۱۶ مرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۴۲

«مفهوم‌شناسی حکمت متعالی سیاسی» منتشر شد

«مفهوم‌شناسی حکمت متعالی سیاسی» منتشر شد

«مفهوم‌شناسی حکمت متعالی سیاسی» حاصل پژوهش علیرضا صدرا، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه تهران است که از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شناخت مفاهیم پایه و اصلی حکمت متعالی معطوف به سیاست یا بخش سیاسی(بازپسین) حکمت متعالی و به تعبیری شناخت مفاهیم پایه و اصلی(و حتی عمومی) سیاست و سیاسی (پایه، اصلی و عمومی) حکمت متعالی صدرایی است.
 
مفاهیم (پایه – اصلی – عمومی) اجزای نظری بوده که به همراه ساختار نظری، نظام نظریه حکمت متعالی سیاسی را برمی­نمایانند. حکمت متعالی معطوف به سیاست و سیاسی صدرایی، زیرساخت راهبردی نگاه و نظام نظریه سیاسی به ویژه حکمت سیاسی متعالی امام خمینی، به­عنوان ساختار راهبردی نظریه نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران را تشکیل می­دهد.
 
تبیین علمی، ترسیم عملی و عملیاتی و (به ­منظور) تحقق عینی چشم­ انداز فراز آینده توسعه متعالی جمهوری اسلامی و چالش ارتقای کارایی و کارآمدی فراروی علمی و عملی اعم از راهبردی و کاربردی تمامی نیروها و نهادهای علمی (پژوهشی – آموزشی – اطلاع­رسانی حوزوی – دانشگاهی)، راهبردی و کاربردی دولت و دولتی، عمومی و حتی مدنی، خصوصی و مردمی جمهوری اسلامی ایران، در گروه طرح و تبیین بهینه و بسامان علمی مبانی اعم از مفاهیم و ساختار حکمی و حکمت سیاسی متعالی و حکمت متعالی سیاسی است.
 
ساختاری فراگردی (قوسی) متشکل از دو فرآیند (پروسه)/ فرابرد(پروژه) و راهبرد معکوس نظری یا تحقیقی و تحققی یا عملی است و هر یک دارای مراتب سه­گانه هستی­شناسی یا مبادی و حقیقت چیستی­شناسی یا مبانی و ماهیت و چگونگی شناسی یا نمودهای عینی و واقعیت سیاست و سیاسی و حتی مدنی می­باشد .
 
فرای مفاهیم حکمت متعالی سیاسی، حتی ساختار راهبردی و فراگردی، مراتب سه­گانه و فرابردهای دوگانه نظری و عملی که از بدایع بارور، بهینه و بسامان بوده، تقسیم­بندی و کاربست مفاهیم پایه یا اساسی(کلیدی)، اصلی و عمومی با بازآوری مفاهیم سیاسی حکمت متعالی است. 
 
مباحث اصلی اثر:
 
اول) مفاهیم پایه حکمت متعالی سیاسی، شامل اهم مفاهیم ذیل است:

حکمت: حکمت و سیاست، حکمت سیاسی و سیاست حکمت
 
متعالی: تعالی حکمت، حکمت متعالی، متعالی و سیاست، سیاست متعالی، تعالی سیاست و سیاسی

سیاست/ سیاسی: حکمت متعالی و تعالی سیاست و سیاسی.

دوم) مفاهیم اصلی، شامل مفاهیم(موضوعاً) سیاسی حکمت متعالی یا حکمت متعالی معطوف به سیاست صدرایی؛ یعنی مفاهیم واژگان و پدیده­هایی که سیاسی­اند؛ مانند سیاست، دولت، مدنیت، انسان مدنی، اجتماع مدنی، جامعه مدنی، نظام مدنی، قدرت، سیاسات مدنی و تدبیر مدنی / سیاسی.

سوم) مفاهیم عمومی، شامل کاربست سیاسی مفاهیم عمومی حکمی و حکمت متعالی از منظر سیاست(منظراً سیاسی یا قابل سیاسی)اند. از قبیل: وجود – ماهیت – واقعیت و سیاست: وجود سیاست و سیاسی – ماهیت سیاست و سیاسی – واقعیت سیاست و سیاسی، اصالت وجود سیاسی / سیاست. حتی سیاست وجود و ایجاد – سیاست ماهیت و ماهوی و سیاست واقعیت و واقعی.

حرکت – حرکت جوهری: حرکت سیاسی – سیاست حرکت(ی) – حرکت جوهری سیاست و سیاسی – سیاست حرکت جوهر(ی)- جوهر حرکت سیاسی.
کد خبر 1666745

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha