به گزارش خبرنگار مهر، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در حاشیه سفر به زرندیه استان مرکزی از ساخت نخستین شهرک صنایع دستی کشور از نیمه دوم امسال در شهرستان زرندیه استان مرکزی خبر داد و گفت: ساخت این شهرک با 10 هزار میلیارد تومان در کنار فرودگاه بین المللی امام خمینی یک فرصت است.
ساخت شهرک صنایع دستی در حاشیه فرودگاه بین المللی امام خمینی
محمدحسن صالحی مرام گفت: ساخت این شهرک در کنار فرودگاه بین المللی امام خمینی یک فرصت است.
وی با بیان اینکه این شهرستان محل تردد مسافران هشت استان کشور است و ساخت شهرک صنایع دستی می تواند تحولی در حوره صنایع دستی و ایجاد شغل در منطقه ایجاد کند گفت: پیش بینی شده است شهرک صنایع دستی با 500 هکتار زمین در سه فاز و هزار کارگاه ساخته شود.
پروژه ای با 10 هزار اشتغال
صالحی مرام اجرای این طرح را پایان نیمه دوم سال عنوان کرد و گفت: این منطقه در نهایت به عنوان منطقه ویژه اقتصادی نیز معرفی خواهد شد و زمینه اشتغال 10 هزار نفر را فراهم می کند.
وی در ادامه از حمایت استانداری از این طرح خبر داد و گفت: این طرح با حضور بخش خصوصی آغاز می شود و تحول جدی ای در منطقه رخ خواهد داد.
زرندیه در شمالی ترین بخش استان مرکزی و در حاشیه فرودگاه امام خمینی قرار دارد.
وجود متنوع ترین آثار دستی جهان در ایران
علیرغم بی مهری هایی که در ویترین فروشگاهها و فرودگاهها، مغازه ها و گوشه و کنار به صنایع دستی کشورمان می شود و کالاهای صنایع دستی بیگانه ویترین ها را پر کرده است، صنایع دستی کشورمان متنوع ترین و متعالی ترین آثار را دارد و هنرمندان با تار عشق و پود و ایمان آثاری را خلق می کنند که حرف های زیادی برای گفتن دارد.
به گفته معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور تاکنون 116 اثر و نشان برتر مصنوعات دستی ایران در یونسکو به ثبت و نمایش درآمده که نشان از اهمیت و تعالی هنر صنایع دستی کشورمان است.
در کنار این آثار سنگاب اثر قلمزنی حجیم استان باباخانی از هنرمندان قلمکار اراک در موزه مالکیت معنوی کشورهای جهان نماینده جمهوری اسلامی است که در میان آثار خوش می درخشد و مایه مباهات هنرمندان استان مرکزی و کشور است.
صادرات 200 میلیون دلاری صنایع دستی ایران
صادرات بعد دیگر صنایع دستی کشور است که امسال نسبت به گذشته رونق بیشتری پیدا کرده است.
صالحی مرام در ادامه با بیان اینکه با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون 200 میلیون دلار صادرات در حوزه صنایع دستی کشور صورت گرفته است گفت: این میزان صادرات بیش از میزان هدف گذاری شده برای امسال بوده است.
وی اضافه کرد: امسال با هدف حمایت صادرات محور هنرمندان صنایع دستی 500 میلیون دلار تسهیلات با همکاری صندوق ذخیره ارزی کشور با هدف ایجاد، تجهیز و توسعه کارگاه های تولیدی در اختیار صنعتگران دستی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه افزایش سه برابری صادرات صنایع دستی در سال 91 از برنامههای اولویتدار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور است، تصریح کرد: محصولات شیشهای، مس و مشتقات آن، زیورآلات سنتی، پارچه قلمکار و چوب و مشتقات آن از تولیداتی به شمار میآیند که با رشد چشمگیر صادرات آنها مواجه شدهایم.
معاون هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور گفت: مبلمان چوبی صنایع دستی از جمله تولیداتی است که مورد توجه سایر کشورها قرار گرفته است.
بیمه هنرمندان صنایع دستی
بیش از دو میلیون هنرمندان صنایع دستی به طور جدی کار می کنند و هنرهای دستی محل ارتزاق و معیشت آنها که بیمه می تواند با ایجاد امنیت شغلی برای این هنرمندان به تولید بیشتر و با کیفیت منجر شود.
مسیر بیمه هنرمنان باید سریعتر پیموده شود و به گفاه معاون صنایع دستی کشور، تاکنون 120 هزار هنرمند صنایع دستی تحت پوشش خدمات بیمه قرار گرفتند و تا پایان سال نیز 200 هزار نفر به بیمه شدگان اضافه می شود.
صالحی مرام ساخت ور اه اندازی اولین شهرک صنعتی صنایع دستی کشور را منجر به رشد و توسعه صنایع دستی و افزیاش تولید و صادرات آن عنوان کرد.
نظر شما