۱۷ مرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۱۵

جایگاه قرض الحسنه در قرآن، حدیث و فرهنگ جاری جامعه بررسی و مکتوب شد

جایگاه قرض الحسنه در قرآن، حدیث و فرهنگ جاری جامعه بررسی و مکتوب شد

کتاب «قرض و قرض‌الحسنه (جایگاه آن در قرآن، حدیث و فرهنگ جاری جامعه)» رویکردی است قرآنی ـ روایی به موضوع «قرض‌الحسنه» که به تعریف قرض‌الحسنه و جایگاه و آثار مختلف اخروی و دنیوی آن و بررسی مفهوم قرض‌الحسنه از دیدگاه قرآن و احادیث و مقایسه آن با مفهوم رایج در جامعه پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، قرض‌الحسنه سنتی نیکو از سنتهای الهی است که عمل  به آن می تواند هم فرد و هم جامعه را از بسیاری از مشکلات دور ساخته و باعث تعالی ارزشهای اخلاقی عاملان آن گردد، در واقع قرض الحسنه از منظر قرآن و سنت، یک «فرصت» تلقی شده است؛ فرصتی برای کسب فضایل و رحمت الهی.
 
متأسفانه امروزه بسیاری از بانک‌ها، صندوق‌ها و مؤسسات مالی اعتباری و حتی اشخاص حقیقی از نام قرض‌الحسنه بهره می برند در حالی که عمل  آنان تفاوتی بسیار فاحش با قرض‌الحسنه واقعی دارد و چه ‌بسا در موارد قابل توجهی فعالیت‌های آنان در نقطه مقابل قرض‌الحسنه و در ردیف «قرض سیئه» قرار خواهد گرفت. ناآشنایی بسیاری از متولیان امر قرض‌الحسنه با مفهوم و آثار قرض‌الحسنه در آموزه‌های ناب دینی، ضرورت انجام پژوهشی برخاسته از قرآن و روایات را دو چندان می‌کند. امید است نگارنده توانسته باشد با تألیف این اثر گامی هرچند کوچک در این عرصه برداشته باشد.
 
 
کتاب حاضر رویکردی است قرآنی ـ روایی به موضوع «قرض‌الحسنه» که در دو فصل نگاشته شده است: فصل اول به تعریف قرض‌الحسنه و جایگاه و آثار مختلف اخروی و دنیوی آن اختصاص دارد. در فصل دوم نیز به بررسی مفهوم قرض‌الحسنه از دیدگاه قرآن و احادیث و مقایسه آن با مفهوم رایج در جامعه پرداخته شده است. 
 
در بخش قرآنی، ابتدا با روش تحقیق موضوعی در قرآن مجید و با تدبر در آیات مربوط به قرض و سیاق آن‌ها، نکاتی مهم و قابل توجه استخراج گردیده و سپس برای تصحیح و تکمیل یافته‌ها و برداشت‌ها از تفاسیر مختلف اعم از شیعی و سنی، ذیل آیات و سیاق‌های مورد نظر در تحقیق موضوعی، یادداشت‌برداری‌های لازم انجام شده است. در مرحله تدوین، دستاوردهای تحقیق موضوعی و تدبر مستقیم در قرآن کریم با مطالب جمع‌آوری شده از تفاسیر قدیم و جدید تکمیل و تصحیح گردیده است.
 
در بخش روایی به مجامع حدیثی شیعی و سنی مراجعه شده و احادیث، در حد توان گردآوری و مطابق شیوه دیرینه علمای حدیث در بررسی احادیث عمل  شده است؛ تا آنجا که شرحی به صورت پراکنده از این احادیث وجود داشته مورد مراجعه قرار گرفته و فیش‌برداری لازم صورت گرفته است. در مورد بسیاری از احادیث گردآوری شده نیز که با مشکل فقدان شرح و ترجمه روبرو بوده ایم، با راهنمایی صاحب‌نظران محترم و دقت و تدبر در مضامین آن‌ها سعی شده است نکات مهم و مرتبط استخراج گردد.
 
در بخش پایانی، در مورد نحوه کار و عمل کرد و همچنین تصورات و شناخت مردم و متولیان از قرض‌الحسنه تحقیق شده و هر جا که لازم بوده به اطلاعات حاصل از مراجعه مستقیم به صندوق‌های قرض‌الحسنه و مؤسسات مشابه، اشاره شده است.
 
«قرض و قرض‌الحسنه (جایگاه آن در قرآن، حدیث و فرهنگ جاری جامعه)» تألیف جواد بیک محمدی، به همت انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) در سال جاری و به بهای 60000 ریال منتشر شد.
کد خبر 1667828

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha