به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از اسلام آن لاين، وكيل " وميل ون ارسلان" در گفت وگو با اسلام آن لاين گفت : گفتن اين كه زنان به خاطر مسلمان بودن مورد ظلم قرار مي گيرند نوعي كليشه به نظرمي رسد، اما حقيقتي كه بايد گفت اين است كه عليه زنان مهاجر در كشور هلند، به خصوص زنان مسلمان، تبعيض نژادي چشمگيري وجود دارد.
ارسلان اعتقاد دارد كه زنان مسلمان در هلند به دليل نامها و نوع لباس پوشيدنشان متحمل تبعيض ديني و بازرسي هاي بي دليل پليس شده اند.
وي گفت : دولت نيز نسبت به چنين حملاتي منفعل باقي مانده و هيچ واكنشي نشان نمي دهد.
ارسلان كه خود نيز مسلمان است مي گويد : زنان بايد از اين حق برخوردار باشند كه هر چه مي خواهند بپوشند، اين اصلي است كه در قانون هاي سكولار بر آن تأكيد شده است.
بنابراين مخالفت با حجاب خارج از اصولي است كه كشورهاي سكولار خود را پيرو آن مي دانند.
مسلمانان يك ميليون از 16 ميليون جمعيت هلند را تشكيل مي دهند، اين در شرايطي است كه 80 درصد اقليت مسلمانان، ترك تبار هستند. بر اساس آمارهاي اخير، در هلند 450 مسجد، 1000 مركز اسلامي فرهنگي ، 2 دانشگاه اسلامي و 42 مدرسه در مقاطع مختلف وجود دارد.
در گزارشات رسانه ها در سال گذشته ميلادي (2004) بر اين نكته تأكيد شده است كه مسلمانان هلندي در معرض تبعيض ديني و حملات نژاد پرستان در نمازخانه ها و مساجد هستند.
ارسلان گفت : رسانه هاي هلند و مقامات اين كشور از اسكيزوفرني سياسي رنج مي برند، چرا كه هرآنچه را كه خود مي گويند بدان عمل نمي كنند.
وي افزود: به طور معمول، ظلم عليه زنان را در بازار كار، دانشگاه ها و زندگي عمومي تكرار مي كنند.
ارسلان گفت : واژه ظلم در دين مسلمانان جايي ندارد، اما بسياري از افراد ظلم كرده و اين امر به وجهه روانشناختي و اجتماعي زندگي آنها بازمي گردد.
اين مسلمان فعال مي گويد : بسياري از زنان مسلماني كه محجبه هستند در جايگاه هاي بالا و موفقي قرار دارند. در اين جا اين سؤال مطرح مي شود كه آيا همانطور كه ادعا مي شود اسلام به اين زنان نيز ظلم كرده است؟
"سعديا ال اركات"، فعال اجتماعي، اعتقاد دارد كه نژاد پرستي از جمله موانعي است كه درمقابل زنان مهاجر به ويژه زنان مسلمان قرار دارد.
وي گفت : عليه اين گروه از جامعه ، بدون هيچ دليلي مگر محجبه بودن و نامشان تبعيض نژادي صورت مي گيرد.
اما وي توضيح مي دهد كه مشكل اصلي در اين زمينه آموزش ضعيف است . وي مي گويد : حملات يازدهم سپتامبر و قتل كارگردان "تئو ون گوگ" شرايط را وخيم تر كرده است.
در اين گزارش آمده بود كه كمتراز يك چهارم از زنان مهاجر در اين كشور داراي شغل هستند.
نظر شما