۱۷ مرداد ۱۳۹۱، ۱۳:۴۸

خبرنگاران و امید به فردایی روشن تر/ وعده های که فراموش شد

خبرنگاران و امید به فردایی روشن تر/ وعده های که فراموش شد

بندرعباس - خبرگزاری مهر: خبرنگاران این قشر زحمتکش جامعه توقع چندانی از مسئولان ندارند ولی معتقدند که نباید تنها در یک روز دیده شوند و متولیان امر با رفع مشکلاتشان آنها را به فردایی روشن تر امیدوار کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، ن وَالْقَلَمِ وَ مَا یَسْطُرُونَ (نون سوگند به قلم و آنچه مى‏نویسند) سوره القلم

برگه های تقویم ورق می خورند و به روزی می رسیم که محمود صارمی از جمله خبرنگاران پر تلاش و آزاده از حضور در خطرناکترین میدان ها ترس به دل راه نداد و به رسالت خویش تا انتها وفادار ماند. رسالتی که اگر به آن و جایگاه رفیع آن توجه نداشته باشیم باید در آخرت پاسخگوی اعمال و رفتارمان باشیم، چراکه خداوند به قلم و آنچه می نویسند قسم یاد کرد.

کسب اطلاعات موثق و قابل اطمینان در مورد وضعیت اجتماعى، اقتصادی، معیشتی و امنیتى افراد جامعه و کسانی که در کنار ما زندگی می کنند دشوار و در عین حال بسیار ضرورى و حیاتى است. یک خبرنگار باید به واقعیت یک رویداد دست یابد و همواره گام به گام حوادث در حوزه کاری خود حرکت کند تا تحلیل های خود را به صورت کامل و رسا ارائه دهد.

خبرنگاران موفق همیشه در انعکاس رخدادها بی طرفانه عمل می کنند چون ذات خبرنگاری مبتنی بر بی طرفی است و اینجاست که خبرنگار با رعایت این نکته مهم خود را به قوانین ملزم دانسته و در این مسیر به اهداف خود نائل می شود. کسب اعتماد و اعتمادسازی بین خبرنگار، مردم و مسئولان هم از جمله وظایف ذاتی یک خبرنگار است.

خواسته ها و درد دلهایی که بی جواب ماند

هر ساله در روز خبرنگار مدیران و مسئولان استانی و کشوری سعی می کنند به نوعی با اهدای هدایایی که گاها ناخواسته موجب خدشه دار شدن شان خبرنگاران می شود از این قشر زحمت کش و همیشه در صحنه تجلیل و قدردانی کنند در حالیکه نمی دانند خبرنگاران بیشتر از آنکه به این هدایا نیاز داشته باشند نیازمند تحقق وعده های عملی نشده مسئولان در مورد خبرنگاران هستند.

اگر تنها درصدی اندک از این وعده ها محقق شود بسیاری از مشکلات معیشتی و رفاهی خبرنگاران رفع خواهد شد و این قشر آسیب پذیر می توانند با فراق حال بیشتری به امر اطلاع رسانی به دور از وابستگی به جریان و تفکری فعالیت کنند.

نشستهای هم اندیشی بسیاری مدیران مسئول و خبرنگاران با استانداران مختلف استان و مدیران برای رفع مشکلات برگزار شد اما دریغ از رفع یک مشکل. مسکن، بیمه، احداث چاپخانه مطبوعات، تسهیلات رفاهی از جمله تسهیلات بانکی، درمانی و خدماتی، پرداخت مطالبات مطبوعات از ادارات و رفع مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری خبرگزاریها، اجرای مصوبه فرهنگی هیئت دولت در مورد رسانه ها و احداث مکانی به عنوان فرهنگسرای رسانه و حفظ شان خبرنگاران در ادارات و جلسات؛ خواسته هایی بود که بسیاری از استانداران هرمزگان از آنها را شنیده اند ولی هنوز دریغ از برداشتن یک قدم.

احداث چاپخانه؛ سرگردانی مطبوعات در تهران، قم و لار

کلنگ احداث چاپخانه مطبوعات در استان با هزار امید و آرزو به زمین زده شد تا شاید مدیران مسئول دیگر نگران تاخیر پروازها نباشند، اما تعلل در پرداخت تسهیلات و اختلاف نظرها بر روی پیمانکار پروژه موجب شد تا داستان هزار و یک شب تازه ایی در رسانه نگاشته شود.

علیرغم ورود عبدالعلی صاحب محمدی و هاشمی تختی استانداران اسبق و سابق هرمزگان در زمان تصدی صندلی استانداری و ابراهیم عزیزی استاندار فعلی هرمزگان همچنان مشکل تسهیلات بانکی و روند احداث این پروژه در پرده ای از ابهام است و هنوز پیشرفتی در پروژه دیده نمی شود. این در حالی است که شنیده می شود در هفته های اخیر استاندار هرمزگان در جلسه ای بانک صادرات را ملزم به پرداخت تسهیلات پروژه کرده است.

فرهنگسرای رسانه؛ خانه ای امن برای رسانه

یکی دیگر از درخواستهای اهالی رسانه داشتن خانه ای برای گردهمایی ها و دورهم بودنهای رسانه ای است تا از این رهگذر رسانه هایی که هنوز توانایی داشتن دفتر کار نیستند در این فرهنگسرا مستقر شوند.

طرح فرهنگسرای رسانه از سفر دور سوم ریاست جمهوری از سوی علیرضا خورشید زاده نماینده اهالی رسانه استان در دیدار ریئس جمهور با نخبگان استانی کلید خورد اما متاسفانه تا کنون هیچ کدام از مسئولان استانی در این مورد اظهارنظری نکردند تا جائیکه جمعی از اهالی رسانه برای نجات بنای کتابخانه شهدا طرح خاک خورده فرهنگسرای رسانه را در شورای شهر و شهرداری به امید خانه دار شدن به جریان انداختند تا شاید مسئولان استانی در مراسم تجلیل از یک سال زحمات خبرنگاران این نوید را برای خانه دار شدن رسانه بدهند.

بیمه؛ ترس از حادثه و نبود سابقه کار

بیمه به عنوان یکی از ابزارهای حمایتی در زمان سختی و دشواری به حساب می آید و بسیاری از کارگران و کارمندان پس از استخدام سریعا تحت پوشش بیمه های دولتی و خصوصی قرار می گیرند تا در مواقع لزوم با استفاده از آن بسیاری از هزینه های درمانی و خسارتی را کاهش دهند اما شاغلین حوزه پر مخاطره خبرنگاری همچنان از داشتن بیمه بی نسیب مانده اند و هنوز مطبوعات استانی و حتی نمایندگیهای مطبوعات سراسری در بیمه کردن خبرنگاران خود عاجز مانده اند و می طلبد تا مسئولان چاره ای برای این موضوع بیندیشند.

سازمان تامین اجتماعی و اداره فرهنگ و ارشاد استان اعلام آمادگی برای تحت پوشش قرار دادن خبرنگاران کرده اند که برخی از شرایط اعلام شده موجب شده است تا بسیاری از مدیران مسئول نتوانند خبرنگاران را تحت پوشش قرار دهند.

تسهیلات بانکی و رفاهی؛ راهی هر چند باریک برای رفع مشکلات

بعضا در خبرها می خوانیم مدیران برخی از استانها اقدام به اعطای تسهیلات بانکی و رفاهی به خبرنگاران می کنند از جمله اعطای وام خودرو، لوازم منزل، وام ضروری، تخفیفات خدمات درمانی، چک آپ سلامت و بسیاری از خدمات دیگر که متاسفانه در استان هرمزگان تنها در یک مورد در زمان احمد راستی فرماندار سابق بندرعباس با اعطای وام خودرو دیگر این اتفاق رخ نداد و خبرنگاران همچنان مجبور به طی کردن هفت خوان دریافت وام از بانکها با پرداخت سودهای کلان هستند.

مسکن خبرنگاران هم از آن داستان هاست که انگار تمامی ندارد؛ زمانیکه پای درد دل خبرنگاران می نشینیم و نگاهی به پروژه نیمه تمام مسکن خبرنگاران در محله داماهی بندرعباس می کنیم یاد ضرب المثل قدیمی "خشت اول گر نهد معمار کج/ تا ثریا می رود دیوار کج" خواهی افتاد.

نبود نظارت صحیح بر روند پیشرفت پروژه، نحوه ثبت نامها، انتخاب پیمانکار، عدم هماهنگی در پرداختهای پول پیش و بسیاری از مسائل دیگر منجر شد تا این پروژه به گره های کور برخورد کند تا جائیکه حتی موضوع خبرنگاران بارها با نیکزاد وزیر راه و شهرسازی مطرح شد و هنوز سرانجام این پروژه مشخص نیست.

175 میلیارد تومان فرهنگی؛ مصوبه ای که برای رسانه مجهول ماند

در سفر سوم هیئت دولت 175 میلیارد تومان برای پنج سال هزینه کردن در حوزه های فرهنگی مصوب شد تا از ره آورد این مصوبه فرهنگ هرمزگان تکان اساسی بخورد اما دریغ از یک تکان.

مصوبه ای که در بدو اعلام آن از سوی مدیران موجب خشنودی اهالی فرهنگ استان و حتی رسانه ها شد اما هر چه از زمان تصویب این مصوبه می گذرد هیچ تخصیصی وجود ندارد، بند و ماده ایی که برای حمایت از رسانه ها مشخص شده بود در میان هیاهوی مدیران و تصویب مصوبات مختلف فرهنگی به دست فراموشی سپرده شد.

حفظ شان و جایگاه خبرنگاران در ادارات و جلسات

مهمترین و اصلی ترین دغدغه جامعه رسانه ای استان حفظ شان و حرمت خبرنگاران است، متاسفانه در سالهای اخیر بارها شاهد برخوردهای نامناسب مدیران، روابط عمومی ها و کارکنان ادارات با خبرنگاران بوده ایم که موجب آزرده خاطر شدن اهالی رسانه شد.

بسیاری از مدیران به خصوص دولتی هنوز با مقعوله انتقاد و نقد بیگانه هستند و دوست ندارند رسانه ها به عنوان چشم بیدار جامعه و حلقه ارتباطی مدیران با مردم و مردم با ادارات و سازمانها نسبت به عملکرد آنها انتقاد کنند، گاهی با برخوردهای دور از شان موجب شده اند تا رسانه ها گلایه های خود را از مدیران رسانه ای کنند و خواستار اصلاح رفتارها شوند.

علیرغم اینکه بسیاری از مدیران استانی در گفته های خود تعامل با رسانه ها را مطرح می کنند ولی در عمل شاهد رفتارهایی دور از ذهن و گاها متضاد با تعامل هستیم. در برخی از مواقع مدیران تهدید به شکایت، عدم پرداخت مطالبات و ندادن اگهی به نشریات سعی در کاهش انتقادها از عملکرد خود در رسانه ها دارند راهی که به ناکجا آباد برای آن مدیر خواهد داشت.

و اما خبرنگاران هنوز به فردایی روشن امیدوارند.

.....................

رضا زرگر

کد خبر 1667821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha