۲۱ مرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۰۹

رضازاده به مهر خبر داد:

جزئیات ورود سدهای برق آبی به مدار در پیک تابستان

جزئیات ورود سدهای برق آبی به مدار در پیک تابستان

مشاور وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با اعلام اینکه سدهای برق آبی در ایران بین 8 تا 10 درصد تولید برق کشور را انجام می دهند، رهاسازی آب ذخیره شده در این سدها را فقط برای کمک به شبکه در پیک مصرف اعلام کرد.

سیدمحمدرضا رضازاده در گفتگو با مهر در ارتباط با جدیدترین وضعیت نیروگاه های برقابی کشور و اینکه در برخی سال ها به دلیل وقوع خشکسالی و افت بارش ها، کمک چندانی به شبکه اصلی کشور از این طریق صورت نمی گیرد، گفت: اساسا سهم تعیین شده برای نیروگاه های برق آبی در ایران و سایر کشورهای جهان، حدود 19 درصد است.

مشاور وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در کشور ما در برخی سال ها تولید برق از طریق برق آبی ها تا 12 درصد نیز رسیده است، اظهار داشت: با این حال سهم نیروگاه های برق آبی کشور در شرایط معمول بین 8 تا 10 درصد است.

رضازاده خاطر نشان کرد: این میزان سهم به معنای کم بودن تولید در برق آبی ها نیست، بلکه برق آبی ها باید زمانی وارد مدار شوند که در پیک مصرف قرار داشته باشیم و از طوی شبکه نیاز جدی در این بخش احساس شود.

این مقام مسئول در وزارت نیرو بیان داشت: در غیر این صورت ما به راحتی حاضر نیستیم که آب ذخیره شده در سدهای برقابی را رها کنیم، چون این منابع برای تامین نیازهای کشاورزی مورد نیاز است.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تاکید کرد: ما از توان نیروگاه های برق آبی در حداقل نیاز استفاده می کنیم و آنجایی که شبکه برق اعلام کند ئیگر نیروگاه ها پاسخگوی نیازها نیستند، در ساعات پیک مصرف به تولید برق کمک خواهند کرد.

رضازاده با بیان اینکه این نوع حمایت از شبکه به معنای قرار داشتن تولید برق در برق آبی ها در اولویت دوم نیست، تصریح کرد: سدهایی مانند کارون 3، کارون 4 و مسجد سلیمان در پایین دست زمین های کشاورزی ندارند و منابع آنها در پشت سد گتوند جمع خواهد شد.

وی ادامه داد: در گذشته که سد گتوند نبود، اگر ما مجبور بودیم که برای تولید برق آب پشت سدهای برق آبی را رهاسازی کنیم، این آب پس از رهاسازی دیگر به مصرف نمی رسید و وارد خلیج فارس می شد.

مشاور وزیر نیرو با اشاره به اینکه امروز این امکان برای کشور فراهم شده است که آب سدهای یادشده در صورت رهاسازی در سد گتوند ذخیره شوند، اظهار داشت: پس از آن متناسب با تامین نیازهای کشاورزی، رهاسازی آب صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران تصریح کرد: ما زمانی آب را رهاسازی می کنیم که اطمینان خاطر داشته باشیم با رها کردن آب برای مصرف کشاورزی معضل بعدی ایجاد نخواهد شد و از سویی نیز برق در ساعات پیک تولید می شود.

کد خبر 1666567

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha