۲۱ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۴۲

گزارش خبری استان مرکزی:

روستاها تشنه توسعه گردشگری/ روان ترافیک زده تشنه آرامش روستا

روستاها تشنه توسعه گردشگری/ روان ترافیک زده تشنه آرامش روستا

اراک - خبرگزاری مهر: استان مرکزی از استان هایی است که بر اساس آخرین آمار بیش از 800 روستا داشته و هر کدام به نوبه خود با جاذبه های فراوان، قابلیت پذیرش گردشگر را دارد و تشنه دست هایی برای توسعه در این حوزه هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، روستا مظهر آبادانی و پاکی است و این روزها مطالعه شیوه های زندگی آن مورد توجه گردشگران است، استان مرکزی با بیش از هزار روستا به عنوان استان دارنده بیشترین روستا به نسبت استان های دیگر در این زمینه حرفهای زیادی دارد. 

اکنون بیش از 30 در صد جمعیت استان مرکزی در بیش از 800  روستای استان زندگی می کنند که هر کدام دارای جاذبه های منحصر به فرد از زندگی، جغرافیا و طبیعت هستند.
 
روستاییان اغلب از طریق کشاورزی، دامپروری و گله‌داری امرار معاش می‌کنند و محل زندگی اشان دارای دیدنی های جذاب است.
 
این جمعیت ساکن به دلایل خاص موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی استان، در دامنه رشته‌کوه‌ها، کوهپایه‌ها و همچنین چشمه‌ها و قنات‌های طبیعی استقرار یافته‌اند.
 
گردشگر وجود دارد؛ امکانات در روستاها کم است 
 
 
 در کنار روستاها، این استان دارای قابیلت هایی در زمینه گردشگری عشایری نیز هست چرا که در منطقه ساوه عشایر شاهسون زندگی می کنند که زندگی آنها در نوع خود از نظر کار و فرهنگ و هنر دارای جذابیت هایی است که می تواند به توسعه گردشگری روستایی و عشایری منجر شود.
 
علی احمدی از اهالی یکی از روستاهای اطراف اراک در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: سالانه مسافران زیادی به روستا به دلیل طبیعت بکر روستا می آیند اما عملا امکاناتی برای استقرار و حتی استراحت مناسب آنان نیست.
 
وی با اشاره به اینکه در اطراف روستای ما یک روستای هدف گردشگری وجود دارد اما تفاوتی با روستای ما ندارد گفت: توسعه گردشگری در روستاهای استان مرکزی هنوز جان نگرفته است و آن طور که باید جا نیفتاده و باید تلاش جدی برای سرعت بخشی به این روند صورت گیرد.
 
مکان های تولید ثروت برای روستاییان
 
در بیشتر روستاهای استان مرکزی اماکن عمومی از جمله مسجد، حسینیه، تکیه، حمام و آسیاب‌ها را در اطراف سرچشمه و قنات‌ها ساخته‌اند و سایر مناطق مسکونی نسبت به جایگاه اجتماعی و درآمد و ثروت افراد در لایه‌های بعدی استقرار یافته‌اند.
 
در کنار این منابع آبی، آثار و بناهای بسیار قدیمی و تاریخی به یادگار مانده است که درختان کهنسال چنار، بقایای منازل قدیمی، بقعه‌ها و امامزاده‌ها از این جمله‌اند.
 
مطالعه شیوه‌های کاشت، داشت و برداشت محصول، شیوه‌ها و آداب و رسوم حاکم بر استفاده از منابع آب برای آبیاری، تولیدات صنایع‌دستی، همیاری و کمک به یکدیگر، مطالعه جشن‌ها و مراسم، نوع پوشش، لباس و بازی‌ها و مسابقات محلی از موضوعاتی است که برای گردشگران و محققان داخلی و خارجی بسیار جالب و جذاب خواهد بود. 
 
10 روستای استان مرکزی تاکنون هدف گردشگری نام گرفتند
 
  
تاکنون 10 روستای استان مرکزی دارای طرح توسعه گرشگری و هدف گردشگری روستایی بودند.
 
سرپرست میراث فرهنگی استان مرکزی در گفتگویی گفت: روستاهای آهو آشتیان، سرآبادان تفرش، ورچه و شهابیه خمین، انجدان و هزاوه اراک، آوه ساوه، واران دلیجان، چناقچی علیا زرندیه و وفس واقع در شهرستان کمیجان از روستاهای هدف گردشگری مصوب استان مرکزی است.
 
در این روستاها اقداماتی برای سامان دهی روستا برای رفاه حال گردشگران صورت گرفته است که البته نیازمند توسعه و تکمیل است.
 
روستاهای هدف گردشگری به 40 روستا افزایش می یابد
 
مجتبی رضوانی با بیان اینکه تلاش برای افزایش روستاهای هدف گرشگری از برنامه های امسال میراث فرهنگی استان مرکزی است افزود: نام 30 روستای دیگر استان برای قرار گرفتن در طرح هدف گردشگری به معاونت گردشگری کشور، ارسال شده است که در صورت موافقت تحول جدی در گردشگری روستایی استان ایجاد می شود.
 
روستاهای پاگل، سرسختی و هفته عمارت شهرستان شازند، خوره و آتشکده محلات، نقوسان، طراران و جلایر تفرش، نظم آباد، گوار، حسین آباد بغدادی، مرادآباد و طرمزد اراک، چمران، اشموئیل پیغمبر، باغ شیخ و نورعلی بیگ ساوه، روستاهای ویدر و ورده شهرستان زرندیه، واشقان، ولاشجرد، مشهد زلف آباد و دولت آباد فراهان، سیاوشان و گرکان آشتیان، چهرقان و سمقاور کمیجان، گوره زار خنداب، راونج و دودهک دلیجان و نیشهر خمین از جمله دیگر روستاهای پیشنهادی این استان است.
 
جذابیت های گردشگری عشایری استان مرکزی
 
وی همچنین از قرار گرفتن توسعه گردشگری عشایری استان در اولویت برنامه های میراث فرهنگی استان خبر داد و گفت: بر این اساس برگزاری تورهای یک روزه استان‌گردی، ساماندهی خانه‌های شخصی و استیجاری شهرها و روستاهای استان، شناسایی جاذبه‌ها و ظرفیت‌های گردشگری استان و معرفی و شناسایی رشته‌های صنایع‌دستی در شهرستان‌ها در دست انجا است.
 
تشکیل ستاد جذب گردشگر خارجی به شهرها و روستاهای استان
 
  
با تاکید دولت بر جذب هفت و نیم میلیون گردشگر خارجی و تعیین سهم 61 هزار نفری برای استان مرکزی، تلاش برای جذب بخشی از این گردشگران به روستاهای استان آغاز شده و یکی از زیر شاخه های ستاد جذب گردشگر خارجی جذب گردشگر برای روستاهای استان است.
 
سرپرست میراث فرهنگی استان مرکزی در این باره گفت: روستاهایی چون هزاوه، سرسختی، خورهه، دودهک، طراران، چمران، سمقاور و گرکان دارای قابلیت های جهانی برای جذب گردشگر هستند که با توسعه زیر ساخت ها استان مرکزی فاصله چندانی با توسعه گردشگری ندارد.
 
جلوگیری از مهاجرت به شهرها با توسعه گردشگری روستایی
 
یکی از مزیت های بی چون چرای توسعه گردشگری روستاها، هویت بخشی جدید به روستاییان است که در نتیجه با افزایش درآمدزایی از مهاجرت به شهرها خودداری می کنند و با ماندن در روستاها نه تنها روستاها را آباد می کنند و این فرصتی است برای برنامه ریزان تا شرایط خدمات رسانی بهتر را فراهم سازنند.
 
رستم گودرزی یک جوان روستایی با بیان اینکه ماندن در روستاها آرزوی بزرگترهای ما است گفت: اگر ما امکانات و درآمد کافی در روستاها داشته باشیم دلیلی برای مهاجرت به شهر و زندگی در آنجا وجود ندارد.
  
وجود 800 روستا که هر کدام جذابیتی دارد در کنار جذب 61 هزار گردشگر در طول سال جاری که به تعبیری روزانه باید 167 گردشگر خارجی وارد استان شود در کنار وجود جاذبه های صنایع دستی، شیرینی ها و سوغات هر منطقه و روستا، این مهم را پیش رو قرار می دهد که مسئولان استان باید با برنامه ریزی و استفاده از قابلیت های موجود تحول جدی در حوزه گردشگری ایجاد کنند.
کد خبر 1670170

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha