۱۶ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۳۱

ستوده فر در گفتگو با مهر:

منظرسازی شهری در اصفهان به تزئین سطحی منحصر شده است

منظرسازی شهری در اصفهان به تزئین سطحی منحصر شده است

اصفهان - خبرگزاری مهر: یک کارشناس معماری گفت: زیباسازی و منظرسازی در اصفهان با مشکلات زیادی همراه است و تنها به تزئین سطحی منحصر شده است.

حمید ستوده فر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در فضای شهری امروز تأثیر عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تأثیر فراونی بر شهرسازی دارند، در عرصه شهرسازی عوامل دیگری نیز وجود دارد که به طور مستقیم در نحوه شکل گیری سیمای شهرها و کیفیت سازمان بصری آنها تاثیر دارند.

وی افزود: برنامه ریزی شهری، طراحی شهری، منظرسازی، معماری، مهندسی سازه و مهندسی ترافیک از جمله عواملی است که بر فضای شهری تاثیر دارد.

این کارشناس معماری در ادامه بیان داشت: کارشناسان و معماران باید در ارتباط با معماری کشور به بحث بپردازند و در خصوص آثار ساخته شده ارزش گذاری درستی انجام بدهند، تا ببینند معماری ایران در مقایسه با معماری دنیا، در چه سطحی قرار دارد و نقش معماران ایرانی دنیای چگونه تعریف شده است.

وی عنوان داشت: در حال حاضر وظایف حوزه‎های مداخله کننده در فضای شهری مشخص نیست و هر یک از این شاخه‎ها و چگونگی روابط میان آنها به درستی روشن نیست.

ستوده فر اضافه کرد: برداشت‎ها و تعبیرهای مختلفی از شاخه‎های تأثیرگزار بر فضاهای شهری موجود است که در عمل با سلیقه و نظرات شخصی همراه می‎شود و نتیجه کار این است که اغلب در میان عرصه‎های مختلف شهرسازی ناهماهنگی و حتی تعارض به وجود می‎آورند.

وی ادامه داد: این عمل منجر می‎شود که در سیمای عمومی شهر عدم تعادل کارکردی و ناهماهنگی ایجاد شود و عدم سرزندگی نهایت این روند است.

این کارشناس معماری با اشاره به اینکه در شهرسازی معاصر، مسئول سازمان دادن به نظام بصری نامشخص است گفت: در حال حاضر رشته علمی و یا نهاد اجرای و مطالعاتی مبنی بر سازمان دادن به ابعاد زیبا شناختی سیمای شهر وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه در کشورهای مختلف جهان در زمینه شهرسازی به مطالعات و علوم بسیاری دست یافته‎اند، تصریح کرد: با این وجود، هنوز یک دانش نظام یافته یا روش شناسی کارآمد برای سامان دادن به این نیاز بزرگ تمدن معاصر فراگیر نشده است.

ستوده‎فر عنوان کرد: در جامعه معماری اکنون نقش معماری سنتی، طراحی شهری، منظرسازی و زیباسازی شهری از نظر مبانی روش شناسی علمی به درستی روشن نیست.

وی با اشاره به اینکه شهرسازی و رشته‎های مرتبط با آن با مشکلات زیادی همراه است گفت: بر خلاف دستاوردهای ارزشمند ولی پراکنده معماری، طراحی شهری، طراحی منظر و اقدامات زیباسازی، میان عناصر اصلی سیمای شهر، یعنی طراحی فضاهای شهری مانند شهرک‎ها انسجام و هماهنگی عملکردی و زیباشناختی وجود ندارد.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: منظرسازی، به عرصه‎های محدود و جزیره‎های کوچک سبز مشغول شده است و خود را درگیر محیط ‎های عمومی نمی‎کند.

کد خبر 1666393

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha