به گزارش خبرگزاری مهر، رضا عبدالملکی در نشست خبری اظهار داشت: میزان بودجه زیارت در سال گذشته 735 میلیارد ریال بوده که 120 میلیارد ریال آن جاری و 615 میلیارد ریال دیگر آن تملک دارایی بوده است.
وی با بیان اینکه بیش از 610 میلیارد ریال از بودجه زیارت سال 90 استان تخصیص پیدا کرده است، ادامه داد: خوشبختانه تاکنون 50 درصد از بودجه جاری و 90 درصد از بودجه تملک دارایی تخصیص یافته است.
عبدالملکی تصریح کرد: این برای نخستین بار است که به موضوع زیارت به صورت علمی،همه جانبه و کارشناسی در قالب کار ی پژوهشی مبتنی بر تعمیق فرهنگ زیارت پرداخته شده است.
وی افزود: تمامی اسناد بالادستی و پایین دستی درباره زیارت از دهه 50 مورد مطالعه و بازبینی قرار گرفت که خروجی آن مطالعاتی دقیق، کارشناسانه و علمی است.
وی بیان کرد: سال گذشته فاز اول طرح مطالعاتی ارتقای شاخص های کمی و کیفی زیارت حضرت رضا (ع) با همکاری صاحب نظران حوزه، دانشگاه و کارشناسان مربوطه به اتمام رسید و در آن مفاهیمی از جمله زیارت و اولویت های زائران بازشناسی و به برنامه هایی عملیاتی و اجرایی تبدیل شد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: در این طرح به تمام نیازهای فرهنگی، اجتماعی، بهداشتی، اقتصادی، امنیتی و زیرساختی زائر توجه شده است.
عبدالملکی در تشریح عملکرد بودجه ارتقای شاخص های کمی و کیفی زیارت اظهار داشت: سال گذشته اقدامات موثری در این حوزه صورت گرفت که پیش بینی پنج هزار تخت برای اسکان مسافران از آن جمله است.
وی افزود: در سال 90 مبلغ 80 میلیارد ریال برای احداث 14 اقامتگاه ارزان قیمت به شهرداری تخصیص داده شد که در سال جاری با استمرار پرداخت این اعتبار تعداد تخت های اسکان زائران به ده هزار مورد می رسد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خراسان رضوی یادآور شد: اختصاص 125 میلیارد ریال به خرید اتوبوس های BRTاز دیگر موارد عملکرد بودجه زیارت بوده است که شهرداری می بایست برای راه اندازی این امکان تسریع کند.
وی افزود: خرید واحد سیار با 9 دوربین برای پوشش مستقیم برنامه های حرم مطهر امام رضا(ع)، راه اندازی سوئیچ 400 هزار شماره ای برای کاهش ترافیک خطوط تلفن در اطراف حرم مطهر، اجرای طرح جامع سلامت زائر و آغاز عملیات اجرایی فاز دوم فرهنگسرای زیارت از جمله برنامه های سال 91 است که با استفاده از بودجه زیارت اجرایی خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش سفرهای استانی را ابتکار دولت خواند و افزود: کاهش تمرکز زدایی، توسعه همه جانبه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی استان ها و افزایش اختیارات مدیران منطقه ای از دستاوردهای بی بدیل این سفرهاست.
عبدالملکی در ادامه از محقق شدن 79.5درصدی مصوبات سه دور سفر هیئت دولت به استان خبر داد و در تشریح مصوبات سفر چهارم گفت: گاز رسانی به تمامی روستاهای بالای 100 خانوار در استان، پوشش تلفن همراه در جاده های استان، توسعه ظرفیت مرکز سویچ موبایل استان به تعداد حداقل 400 هزار شماره در حریم مطهر امام رضا (ع)، راه اندازی مجتمع دو میلیون و 500 هزار تنی کنستانتره در خواف، اختصاص 20 میلیارد ریال برای احیای کاروانسرای مسیر جاده ابرایشم و جاده ولایت، مطالعه تامین آب برخی شهرستانهای استان از کشور تاجیکستان و دریای مازندران در هیات دولت مصوبه شده است.
وی بیان کرد: اختصاص 930 دستگاه اتوبوس به شهرهای خراسان رضوی، احداث خط لوله بین دو غارون و اسلام قلعه با هدف ساماندهی انتقال سوخت به افغانستان، تکمیل سامانه دیجیتال صدا و سیمای خراسان با همکاری استانداری و اختصاص هشت میلیارد ریال برای تقویت مراکز رشد و ایجاد پارک های علم و فناوری ازدیگرمصوبات سفر است.
معاون توسعه مدیریت ومنابع انسانی استانداری خراسان رضوی درخصوص ساماندهی بافت های فرسوده اظهار داشت: در پی سفر چهارم هیئت دولت به استان، 10 هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی به استان اختصاص یافت که این میزان اعتبار در قالب دوره مشارکت سه ساله با تنفس یکساله در قبال ترهین املاک و اراضی آزادسازی شده طرح، مصوب و مقرر شد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از طریق بانک های عامل نسبت به این امر اقدام کند.
وی افزود: همچنین معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور موظف شد به منظور تامین منابع مالی اجرای این طرح، تمام سود اوراق مشارکت منتشر شده از سوی شهرداری مشهد طی سال های 87 تا 90 را در قالب یارانه در بودجه سنواتی سال های برنامه پنجم توسعه پیش بینی کند.
عبدالملکی گفت: استانداری نیز هماهنگی های لازم برای اجرای تاسیسات زیربنایی شهری مانند آب، برق، گاز، تلفن و فاضلاب را از طریق کانال انرژی احداث شده در محدوده طرح بهسازی بافت پیرامون حرم مطهر امام رضا(ع) را انجام می دهد.
وی یادآور شد: طبق مصوبه هیئت دولت و در راستای اصل 44 قانون اساسی، وزارت امور اقتصاد و دارایی به منظور تداوم حمایت دولت از طرح نوسازی بافت پیرامون حرم رضوی از سوی وزارت راه و شهرسازی فروش سهام شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری در شرکت عمران و مسکن سازان ثامن را تا پایان سال 93 از دستور کار سازمان خصوصی سازی خارج خواهد کرد.
نظر شما