۲۲ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۰۴

همه چیزدانی/

الگوگرفتن مردم از افراد همه چیزدان/ دو دلیل "همه چیزدانی"

الگوگرفتن مردم از افراد همه چیزدان/ دو دلیل "همه چیزدانی"

مدیر ادیان و فلسفه دانشگاه سمنان در مورد همه چیزدانی ایرانیان اظهارداشت: افرادی درباره همه چیز اظهارنظر می‎کنند مسئولیت‏ها یا منافعی دارند که به واسطه آن به خود جرأت اظهارنظر در هرچیزی را می‏دهند.

دکتر عظیم جمزئیان در مورد اینکه بسیاری از ما ایرانیان در مورد موضوعات گوناگون و بدون آنکه در آن تخصصی داشته باشیم اظهارنظر می‎کنیم. درمورد دلایل این «همه چیزدانی» به خبرنگارمهر گفت: علت اینکه ما ایرانیان عموماً جرآت می‎کنیم در مورد خیلی از مباحثی که شاید اطلاعات دقیقی یا حتی اطلاعات عمومی درباره آنها نداریم اظهار نظرکنیم در مرحله اول به سطح کم آگاهی ما و مطالعه کم ما بر می‎گردد.

وی افزود: به دلیل آنکه از حول وحوش مباحث آگاهی نداریم این کار را انجام می‎دهیم. دلیل دوم آن هم آموزش‎های ناصحیحی است که شاید در مدارس یا بخشی از بحث‎های علمی ما انجام می‎شود که چنین تربیتی را در ما ایجاد کرده که در مورد مسائلی که آگاهی کافی نداریم یا درباره آنها یقین نداریم اظهارنظر می‎کنیم.

مدیر ادیان و فلسفه دانشگاه سمنان در مورد اینکه آیا نسبتی میان «همه چیزدانی» و عدم گماشتن افراد متخصص در تخصص‏های خود وجود دارد هم اظهارداشت: رابطه زیادی بین ایندو وجود دارد. افرادی که درباره همه چیز اظهارنظر می‎کنند و به اطراف خود رجوع می‎کنند، ودر مورد دیگران چنین اظهار نظرهایی می‎کنند احتمالا مسئولیت‏ها یا منافعی دارند که به آنها جرأت اظهارنظر در هرچیزی را می‏دهد.

این محقق و کارشناس حوزه فلسفه یادآورشد: یک الگو گیری در این مسئله وجود دارد. به این ترتیب که مردم از افرادی که چنین جرأتی به خود می‎دهند که درباره هر موضوعی اظهارنظر کنند الگو می‎گیرند و این باعث می‎شود که دیگران هم در هر بحثی اظهارنظر کنند.

کد خبر 1665251

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha