 1661803
نظر شما