به گزارش خبرنگار مهر، حوزه سلامت کشور همچون هفته های گذشته در این هفته نیز شاهد اخبار و رویدادهای مهمی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را در گزارش آخر هفته مرور می کنیم.
سیاستهای جمعیتی وزارت بهداشت
یکی از موضوعات مورد بحث در این هفته که بیش از سایر موضوعات مورد توجه رسانه ها قرار داشت، موضوع افزایش نرخ جمعیت بود که مدیران وزارت بهداشت نیز موضع این وزارتخانه و برنامه ها و سیاستهای وزارت بهداشت را در مورد افزایش نرخ باروری در کشور اعلام کردند.
دکتر مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت از حذف کامل بودجه برنامه کنترل جمعیت، رفع محدودیت دو فرزند و جایگزینی برنامه سلامت باروری در کشور خبر داده و گفته است که سیاست جمعیتی وزارت بهداشت در جهت سیاستهای کلی نظام و منویات مقام معظم رهبری است و در این مسیر سیاست کنترل جمعیت به آن معنا که در گذشته بوده دیگر وجود ندارد و سیاستهای ما سیاست سلامت خانوار و سلامت باروری است که در تمام نقاط کشور اجرا میشود.
وی با عنوان این مطلب که نرخ باروری در کشور به طور متوسط 2.5 فرزند است، عنوان داشته که برنامه کنترل جمعیت با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی تعیین می شود. الان وضعیت کنترل جمعیت به حدی رسیده که لازم نیست برنامه کنترل جمعیت داشته باشیم چرا که سن ازدواج بالا رفته و بعد از ازدواج فرزندآوری به تاخیر افتاده و پس از آن مردم به تک فرزندی بسنده میکنند.
داروخانه های خصوصی در معرض فروش
وضعیت اقتصادی داروخانه های خصوصی در کشور باعث شده تا دخل و خرج این مراکز دارویی با هم جور در نیاید و در نتیجه اکثر آنها در لیست فروش قرار گرفته اند. زیرا به گفته دکتر رهبر مژدهی آذر رئیس انجمن داروسازان ایران، تاخیر در پرداخت مطالبات داروخانه ها از سوی بیمه ها و همچنین مالیاتهایی که برای داروخانه ها بسته می شود، باعث شده تا هزینه ها بیشتر از درآمد شود و در نتیجه داروخانه داری برای داروسازان منفعتی نداشته باشد.
وی گفته است که در حال حاضر صدها داروخانه خصوصی در لیست فروش قرار دارند. چون دیگر داروخانه برای دکتر داروساز مناسب نیست.
انتقاد از سریالی که ناباروری زوجهای جوان را غیرواقعی نشان می دهد
بعد از اینکه مسئولان سازمان نظام پرستاری و به دنبال آن سازمان بهزیستی از محتوای سریال "خداحافظ بچه" به شدت انتقاد کردند، این بار نوبت به رئیس مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا رسید که از پرداخت نادرست این سریال به مسئله ناباروری انتقاد کرد و گفت که ناباروری نه تنها یک مسئله پزشکی نیست، بلکه طیف مختلفی از مسائل روحی و روانی و اجتماعی را برای زوجها به همراه دارد.
دکتر محمدمهدی آخوندی معتقد است که قبول حضانت فرزند در مراکز بهزیستی اگر چه اقدامی پسندیده است، ولی با توجه به دستاوردهای اخیر پزشکی در جهان و ایران، نمی بایست به عنوان تنها راه حل زوجهای نابارور مطرح شود. ما در این مدت بازتاب قسمتهای پخش شده این سریال را در زوجهای مراجعه کننده به مرکز درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا مشاهده کرده ایم. اگرچه پرداختن به مشکلات این زوجها می تواند مثبت و مفید باشد اما مهم است که رویکرد سازندگان به این مسئله، دقیق و کارشناسی باشد، نه اینکه اضطراب و نا امیدی را ترویج دهد.
نگرانی از وجود ادوکلن مرگبار در بازار کشور
گفته می شود یک نوع ادوکلن قاچاق از کشور عراق وارد استان خوزستان در جنوب کشورمان شده است، که موجبات نگرانی مردم و مسئولان استانی را فراهم آورده است.
دکتر بهزاد شریف مخملزاده معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفته است که ادوکلن موسوم به "lovely" به صورت غیررسمی وارد کشور شده و با توجه به اهمیت موضوع، اکنون باید سازمان پزشکی قانونی وارد عمل شود با تشکیل پرونده، این موضوع بررسی شود.
وی عنوان داشته است که این معاونت در آزمایش اقلام وارداتی تنها مواردی را مورد سنجش قرار میدهد که به صورت رسمی و از مرزهای قانونی وارد کشور شده باشند.
هیچ پرستار مردی در بیمارستانهای دولتی بازنشسته نمی شود
محمد شریفی مقدم عضو شورای عالی نظام پرستاری معتقد است که قانون مدیریت خدمات کشوری باعث شده تا هیچ پرستار مردی نتواند از مزایای بازنشستگی استفاده کند. زیرا بر اساس این قانون، سن بازنشستگی با 25 رسال خدمت 55 سال تعیین شده است که پرستاران مرد نمی توانند از مزایای آن استفاده کنند.
وی با عنوان این مطلب که 90 درصد پرستاران متقاضی بازنشستگی هستند، معتقد است که با اغلب این پیشنهادات مخالفت می شود. به طوریکه پرستارانی هستند که 28 و 29 سال سابقه خدمت دارند اما هنوز بازنشسته نشده اند.
انتقاد وزیر اسبق بهداشت از لغو قانون تنظیم خانواده
دکتر مسعود پزشکیان وزیر بهداشت دولت هشتم با گلایه از لغو قانون تنظیم خانواده ، معتقد است که با لغو این قانون مشکل جمعیتی کشور حل نمی شود.
وی گفته است که کنترل جمعیت یعنی بین رده های سنی سالمندی، میان سالی و جوانی و کودکی تناسب حاکم باشد بنابراین مشکل ما این نیست که چون مردم کنترل می کنند، جمعیت ما زیاد نشده است. اگر نتوانیم بسترهای لازم را فراهم کنیم مادران تمایلی به بچه دار شدن نخواهند داشت.
نظر شما