۱۶ مرداد ۱۳۹۱، ۹:۲۵

مسئولیت‌‏پذیری/

کاهش مسئولیت‌پذیری مسئولان/ تقویت مسئولیت‏‌پذیری با نگاه قدسی

کاهش مسئولیت‌پذیری مسئولان/ تقویت مسئولیت‏‌پذیری با نگاه قدسی

یک پژوهشگر اسلامی با اشاره به اینکه مسئولیت‏‌پذیری در بین مسئولان ما نسبت به سالهای اول انقلاب کاهش محسوسی داشته گفت: یکی از عواملی که در مسئولیت‌‏پذیری بسیار مؤثر است نگاهی است که افراد به مسئولیت‎هایشان دارند هرچقدر این نگاه قدسی‏تر باشد مسئولیت‏‌پذیری هم بیشتر خواهد شد.

دکتر احمد پهلوانیان در مورد اینکه مسئولیت پذیری موضوعی است که از رهگذر جامعه‎پذیری قابل درک است، چه نهادهایی در جامعه‎پذیری مسئولیت‎پذیری نقش اساسی ایفا می‌کنند؟ گفت: اولین نهادی که می‎تواند به ایجاد مسئولیت‏پذیری در افراد کمک کند و آن را در فرد تقویت کند نهاد خانواده و تربیت خانوادگی است. بعد از خانواده هم نهادهای آموزشی و تربیتی رسمی مانند مدرسه و دانشگاه در نهادینه کردن این امر(مسئولیت‏پذیری) در افراد بسیار مهم هستند.

وی افزود: در سطح کلان جامعه هم نهاد دولت و حاکمیت می‎تواند مسئولیت‎پذیری در افراد جامعه را تقویت کند. دولتی که مسئولیت‏پذیر باشد این نگاه و رویکرد (مسئولیت‏پذیری) را در افراد جامعه تقویت می‎کند.

قائم مقام مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیما در مورد اینکه میزان نهادینه شدن این اصل در میان مسئولان ما چقدر است هم گفت: مسئولیت‏پذیری در بین مسئولان ما خیلی رشد شاخصی نداشته و خیلی به چشم نمی‎خورد. بلکه نسبت به سالهای اول انقلاب هم کاهش محسوسی داشته است. یکی از عواملی که در مسئولیت‏پذیری بسیار مؤثر است نگاهی است که افراد به مسئولیت‎هایشان دارند هرچقدر این نگاه مقدس‏تر وقدسی‏تر باشد مسئولیت‏پذیری هم بیشتر خواهد شد.

این کارشناس فقه و ارتباطات درمورد اینکه آیا مردم در نهادینه ساختن این اصل نگاهی به رفتار مقامات و مسئولان خود دارند اظهارداشت: یکی از نهادهایی که می‎تواند مسئولیت‏پذیری در افراد را رشد یا کاهش دهد همانطوری که گفتم رفتار حاکمیت و دولت با مردم و با خودشان است. بی شک مردم درنهادینه ساختن این اصل نگاهی به مقامات و مسئولان خود دارند.

کد خبر 1663983

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha